עודכן 2/6/19
הכוסמין הינו אחד מחמשת מיני דגן שמוזכרים בתנ"ך (חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון, וכוסמין). במשך אלפי שנים הוא שימש כדגן העיקרי באירופה ובמזרח התיכון, עד שפינה את מקומו לחיטה, שהיתה קלה יותר לגידול, על אף שהיא עמידה פחות בפני מזיקים, ולכן דורשת ריסוס רב יותר מהכוסמין. בנטורופתיה אנו ממליצים רבות על קמח הכוסמין כתחליף לחיטה (אנא זכרו כי הוא מכיל גלוטן ולא מתאים לחולי צליאק).
יתרונות הכוסמין
הכוסמין עשיר יותר מהחיטה בחלבון, בסיבים תזונתיים, בויטמינים (בעיקר ויטמיני B) ומינרלים. הוא מסייע להורדת שומני הדם, להסדרת היציאות, מניעת מחלות מעיים, ומקנה תחושת שובע. הכוסמין בעל ערך גליקמי נמוך (מעלה באופן הדרגתי את רמות הסוכר והאינסולין בדם), ולכן מונע עליה במשקל, מתאים לסוכרתיים ולסוכרתיים גבוליים, ולאנשים המעוניינים לרדת במשקל. הוא עדין וקל לעיכול, ומתאים גם לתינוקות וילדים.
האם יש גלוטן בכוסמין?
התשובה חיובית. בכוסמין, כמו בכל חמשת מיני דגן, יש את חלבון הגלוטן, אם כי בכמות פחותה מבחיטה. לכן, חולי צליאק לא יכולים לאכול כוסמין, אך אנשים הרגישים לחיטה עצמה יכולים לצרוך כוסמין. אל תתבלבלו עם כוסמת- היא נטולת גלוטן.
למה כדאי לצרוך כוסמין?
מאחר ובעולם המערבי המודרני, צריכת חיטה הפכה להרגל, התמכרות, ואף אובססיה, כדאי מאוד להפחית את צריכתה ולהחליף אותה בדגנים אחרים. החיטה, שהיא אלרגנית מאוד, וחשיפת היתר לה גורמת לבעיות כמו צליאק, אלרגיה לחיטה (לא תמיד הילדים והאנשים הסובלים מכך יודעים על הרגישות, ורק סובלים מהסימפטומים), ליחה, דלקות אוזניים וגרון חוזרות, כאבי בטן ועוד.
תאמרו בוודאי- כמה כבר חיטה אנו צורכים? צריכת החיטה מושרשת כל כך חזק בתרבות ובהרגלים שלנו, עד שאנחנו לא מבחינים בה. שימו לב לרשימה חלקית מאוד של מוצרי חיטה שאנו צורכים מדי יום: לחם (גם מלא, גם כפרי, שבעה דגנים..), קוסקוס (גם מלא), פסטה, איטריות, סולת, בורגול, עוגיות ועוגות (גם בריאות...), בייגלה, ועוד ועוד ועוד.
הכוסמין פחות אלרגני מהחיטה, עשיר יותר בחמרים מזינים, כפי שכבר ציינתי, והוא מפחית את השימוש בחיטה. כמובן שכנטורופתית אני ממליצה על צריכה של כוסמין מלא, ולא לבן, גם כקמח ובגרגרים.)
מהו טעמו של הכוסמין?
מתקתק מעט, אך לא באופן מודגש. אגוזי, עשיר, מלא. דיברתי סינית? פשוט תטעמו...
אז מה אפשר לעשות עם כוסמין?
כל מה שאפשר לעשות עם חיטה! לחמים, פיתות, לחמניות, עוגות, עוגיות, פשטידות, ביסקוויטים, קרקרים- כל הקישורים הם למתכונים שלי. ואני יכולה להמשיך עוד ועוד.
ניתן להמיר את קמח החיטה בכל מתכון מוצלח שאתם אוהבות/ים לקמח כוסמין.
