אלה באמת לחמניות נפלאות, רכות ומפנקות, שתענוג להכין בכמות גדולה ולהקפיא. בכל בוקר, כשתפשירו לכם לחמניה או שתיים, יתפשט בבית ריח של מאפיה משובחת.
מחפשים את המתכון שלי לחלה? היכנסו ל- חלות מדהימות מקמח כוסמין
ויש עוד מתכונים שאולי תאהבו:
מתכון ללחם מחמצת
מתכון ללחם כוסמין מלא
לחמניות כוסמין איטלקיות
ברבות הימים העברתי את המתכון הזה לגן האנתרופוסופי הנהדר של הבן שלי, שם מכינים עם הילדים לחם בכל בוקר, ובכל יום שישי חלה. הילדים אהבו מאוד את הלחמניות ואז אילתרתי קצת וראיתי שעם שינוי פשוט המתכון הזה מתאים גם להכנת חלה מדהימה מקמח כוסמין. בכלל, קמח כוסמין הוא קמח שמאוד אהוב על ילדים כי יש בו מתיקות טבעית עדינה, בשונה מקמח שיפון החמצמץ, למשל. (רוצים עוד? היכנסו למתכונים שילדים אוהבים)
הכמות ל- 30 לחמניות או שתי חלות (היכנסו למתכון שלי לחלות מקמח כוסמין). ניתן לחלק את הכמות בחצי, למי שמעוניין להכין כמות קטנה יותר. הכמויות רשומות במ"ל או בגרמים, כיוון שחשוב לדייק פה בנוזלים ובחמרים היבשים. כוס מדידה שווה ל- 240 מ"ל.
*קילו קמח כוסמין מלא
קוביית שמרים, או 2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר/דבש/ סילאן
5 כפות (75 גר׳) חמאה/ גהי/ שמן זית עדין
2 ביצים
2.5 כוסות (580 מ"ל) חלב סויה/שקדים/פרה/מים
2 כפיות מלח גדושות
לזיגוג:
ביצה
שומשום/ פרג שלם/ קצח
2.מוסיפים סוכר, שמן, ביצים ואת החלב.
3. ממשיכים ללוש עוד כעשר דקות- רבע שעה עד שמתקבל בצק חלק ויחסית נוזלי. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד כעשר דקות. הבצק אמור להיות דביק ורק אחרי ההתפחה הוא והפך לנוח יותר ללישה. זה חשוב כדי שהלחמניות יצאו רכות ואווריריות. מעבירים לקערה גדולה מאוד ומשומנת (נוח לעשות זאת עם קלף או מרית) מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
4. מעבירים למשטח עבודה נקי, לשים מעט את הבצק עם הידיים, ומחלקים ל-3 חלקים. כל חלק מחלקים לעשרה חלקים.
5. מגלגלים כל חלק לכדור, שבלול, או קשר. מסדרים עם רווחים בתבנית על נייר אפיה.
6. מניחים להתפחה עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. אין זמן מוגדר מראש להתפחה, זה תלוי במזג האויר ובחום שיש במטבח באותו זמן. מורחים ביצה טרופה על הבצק, וזורים שומשום או תוספת אחרת.
7. אופים בתנור שחומם מראש, 190 מעלות, למשך 20 דקות. הלחמניות מוכנות כאשר הן מקבלות צבע שזוף (משני הצדדים) והן עדיין רכות למגע. היזהרו מאפיית יתר! היא תייבש ותקשה את הלחמניות. מצננים על רשת או על השיש, אחרי שמוציאים מהתבנית.
* אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין לבן, חלקים של כוסמין מלא ולבן, או בקמח מלא.
* ניתן להקפיא לאחר שמתקרר, ולחמם בטוסטר אובן, תנור או מיקרוגל.
* אם רוצים להכין את הבצק בלילה ולאפות בבוקר, פשוט מעבירים למקרר אחרי התפחה ראשונה ועיצוב ללחמניות. במהלך הלילה במקרר תתרחש ההתפחה השניה, בבוקר מוציאים מהמקרר , מזגגים בביצה ובשומשום ואופים.
