גרסה חפשית ובריאה ללחמניות איטלקיות מספרו של אבנר לסקין, 'לחמים ומאפים ביתיים'. אפשר גם להקפיא. אזהרה: לא בטוח שתצליחו להפסיק לזלול אותן! מתאים לתינוקות מגיל 8-9 חודשים, בתנאי שנשתמש ביוגורט או מים במקום חלב סויה או חלב פרה.
1 כוס חלב שקדים/אורז מלא/ סויה
כף שמרים יבשים
1/2-3/4 כוס סוכר חום (יוצא מעולה גם עם 1/2 כוס)
1 ביצה גדולה
1/2 3 כוסות (500 גר') קמח כוסמין מלא
2 כפיות מלח
1/2 1 כוסות צימוקים זהובים או צימוקים אחרים שהושרו לדקה במים רותחים וסוננו היטב מנוזלים
50 גר' חמאה / גהי בטמפ' החדר
1 ביצה טרופה להברשה
1. מערבבים במערבל בוו לישה את החלב, שמרים, סוכר, ביצה וקמח 3 דקות
2. מוסיפים מלח ומערבבים 5 ד'
3. מוסיפים צימוקים ולשים 3 ד'
4. מוסיפים חמאה ולשים 3 דקות או עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
מכסים קערה במגבת ומניחים לשעה
5. משטחים את הבצק על משטח מקומח
6. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים וחותכים כל חלק ל- 6 חלקים (סה"כ 18 חתיכות)
7. לשים כל חלק לצורת כדור ומסדרים בתבנית במרחק 5 ס"מ. מברישים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה של שעה או עד שמשלשים את גודלם.
8. אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל- 15-20 ד'.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
צופית -
נראה מתכון טעים
ובא לי לנסות עם יוגורט , מומלץ?
כמה יוגורט לשים ?
תודה
צופית
קרן -
אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה?
דינה -
אפשר להשמיט את הביצים?
שני -
הגבתי פעמיים והתגובה שלי לא מופיעה ברשימת התגובות, יש לך הסבר?
(כנראה שגם התגובה הזאת לא תופיע :) )
ענבל נתן בר - נ... -
הי שני, ההסבר די פשוט: נטורופתית אחת, צוות נהדר של 4 בנות, וחצי מיליון גולשים בשנה (-: (-:
שני -
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן כלשהוא?
ומה עם שמן קוקוס?
ענבל נתן בר - נ... -
אני מניחה שכן... הטעם יהיה קצת שונה כמובן
דוד -
נשמע טעים
רק גיליתי את הכוסמין וזה אחרי בהלת טריגליצרידים ו 850 שח לשלמה:)
אחלה הסברים
איילת -
יצא לי עיסה של עוגה למה ?
עשיתי בבדיוק כמו שכתבת
ענבל נתן בר - נ... -
הי איילת לא הבנתי מה היתה הבעיה. אם יצא לך עיסתי אולי לא אפית מספיק?
רבקה -
הי ענבל
אפשר להשתמש במים במקום חלב?
ענבל נתן בר - נ... -
אפשר, אך הטעם והמרקם יהיו פחות עשירים