את גרגרי הכוסמין השלמים ניתן לבשל כמו אורז, להוסיף למרק, להכין חמין, למלא ירקות, ועוד.
מחירו של הכוסמין
מומלץ לקנות דרך קואופים או חנויות קהילתיות, דבר שמוזיל באופן משמעותי את המחיר בכארבעים אחוזים, ולהתעקש על טריות הקמח. (הכי מומלץ- קמח שנטחן ונשמר בקירור, ואז גם אין צורך לנפות). אפשר להתארגן עם עוד שתיים- שלוש משפחות, לקנות בכמויות גדולות מאוד, ולשמור במקפיא/ במקרר. לאנשים שמכינים לחם ועוגות לפחות פעם בשבוע, זה מאוד משתלם.ד
לשמחתי היום ניתן להשיג קמח כוסמין מלא בחצי ממחירו הישן, באיכות גבוהה ומנופה, בכל הסופרים הגדולים. יחי המהפכה (-;
שיהיה בתיאבון, ולבריאות!
ענבל נתן בר, נטורופתית
הוסף תגובה חדשה
תגובות (102)
שרית -
טוב לדעת, בסופרים של אושר עד קילו קמח כוסמין מלא עולה 8 שקלים.
ענבל נתן בר -
נכון, תחשבי שהמאמר הזה בן 15 פלוס, אני חושבת שזה היה המאמר הראשון על כוסמין בעברית באינטרנט. אז קילו קמח כוסמין עלה 25 שקלים והיה קשה להשיג אותו.
רינה -
הי שמי רינה אי בדיוק בדרך להכין עוגת שוקולד בריאה וכתוב לשים 3 כפות קמח מלא תופח, רציתי לדעת אם ז אפשרי להמיר את זה בקמח כוסמין מלא וכמה צריך לשים? וכמה אבקת אפייה להוסיף? תודה!
נעמי -
אני נמנעת מגלוטן למעלה מ-14 שנים, מאחר וסבלתי מכאבי בטן, עצירויות אבל בבדיקות לא עלו על צליאק, האם ואיך כדאי לנסות מאפים מקמח כוסמין מלא?
תמרי -
היי אז לא ממש הבנתי מה יותר בריא אם בכלל יש הבדל בין קמח כוסמין לבן למלא?
בריא לספורט הורדת משקל וחיטוב...
מיכל אמיליין שורץ -
איך נספרות פחמימות לסכרתיים סוג 1?
ענבל נתן בר -
היכנסי לקרוא את הכתבה שלי על ההבדל בין דגנים מלאים לדגנים לבנים
דבורה -
הי, מה ההבדל בין כוסמין מלא לכוסמין לבן ?
בעיקר מבחינת בעיות עיכול
תודה
ענבל נתן בר -
הכוסמין הלבן קל יותר לעיכול מהמלא.
דבורה -
אז אם הבנתי נכון אז לבעית עצירות עדיף כוסמין לבן מכוסמין מלא?
ענבל נתן בר -
בדיוק ההיפך, אנחנו דווקא רוצים יותר סיבים כשיש עצירות. אך זה באופן כללי, כי אם העצירות נובעת מתת עיכוליות אז התמונה אחרת... לא ממש ניתן לתת תשובה חד משמעית דרך האינטרנט.
דבורה -
הי, מה ההבדל בין כוסמין מלא לכוסמין לבן ?
בעיקר מבחינת בעיות עיכול
תודה
מוריה -
שלום ענבל!
קיבלתי מנטורופתית המלצה לאכול קמח כוסמין (בין השאר) כדי לשפר ולרפא טחורים.. האם אפשר לאכול גם קמח כוסמין לבן?