הוסף תגובה חדשה
תגובות (50)
נאוה -
כמה קלוריות יוצא ללחמניה?
אנונימי -
כמה מ''ל שמן צריך?
שני -
שלום ענבל,
האם ניתן ללוש את הבצק ביד? והאם זה אותו זמן לישה?
תודה רבה
ענבל נתן בר -
ודאי שניתן ללוש ביד, זמן הלישה יתארך מעט
מינה -
כזה מתכון מעולה טרם עשיתי. הלחמניות נחטפו... לא הספקתי להקפיא. בצק שכיף לעבוד איתו. ערבבתי כמה קמחי כוסמין. כל לחמניה 80 גר', אפשר פחות. פשוט חגיגה. תודה רבה, ענבל 🙏
רעות -
האם ניתן להשתמש בחלב שיבולת שועל?
נעמה -
מישהיא ניסתה עם חלב שקדים ואם כן אנא כיתבו איך יצא שאלה נוספת אני רוצה להכין עם שמן זית אבל אני לא יודעת אם הוא עדין מספיק האם לדעתך שמן זרעי ענבים יתאים יותר?
ענבל נתן בר -
אפשר עם חלב שקדים אך יהיה שוני בטעם. כנ"ל לגבי שמן זית, מומלץ שמן זית עדין ולא מריר. שמן זרעי ענבים יותר ניטרלי בטעם.
הגר -
לחמניות מעולות, הפכו למתכון הבית ואופה אותן כל שישי. אני עושה כל לחמניה 100 גרם ....יוצאות מוש.
תודה ענבל!
ענבל נתן בר -
איזה כיף לשמוע!
ברכה -
וווואהוו
איזה לחמניות טריות ומוצלחווות!!!!!
אין מילים
רות -
הכנתי היום 2 קג' בצק ללחמניות וחלות...
יצאו רכות וטעימות מאוד , הילדים גם התלהבו.
השתמשתי בכוסמין 80%
ענבל נתן בר -
איזה יופי!!
אילה -
פעם ראשונה שאני מכינה לחמניות מקמח כוסמין מלא, והייתי מופתעת לטובה, הלחמניות יצאו רכות ומושלמות, תודה רבה!!
ענבל נתן בר -
זה משמח אותי מאוד! לבריאות!
רעות נאור -
הי. הלחמניות מצויינות. רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הסוכר או לצמצם אותו? נראה לי שישפר את הטעם עבורנו
ענבל נתן בר -
בהחלט
שירי -
אם אני טבעונית ואני רוצה ללא ביצים מה אפשר לשים במקום?
ניצה כהו -
הכנתי את הלחמניות מקמח כוסמין 80 % הן יצאו מאוד טעימות אבל דחוסות.
התפחתי בתנור שחומם ל50 מעלות וכובה.
שאלתי מדוע זה קרה לדעתך?
תודה לך על תשובתך ועל המתכונים שלך שהם טעימים וטובים.
נעמה -
הכנתי חצי כמות הכל חילקתי ל2. אחרי 10 דקות של לישה הבצק ממש נזל למטה. הוספתי מלח והמשכתי ללוש . וו הלישה לא אסף את הבצק וכתוצאה קיבלתי בצק מאוד מאוד דביק הוספתי קמח והמשכתי ללוש ביידיים עד שלא היה יותר דביק. אני לא אופה הרבה אבל נראה לי שהייתי צריכה להוסיף עוד קמח למיקסר. מה את אומרת עינבל?
ענבל נתן בר -
הכמויות מאוד מדויקות, ורק אחרי עיבוד יחסית ארוך הבצק מקבל מרקם פחות נוזלי, וגם אז הוא לא בצק 'בצקי', אלא רק אחרי ההתפחה הראשונה. כתבתי את זה במתכון. זה חשוב כדי שהלחמניות יצאו רכות ואווריריות.
