אומרים שיסורי המצפון נולדים כשנולדים לנו ילדים. כשאת גם נטורופתית, או שאת חוששת שהילדים שלך יפתחו חסך ממתקים וג'אנק ושירגישו שונים מאחרים, או שיאכלו ג'נק ויפתחו נזקים בריאותיים. הדרך שלי היא ללכת בדרך האמצע- אני משתדלת להכין את האוכל הטעים בגירסאות בריאות יותר, אבל רק כל עוד זה לא בא על חשבון הטעם.
את העוגיות האלה אני מכינה כשאני רוצה לפנק את הבן הגדול שלי, שאוהב עוגיות, ומשוגע על צימוקים.
התחלתי ממתכונים קלאסיים של עוגיות שוקולד צ'יפס, ובכל פעם הורדתי עוד קצת ועוד קצת את כמות הסוכר והשוקולד, עד שהגעתי לכמויות קטנות בחצי מהמתכונים הרגילים, אך בלי לפגוע בטעם בכלל! העוגיות האלה עשירות בשומן, ולכן אני לא מגדירה אותן כמזון בריאות, אך הן בריאות הרבה יותר מהגירסאות הרגילות לעוגיות האלה, וודאי וודאי שמאלה הקנויות.
1/2- 3/4 כוס סוכר חום
170 גר' שמן קוקוס או חמאה בטמפרטורת החדר
2 ביצים
כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח חיטה מלאה)
1/2 כוס קוואקר דק/ גס
100 גר' שוקולד צ'יפס איכותי או שוקולד מריר איכותי חתוך לקוביות קטנות
כוס- כוס וחצי אגוזי מלך שבורים וקצוצים
חופן צימוקים שחורים, רצוי אורגניים (לא חובה, למי שלא אוהב)
2. מוסיפים את המלח והסודה לשתיה, תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן מוסיפים את הקמח והקוואקר לערבוב מינימלי.
3. מוסיפים צימוקים, אגוזים, שוקולד צ'יפס ומערבבים.
4. יוצרים כדורים עם כף גלידה או משתמשים בשתי כפות כדי לסדר גבעות קטנות על תבנית ונייר אפיה.
5. אופים 10-15 דקות (לא יותר) ומשתדלים לחכות שהעוגיות יתקררו לפי שמחסלים אותן.
הוסף תגובה חדשה
תגובות (50)
שני -
היי, אפשר להמיר את השמן/ חמאה לשמן זית?
ענבל נתן בר -
נראה לי פחות מתאים בטעם
יולי -
תודה על המתכון
מה הכוונה בתמצית וניל אמיתית..כזו שקונים בחנויות טבע?
וכמה זה קריטי אם אשתמש בכפית רגילה ולא מדידה
ענבל נתן בר -
תמצית וניל אמיתית אפשר לקנות בחנויות טבע ובחנויות אפיה, וכן במעדניות איכותיות. כפית מדידה היא כפית שהמידה שלה מדויקת ולא בערך. חשוב לכל מי שאופה.
אביטל -
הכנתי עם הבן שלי ויצא מעולה!
כולם טרפו
במה אפשר להחליף את הסוכר החום?
שובל -
חזרתי כדי להחמיא! הכנתי אותן עכשיו ויצא ממש טעים! (עשיתי בלי צימוקים ואגוזים כי לא היה לי בבית. אז הוספתי עוד קצת שוקולד צ'יפס כפיצוי).
אגב, במתכון לא כתוב כמה עוגיות יוצא, אז לי יצא לי איזה 45 עוגיות! אבל כנראה כי עשיתי אותן יחסית קטנות.
אגב ראיתי שעוד מישהי כתבה לפניי שהן לא השתטחו לה. גם לי הן לא השתטחו על אף שמדדתי היטב את הודה לשתיה, אבל זה ממש ממש לא משנה,כי לדעתי זה דווקא ממש חמוד שהם יצאו תפוחים :)
תודה על המתכון.
ענבל נתן בר -
איזה כיף!!!
Tehila -
עוגיות מושלמות!! הילדים טרפו... תודה על מתכון מעולה
דנה -
מושלם!!!! הכנתי חצי כמות וטרפתי שתיים איך שיצאו מהתנור, רכות פריכות ויותר טעימות מהרבה מתכונים אחרים שניסיתי, תודה רבה על המתכון!
לאה סיטון -
מדהים כמה שזה טעים! הילד פשוט מתענג עליהן!
נכנסתי עכשיו לראות את המתכון הפעם החמישית ברציפות.
תודה רבה!
*הכנתי עם שמן קוקוס יצא מעולה
ארז -
שמן קוקוס לא שמן בריא, כדאי לקרוא עליו בגוגל. באתר של הכללית לדוגמה ובאתר של בית חולים רמבם ממליצים שלא להוסיף אותו בכלל לתזונה שלנו
שירה -
שמן קוקוס נחשב בריא כי בטמפרטורה גבוהה כל השמנים עוברים תהליך שהורס אותם חוץ משמן קוקוס. והוא גם טוב נגד פרזיטים.. ענבל תקני אותי אם אני טועה
אתר -
ממש להיט!! פעם ראשונה מכינה עוגיות מכוסמין שיצאו ממש ממש טעימות. תודה!
