צליאק

לפני שנים גילינו כי אחי הצעיר סובל מצליאק. לאחר ההלם הראשוני, הבנו כי המוצרים ללא גלוטן הנמכרים בחנויות אינם טעימים בדרך כלל, ויקרים מאוד. כחובבת אפיה, מיד נזעקתי להכין לחמים, לחמניות, עוגות ומאפים ללא גלוטן. המשכתי כל הזמן לפתח ולשדרג את המאפים, תוך נסיון להפכם לבריאים יחסית- כל מי שאופה ללא גלוטן, יודע שהקמח נטול הגלוטן עשוי מעמילן ריק והמתכונים מכילים המון גבינות וביצים. 
לאנשים, ובעיקר לילדים הסובלים מצליאק יש סכנה של תזונה ג'אנקית ונטולת ערכים תזונתיים, בגלל שאין את הלחם ה'ממלא' ויש להיזהר מכך.

כאשר מגיעים אלי אנשים הסובלים מצליאק (חדשים וותיקים) אני מלמדת אותם כיצד ניתן ליצור שיגרה יומיומית בריאה ונכונה גם עם צליאק. אני מסייעת בבניית תפריט בריא ומאוזן נטול גלוטן, הדרכה באשר למותר ואסור, והחשוב מכל- מלמדת את העקרונות לתזונה נכונה ובריאה ללא גלוטן. 
באתר תוכלו למצוא מדור שלם של מתכונים בריאים ללא גלוטן.

הרחבת הדעת בנושא

עצירות אצל תינוקות
תינוקות רבים סובלים מעצירות- בעיה מציקה וכואבת שניתן לטפל בה בקלות ובמהירות באופן טבעי
חטיפים בריאים ומהירים לילדים
רעיונות לחטיפים מהירים ובריאים, שיחליפו את הביסלי- במבה וחבריהם. תחליף לממתקים המזיקים בימי הולדת וסתם כשמארחים ילדים, וגם הצעות לשתיה מתוקה לא מזיקה, תחליפים טבעיים למשקאות הקלים והתוססים.
עוגיות חרובים טעימות בטעם שוקולד, כאשר במקום קפאין (מהקקאו) שמפריע לספיגת הסידן, יש לנו עוגיות עשירות במיוחד בסידן. (אבקת חרובים עשירה בסידן כמו סרדינים, וערכה התזונתי גבוה). בגלל שהכמות של אבקת החרובים לא גדולה, אין טעמי לוואי ואת העוגיות האלה יאהבו גם סרבני בריאות מדופלמים.