נעמה -
האם מישהיא ניסתה להשתמש בשמן ובחלב קוקוס במקום שמן זית וחלב סויה? אם כן אשמח מאוד לשמוע איך יצא. ואם לא אשמח אם תתנו את דעתיכם המקצועית לשילוב הזה
נעמה -
אשמח לקבל מתכונים בריאים וקלים להכנה
טלי -
אפשר לעשות את ההתפחה הראשונה במקרר ללילה ובבוקר לעשות כדורים?
ענבל נתן בר -
כן
לין -
האם אפשר להחליף את החלב במים?
גיטה -
למה הלחמניות כוסמין אחרי שמקפיעים אותם הם מיתפוררים? לא המתכון שלך .
ענבל נתן בר -
הי גיטה, קשה לי לענות על מתכון לא שלי. כוסמין הוא קמח שנוטה להתפורר אבל הלחמניות במתכון הזה לא מתפוררות.
נטלי -
יש לי מתכון קבוע ללחמניות אבל החלטתי לחפש משהו אחר והגעתי למתכון הזה, יצא מושלם! אף פעם לא יצאו לי כאלו רכות ואווריריות!
תודה!
ענבל נתן בר -
מדהים! תהני לך
רעות -
מכינה כל שבוע. מושלמות ??
ענבל נתן בר -
איזה כיף!
נטע -
אם חילקתי לכמויות כמו שאמרת, כמה קלוריות בערך זה לכל לחמניה? תודה(:
דינה -
הי ענבל,
האם ניתן להוריד את הביצים מהמתכון? פחות אוהבת בצק עם ביצים...
כמו כן, האם הלחמניות מתוקות? ואיזה סוכר יותר מתאים לבן או חום בהיר?
תודה
ענבל נתן בר -
הי דינה, הביצים לא מורגשות בכלל בבצק. בכל אופן את יכולה להוריד אותן מהמתכון אך הוא יצא פחות טוב לטעמי. את יכולה להשתמש באיזה סוכר שנוח לך, הלחמניות אינן מתוקות. יש לי מתכון ללחמניות כוסמין איטלקיות מתוקות
אוריה -
האם ניתן ללוש ביד?
raphael -
הלחמניות הכי מוצלחות שאי פעם הכנתי
ענבל נתן בר -
רפאל אני שמחה לשמוע שאתה מסכים איתי (-:
קרן -
הי,
כמה ימים אפשר להשאיר את הבצק במקרר?
raphael -
השתמשתי ב80% קוסמים והיתר קמח לבן האם זו הסיבה שהקמת מאוד דביק
ענבל נתן בר -
זה סוג הקמח. כוסמין הוא דביק.
רעות -
מתכון מעולה!!
שאלה - אם השארתי ללילה במקרר אחרי ההתפחה הראשונה, עדיין יש צורך בהתפחה שנייה?
ענבל נתן בר -
ודאי, ההתפחה השניה היא אחרי העיצוב. ובלי קשר לכמה זמן ארכה הראשונה. בהצלחה!!
מיטל -
תודה על המתכון!
הלחמניות יצאו ממש טעימות, יחד עם זאת הן יצאו דחוסות פחות אוריריות, האם זה מכיוון שלשתי עם הידיים?
ענבל נתן בר -
לישה לא מספקת או התפחה לא מספקת.
אביגיל -
הי, יש אפשרות להמיר שמרים במחמצת במקרה הזה?
ענבל נתן בר -
אפשר להכין לחמניות וחלות עם מחמצת שאור. התוצאה שונה כמובן מחלות ולחמניות רגילות. תכיני לפי המתכון שלי ללחם שאור, ובשלב העיצוב ללחם תעצבי כמו חלה או לחמניות. נשמח מאוד לתמונות (תייגי אותנו)
נעה -
יש לי שמרים טריים , מתכוונת לעשות 2 קילו בע"ה. הקוביות הן קטנות כל אחת 25 גרם .. זה מספיק ?
ענבל נתן בר -
הגודל של הקוביות הוא סטנדרטי לגמרי... כך שאת יכולה להשתמש לפי היחס שרשום במתכון
רויטל -
מושלםםםם
עמודים