צצ -
כף שמן זית איכותי בוקר וערב
ענבל נתן בר -
מכיוון שאינני מכירה אותך ואת המצב הפיסי שלך, ואת הסיבות להמלצות שקיבלת מהנטורופתית שלך, הדבר הנכון ביותר הוא להתייעץ עם הנטורופתית שטיפלה בך ויודעת את כל התמונה הבריאותית. בהצלחה ורפואה שלמה, ענבל
יעקב. -
קראתי בשמחה את כל התשובות לשאלות קוראיך. ובסוף העניין אני עדיין לא מצליח להגיע עם כוסמין מלא לאותה הצלחה כמו עם כוסמין לבן. האם כדאי לערבב בניהם ? בכו סמין לבן הלחמניות רכות וטעמן נהדר. כוסמין מלא כבד למה ?
ענבל נתן בר -
הי יעקב! הסיבה לכך היא שקמח מלא תמיד תמיד תמיד יהיה כבד ודחוס יותר ובעל ריח מובהק יותר מקמח לבן. פשוט כי לקמח הלבן מוציאים את כל מה שעושה לו להיות כבד וריחני ודחוס יותר- הקליפה והנבט של הגרעין. אתה יכול לקרוא עוד על העניין במה שכתבתי על דגנים מלאים. בגלל זה, אם יש לך עוגה או מאפה שדורשים אווריריות וקלילות מיוחדים, תשתמש בקמח הלבן במקום במלא, ופשוט תאכל פרוסה קטנה. ולא חייב כל יום. אני חושבת שעדיף שמה שאנחנו מכינים וטורחים עליו יהיה ממש בול. אבל אם זה משהו שבו פחות מרגישים את זה, כמו עוגת גזר למשל, אפשר בכיף להשתמש בקמחים המלאים. לגבי הלחמים, זה עניין של הרגל והיום אני מרגישה שלחמים מלאים טעימים לי יותר מלחמים לבנים. זה לא אומר שאי אפשר לאכול את הלבנים לפעמים, יו נואו. בקיצור, בתיאבון שיהיה לך יעקב והעיקר לשמוח באוכל שיש לנו ולהודות עליו . זה גורם לו להיות הכי מבריא בעולם (-:
[email protected] -
היי אנחנו אור גורן ודן רכטמן אנחנו בני 14 מבית ספר הרטוב בקיבוץ צרעה בעקבות עבודת חקר רצינו לשאול אתכם שאלה:
כיצד סוג הקמח בלחם(שיפון, כוסמין, קמח מלא ולבן) משפיע על קצב התפתחות העמילן?
תודה מראש
ענבל נתן בר -
אור ודן החוקרים המקסימים! שאלתכם מעניינת מאוד, לטעמי יש להפנות אותה לבעלי מקצוע שמתמחים במחקר, כיוון מכון ויצמן פינת וולקני. אני טרם התפניתי לכך (-: בהצלחה בעבודתכם!
האם בקמח שיבולת... -
שיבלות שועל
מיטל ברדוגו -
ישנו קמח כוסמין ללא קמח לבן מבית מהודר שרשום עליו "עלול להכיל גלוטן ועקבות סויה"
האם הוא מתאים לחולי צליאק?
ענבל נתן בר -
לא!! כוסמין מכיל גלוטן ולא מתאים לצליאקים.
לימור -
שלום רב
קיבלתי מתכון לעוגה עם 7 כפות קמח תופח.
האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח כוסמין מלא? אם כן-מה הכמות שצריך?
המתכון:
1 כוס סוכר
100 ג'ר חמאה רכה (טמפ' חדר)
4 ביצים
7 כפות קמח תופח
100 ג'ר שוקולד מגורר
100 ג'ר קוקוס
1 שמנת מתוקה
תודה מראש
slovaTep -
It is english language possible to write? Sorry for my proor eng
ענבל נתן בר -
Yes it is ok you can write in english
רייצ'ל -
היי,שאלתי שאלה לגבי קמח כוסמין.האם תוכלי להתייחס לשאלה..?
ענבל נתן בר -
הי רייצ'ל, אני אכן רואה שאלה שלך . האם תוכלי להסביר למה התכוונת במילה צופים?
יעקב -
רציתי להודות לך על ההסבר על כוסמין מלא ולבן. וגם לשאול אם יש יתרונות לאפייה בתבנית קסטן.
