לפני שנגיע למתכון ותראו מהי הדרך הטובה ביותר לבשל כוסמת, נשאלת השאלה למה בכלל לאכול כוסמת? האם הכוסמת בריאה? אז הנה לפניכם סקירה זריזה..
הכוסמת שייכת מבחינה תזונתית (לא בוטנית) לקבוצת הדגנים, ונחשבת לדגן מלא. מוצאה מסיביר שם נקרא תבשיל מכוסמת grechka, ולא קאשה כפי שנהוג לחשוב (ותודה לקוראה סופיה על החידוד) משם הגיעה לסין וליפן. טעמה מתוק ומבחינת ראייה סינית היא נייטרלית -אינה מחממת ואינה מקררת, ולכן מתאימה גם לאנשים שסובלים מחום וגם לסובלים מקור.
היא מנקה ומחזקת את המעיים, משפרת את התיאבון ומטפלת בשלשולים. היא מחזקת את מערכת הדם ומורידה לחץ דם. היא מתעכלת טוב ובקלות.
ישנה כוסמת חומה, שהיא למעשה כוסמת שעברה קליה, היא בעלת טעם אגוזי ושומרת יחסית על צורתה בבישול. ישנה גם כוסמת ירוקה- שנחשבת לבריאה יותר אך היא פחות יציבה בבישול והופכת מעט דייסתית (בעיני גם פחות טעימה).
ערך תזונתי של כוסמת:
הכוסמת לא מכילה גלוטן! מה שהופך אותה מקור תזונתי נהדר ועשיר לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן.
למרות זאת לא מומלץ לצרוך אותה באופן יומיומי ובכמויות מוגזמות.
מבשלים את כל הרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים עד לספיגת כל המים (כ- 15 דקות). מכבים ומשאירים מכוסה למשך 10 דקות נוספות.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
אילת -
למה לא כדאי לצרוך באופן קבוע? זו ארוחת הצהריים שלי
טובה -
המון תודה לך, גם אני לא סובלת כוסמת וכל הזמן שומעת שזה בריא. כעת, אני פתוחה לנסות כי החורף בפתח והכוסמת נראית מאכל טוב לחורף. תבורכי!
שרה הוק -
המרשם מוצא חן בעיני אבל עוד לא נסיתי אותו
אופירה -
שלום ענבל,
האם כדאי להשרות אותה במים לפני בישולה, כמו שמשרים שעועית ועוד?
מנשה -
קאשה זו לא כוסמת קאשה זו דייסה
כוסמת נקראת ברוסית גרצ'קה grechka
אלה -
לפי מה ששמעתי, כוסמת מורידה סוכר בדם. כדאי לחפש מאמרים על כך באינטרנט.
עמי חן -
קראתי אנסה את המתכון
דנה -
מדועה לא ממולץ לצרוך יום יום.?
אנונימי -
שלוםמה הסיבה שלא מומלץ לצרוך את הכוסמת על בסיס יומי?
זיוה -
סובלת מסוכרת האם הכוסמין מתאים?
ענבל נתן בר - נ... -
גם כוסמת וגם כוסמין הם דגנים מלאים שניתן לשלב אותם בתפריט מתאים לסכרתיים. כמובן שעליך לפנות לנטורופת/ית כדי שיתאימו לך תפריט נכון שמתאים לך ומתחשב במצבך הספיציפי.
נירית -
היי ענבל, מדוע לא מומלץ לצרוך באופן יומיומי?
מוטי דונר -
יש קשר בין כוסמת לכוסמין?
יוסי גולדמן -
כוסמת אינה דגן אלה גרעין
ענבל נתן בר - נ... -
כמו שכתבתי בראש הכתבה, אנו מתייחסים לכוסמת כדגן מבחינה תזונתית ולא בוטנית.
רותי כהן -
איך משתמשים בכוסמת אפויה לתחתית של פשטידת ירקות