ענבל נתן בר -
הי יעקב, בשמחה רבה. לגבי תבנית קסטן- אין יתרונות מיוחדים מלבד נוחות השימוש וצורה מאוד מדוייקת של הלחם. רק חשוב לשים לב שהתבנית לא עשויה מאלומיניום עקב חסרונותיו הבריאותיים. בהצלחה
רייצ'ל -
מה זה בדיוק קמח כוסמין 80 אחוז? הכוונה היא 80 אחוז קמח כוסמין מלא ו20 אחוז קמח כוסמין לבן? אם כן למה הצופים יוצאים לבנים כמו הקמח לבן כאשר הקמח מכיל יותר כוסמין מלא שהוא בצבע חום?!?!
אולי הכוונה היא ל80 אחוז כוסמין מלא ו20 אחוז קמח חיטה לבן ולא קמח כוסמין לבן?
אשמח לתשובה,אני מבולבלת .תודה.
רייצ'ל -
חחח...יצאה לי טעות.במקום צופים התכוונתי מאפים אני חושבת.שאלתי אם רוב הקמח של 80 אחוז הוא קמח כוסמין מלא אז המאפים צריכים לצאת חומים ולא לבנים כשלג,זה נראה ממש כמו קמח לבן!
ענבל נתן בר -
הי רייצ'ל, אני לא מבינה כל כך למה את מתכוונת, האם אפית עם קמח כוסמין והמאפה יצא בהיר? אם כן, קמח כוסמין לא כהה כמו קמח שיפון למשל, אבל הוא לא צחור כשלג כמו קמח חיטה לבנה. יכול להיות שהשתמשת בקמח כוסמין לבן, ולא בקמח כוסמין מלא, ולכן המאפים יצאו בהירים.
עירית -
ריצ'ל שואלת מה הכוונה בקמח כוסמין 80% שבו השתמשה באפיה. המאפים יצאו לבנים. האם זה אינו קמח כוסמין מלא?
ענבל נתן בר -
אין דרך לדעת מלבד להסתכל ברכיבים שמצויינים על האריזה.
מוריה -
קמח 80%, 70% וכו' הוא לא ערבוב של קמח מלא וקמח לבן
אלא הוא ניפוי חלקי (30% או 20%) של הסובין (בד"כ הקשה יותר) במהלך הטחינה
מעבירים את הגרגירים טחינה ראשונית, ועדיין זה לא טחון היטב
ואז מעבירים בנפה שמפרידה חלק מהסובין משאר הקמח
מה שמתקבל הוא סובין בצד אחד, קמח 80% בצד שני.
מה שכן צריך לשים לב אליו הוא במאפים- הרבה פעמים מגדירים קמח לבן+סובין בתור קמח מלא. שזה כבר לא מה שרצינו...
אריה -
רק רוצה לציין שקניתי 2 קמחים שעל פניו נראים זהים ("קמח כוסמין 80%"), אך באחד קמח חיטה לבן ובשני לא!
1 ק"ג קמח כוסמין 80% "ללא צורך בניפוי" של "טחנות ישראליות" ברקוד 7290003060368 וברכיבים כתוב: "קמח כוסמין, קמח חיטה לבן (מכיל גלוטן)".
1 ק"ג קמח כוסמין 80% "ללא צורך בניפוי" של "רובינפלד" ברקוד 7290012372155 וברכיבים כתוב: "קמח כוסמין 80%, מנופה חלק מהסובין, ללא תוספות.
כך שכפי שציינת - חשוב מאוד לקרוא את הרכיבים!!!
ענבל נתן בר -
תודה על השיתוף! אכן יש הבדלים בין הקמחים השונים.
עדי -
לאחרונה אכלתי דברים המכילים כוסמין וראיתי שהוא גורם לי לכאבי בטן, יש קשר בין שניהם ?
ענבל נתן בר -
אנשים שונים מגיבים שונה למזונות שונים (-: מה שאני מנסה לומר, זה שאם כוסמין עושה לך כאבי בטן, תאכל לחם שיפון .. או בכלל שייק פירות... אבל לא כוסמין.
אורטל -
מה ההבדל בין כוסמין מלא או 70% לכוסמין לבן
בעלי יש לו את החיידק אליקוברטור הוא יכול לצרוך כוסמין לבן או שזה על אותו סיגנון קמח לבן רגיל
לימור -
שלום רב,
התחלתי להשתמש בקמח כוסמין מלא. יש לי מתכון לעוגה שיש בה חבילת קמח תופח קטנה (כ 2.5 כוסות). האם יש אפשרות להחליף את כל הקמח התופח בקמח כוסמין מלא (יש בעוגה גם 3 ביצים, שמנת חמוצה ו 200 גרם רסק תפוחי עץ)?
ענבל נתן בר -
הי לימור, אין בעיה להחליף את הקמח התופח בקמח כוסמין, רק שעליך להוסיף אבקת אפיה למתכון, בכמות של כפית מדידה לכל כוס. למתכון הזה תצטרכי להוסיף 2.5 כפיות אבקת אפיה.
בהצלחה!
יהודית ועקנין -
התלחתי לאוכל מוצרי כוסמין מזה חודשיים. .הופנתי דרך נוארופטית בגלל כל מני בעיות בריאות. .אוהבת את משאת מסבירה וכותבת...תודה לך
ענבל נתן בר -
איזה כיף לשמוע! לבריאות ולהנאה
קרן -
מה זה אומר 70% כוסמין?
אז מה יש בשאר ה-30%?
Ralphlip -
Всем привет, кто нибудь покупал нижнее бельишко <a href=http://c.trktp.ru/m4CN>тут</a>?
надо купить презент подруге, реально оно такое офигенное как на фотках?
Может кто-нибудь посоветовать другой магаз?
ורדה הרשרו -
היי ענבל
נכדי אובחן שסובל מאגירת גליקוגן. אני מחפשת קמח שמתפק הכי לאו לגלוקוז . האם ידוע לך על ההרכב הכימי של קוסמין?
תודה מראש
חברוני מוניק -
נחשפתי לראשונה לכוסמין לפני שנה בדיוק בזכות חברה קרובה ומאז אני משתדלת להשתמש רק בקמח כוסמין. אני מכינה אתו הכל, עוגות, עוגיות, פשטידות. הוא טעים מאד, קל לעיכול ונוח מאד לעבוד אתו.
זבלוד נגה -
האם זה הגיוני שבקמח כוסמין מלא יש 7 מ"ג נתרן לכל 100 ג"ר קמח?
בקמח חיטה אין בכלל.
חיה שנהב דומניץ -
אני חולת צליאק האם מותר לי לאכול מקמח הכוסמין
ענבל נתן בר - נ... -
כוסמין מכיל גלוטן ואסור לחולי צליאק.
ענבל נתן בר
נטורופתית
יצחק -
רציתי. בבקשה לדעת עם לחם כוס מין אפשר לאכול חולי אי ספיקה בכליות לא עוד דיאליזה
מירי כלפון -
אשמח למתכונים
אילנה פיק -
אני סובלת מסוכרת וקיבלתי מרשם של קרקרים מקמח כוסמין......וענין אותי מהו תודה הכתבה ממצה עבורי וענתה על כל שאלותי.......תודה ושבת שלום אילנה מרעננה
מאיה -
הי, האם יש סולת מקמח כוסמין? אם כן אשמח לדעת איפה אפשר לקנות, כי עדיין לא מצאתי
מרים וויסמן הולצמן -
יש סולת מקמח כוסמין. אני קונה בטבע קסטל דיזינגוף 101 פינת פרישמן. נימצא במקרר.
עדי אלחדד -
האם אפשר להכין מהסולת כוסמין קוסקוס וקובה כמו מסולת רגילה? יש לכן מתכון?
שירן -
היי
מה ההבדל בין קמח כוסמין לבן לקמח כוסמין מלא?
תודה מראש :)
אתי -
מבחינת המחיר בירושלים בצומת בר אילן יש חנות של פיצוחים וקמחים והם מוכרים 2 קילו ב-30 שח.
אפרת -
תודה!
יש שם לחנות?
דניאל פורר -
שלום ענבל, שימי לב לתיקון טעות:
כתבת כי הכוסמין הוא מחמשת מיני דגן המוזכרים בתנ"ך אך בויקיפדיה כתוב אחרת: "בהלכה היהודית הכוסמין נמנה עם חמשת מיני דגן, שנקבעו להם דינים מיוחדים. אולם הכוסמין שבהלכה אינו המין הקרוי בשם זה כיום (אשר לא היה מוכר בארץ ישראל בעת העתיקה), אלא כנראה חיטה דו-גרעינית (Triticum dicoccum), מין טטראפלואידי שהיה בשימוש בארץ ישראל עוד לפני תקופת בית ראשון, והוא קרוי באנגלית emmer wheat ובגרמנית Emmer. זן עתיק מאוד של חיטה זו התגלה באזור ראש פינה בתחילת המאה ה-20."
ענבל נתן בר - נ... -
דרור היקר ראשית תודה. ושנית- יש המון השערות שונות לגבי זנים כאלה ואחרים, גם החיטה של היום איננה החיטה של פעם, המלפפון הוא למעשה קישוא והקישוא מלפפון... נשאיר זאת לחובבי הבוטניקה וחוקרי התנ"ך, והעיקר שטעים לנו (-:
קארין -
היי, רציתי לדעת האם כוסמין מומלץ לנשים בהריון, בעיקר בשליש ראשון.
ענבל נתן בר - נ... -
הוא אינו מומלץ ואינו בלתי מומלץ... אין לו נגיעה להריון ואין בעיה לאכלו.
בברכה,
ענבל נתן בר, נטורופתית
רוזט כהן -
קניתי קמח גלוטן האם הוא בריא ואיך להשתמש בו
רות דגן -
שלום ענבל, איזה לחם פחות משמין ויותר בריא
לחם מלא משיבולת שועל וכוסמין או לחם מלא מכוסמין? מה עדיף?
תודה רות
אסתר בר -
שלום רב
שאלה? האם לחם כוסמין מונע נפיחות בבטן?
תודה
דליה -
אני כבר שנים נהנת מהכוסמין והוא גם טעים ורך. אני רציתי לדעת האם חהוסיף עוד קמח מסוג אחר לכוסמין וקיבלתי ממך תשושה. תודה
צופית -
לפי הערכים התזונתיים ב foods dictionary עבור קמח כוסמין לבן ובהשוואה לקמח הכוסמין המלא יש הבדל מינורי בין הקמחים הללו רק בכמות הסיבים התזונתיים 9.3 גרם בלבן לעומת 10.3 במלא
כמויות שאר הויטמינים והחלבונים הם זהים. אם כך, נשמע שעדיף לצרוך את הלבן שהוא ממש טעים.
האם ניתן להסתמך על המידע הזה?
אורית -
אני קנתי קמח כוסמין 100% של מותג "נפלאות" (ברשת יש)
יצא לי מאוד מאוד טעים.
כפי שרשום על השקית הבנתי שהשקית מלאה בחנקן ששומרת על טריות ואי התפתחות חרקים (כך שאין צורך בניפוי), האם זה אותו דבר כמו במקרר או שעדיף לקנות רק ממקרר?
ענת בנימיני -
ענבל, חולה קרוהן קל, האם יכול לאכול לחם כוסמין שאפיתי לפי מתכון שלך? אני מדגישה שהמחלה שהתגלתה הינה בדרגה קלה. זה האיבחון.
ענבל נתן בר - נ... -
לתת המלצה כזו או אחרת בלי שראיתי אותך, יהיה חסר אחריות מצידי. אני ממליצה לפנות לנטורופת/ית על מנת להתאים לך תפריט מתאים.
רפואה שלמה
ענבל נתן בר
רעיה -
האם בקמח כוסמין מלא יש ארסן,
כמו באורז מלא?
תודה
קארין -
אפיתי עןגת שוקולד ללא סןכר עם קמח כוסמין מלא, עם תחליפי המתקה.
יצא לי טעם תפל מאוד של הקמח. יש דרך להימנע מזה?? הקמח השתלט על כל דבר שהכנסתי
אנונימי -
יש הרבה חברות שמספקות קמח כוסמין, ויש הבדל משמעותי באיכות הקמחים. כנראה נפלת על אחד גרוע במיוחד.
אני מצאתי את קמח הכוסמין האופטימלי והוא נמכר ע"י חברת "קמח הארץ" הוא גם טעים, גם זול, כשרות מהודרת אין צורך בניפוי והם עושים משלוחים דרך הדואר לכל הארץ.
איריס -
האם קיים הבדל תזונתי, וגם בשימוש באפיה, בין קמח כוסמין מלא לרגיל?
תודה!
ענבל נתן בר - נ... -
כמובן, הכוסמין המלא שונה מהכוסמין הלבן. קראי כאן בכתבה שלנו על דגנים מלאים על המשמעות התזונתית. לגבי אפיה, מעולם לא אפיתי עם קמח כוסמין לבן. זה קמח שאינו בריא בדיוק כמו קמח חיטה לבן.
בברכה,
ענבל נתן בר,
נטורופתית
אבוטבול דליה -
הייתי מעונינת לדעת כצת יותר על הקוסמין ולקבל טיפים מדי פעם או חדשות על תזונה נכונה
ענבל נתן בר - נ... -
דליה את מוזמנת לעקוב אחרי דף הפייסבוק שלנו ולקבל עדכונים - https://www.facebook.com/naturopathicmedicin/?ref=bookmarks
שלמון יהושע -לח... -
הי ענבל
אהבתי איך כתבת על כוסמין .אני אופה לחם 100%כוסמין אורגני , אני יכול לחלק לקונים תדפיס של הכתבה ? עם השם שלך ? מייל שלך ?
שלמון 0525253800
מנשה בן יוסף -
התוכן באתר ענייני וברור. גיליתי אותו עכשיו. נהנה מהקריאה. ואשתמש ברעיונות. תודה.
הדס -
יש כוסמין שנשמר בקירור ב-15 ש"ח לקילו (על המשקל בגב"ש, קמח עץ השדה ברמי לוי - לא ניסיתי את האחרון)
ריקי -
מה הכתובת?
ענבל נתן בר - נ... -
קליניקה לרפואה טבעית ענבל נתן בר ממוקמת בגדרה ויש לתאם תורים מראש בטלפון 08-8597005
איריס -
שלום רב :)
האם ניתן להכין קוסקוס מסולת כוסמין ? אם כן, אולי יש לך מתכון ?
תודה רבה...
ענבל נתן בר - נ... -
ניתן. אותו דבר כמו שמכינים קוסקוס רגיל...
יעל -
האןם העוגיות כוסמין שמוכרים מוכנות הן גם איכותיות ?? אשמח לתשובה..
ענבל נתן בר - נ... -
יש המון סוגים. תמיד ניתן לראות לפי רשימת הרכיבים. אבל אין כמו להכין בבית...
יפית פסל -
מיכל -
אנונימי -
אנונימי -
עידית -
אנונימי -
הראל -
אנונימי -
אהובה -
היכן ניתן לקנות קמח במשקל בכמויות גדולות מעבר לשקיות שמוכרים בסופרים ??
האם כוסמין 70% טוב כמו כוסמין מלא ??
ענבל נתן בר - נ... -
דרך קואופים או דרך מנחת הארץ. עדיף כמובן 100 מלא ולא 70
רבקה לוי -
אנונימי -
אנונימי -
אילנה -
שאלה
האם אפיה בקמח כוסמין מלא מתנהגת זהה לאפיה בקמח כוסמין 70 %