ענבל נתן בר -
אני ממש שמחה לשמוע! תהני
ענבל נתן בר -
אני ממש שמחה לשמוע! תהני
אנונימי -
מעולות תודה!!
אילנה -
היי ענבל,
תודה על המתכונים.
מה זה או כמה זה בכמות מובנת יותר של 170 גרם שמן קוקוס?
אשמח לתשובה בהקדם.
תודה, אילנה :-)
ענבל נתן בר -
באפיה מומלץ להחזיק במאזני מטבח או בכוס מדידה כי הדיוק חשוב. בכוס מדידה סטנדרטית יש 240 מ"ל. מקווה שזה יתן לך קנה מידה כלשהו.
אילנה -
בוקר טוב ותודה לתשובתך הכה מהירה.
שנה מבורכת בעשיה בהנאה ובסיפוק :-)
נופר -
אני תמיד מתלבטת אם לאפות על טורבו או על 2 פסים
באופן כללי למה טורבו מתאים ולמה 2 פסים?
רעות -
מעולות!
אפרת -
אפשר לוותר על הסוכר ובמקומו לשים סירופ אגבה או ממתיק אחר? ואם כן, כמה?
צילי -
היי,
האם ניתן להמיר את הסוכר החום בסילאן? אם כן באיזה יחס?
כמה זה 170 גר' שמן קוקוס במ"ל..? (הוא נוזלי)
תודה
נועה -
עוגיות מדהימות! קיבלתי הרבה מחמאות בבית.
איזה כיף. תודה לך :)
עדי -
העוגיות יצאו מעולות!!! כולם ליקקו את האצבעות. שדרגנו עם סוכר קנים אורגני ופשתן. יצא אדיר, תודה רבה (((:
אילנה קוסטיקה -
השבוע צפיתי בשף רוקו דיספיריטו שיצר עוגיות שוקולד צ'יפס משעועית לבנה, מה שנחשב גם חלבון וגם בריא מאד. לא יודעת אם את מכירה או שמעת על השף הזה הוא אמריקאי ממוצא איטלקי כמדומני ויש לו תוכנית משלו שבו הוא מביא משפחות שחיות על ג'נק פוד ומראה להם פיזית כיצד ניתן את אותו מזון אהוב לברוא במטבח באופן גם טעים גם בריא, גם קל לעשיה, גם זול מבחינת הוצאה כספית וגם קלורית, חצי או פחות מהמזון התעשייתי. אז ניסיתי למצוא באינטרנט ולצערי לא מצאתי. לו האנגלית שלי היתה ברמה גבוהה יותר אני מניחה שהייתי מגיעה לאתר שלו ומוצאת את המתכון, אך לצערי זה לא. :-) בכל מקרה רציתי לשתף אותך כנטורופתית. עד אותה תכנית לא ידעתי כלל שקיים קמח משעועית לבנה.. תודה לך על כל המתכונים הבריאים והטובים שאת חולקת אתנו.
ענבל נתן בר - נ... -
תודה על השיתוף! אחפש אותו.
ענבל נתן בר
נטורופתית
אילנה קוסטיקה -
בשמחה! ושבת ברוכה!
נופר -
אפשר ללוש את הבצק ביד?
ענבל נתן בר - נ... -
לא נוח, זה ידבק. אם אין מיקסר, אפשר להשתמש בכף.
אורית -
אם אכין כמות כפולה זה יצא אותו דבר מבחינת טעם? וכמה זמן זה מחזיק (במקרר או לא)
אנונימי -
נחמד
כוכבה מזרחי -
שלום. זאת הפעם הראשונה שאני בתוך האתר,
אינני יודעת לחשב ולהבין ציון כמות של שמן עפ"י גרם כגון: 170 גרם שמן קוקוס. והיכן ניתן לרכוש קמח אורז וקמחים ללא גלוטן? האם בכל בית טבע?? תודה.
לאה גלן -
היי,
האם ניתן להמיר את הסוכר החום בסילאן? אם כן באיזה יחס?
כמה זה 170 גר' שמן קוקוס במ"ל..? (הוא נוזלי)
תודה
לילך שפירא -
היי, כמה יחידות בערך יוצא מהמתכון הנ"ל?
האם אפשר להחליף את הסוכר החום בכמו סוכר?
דורית -
הי ענבל, רציתי לדעת אם אוכל להמיר את הסוכר בתחיף ומה הכמות?
תודה רבה
רונית -
כשמדפיסים זה מדפיס גם את כל התגובות, לטיפולך
אנונימי -
היי ענבל
יש איזשהי דרך להקטין את כמות החמאה במתכון?
נופר -
אם אין לי שמן קוקוס וחמאה במה אפשר להשתמש ? שמן קנולה?
שלי -
פעם שנייה כבר שאני מכינה את העוגיות וכל פעם משדרגת את התוספות ויוצא מהמם וטעים! סבתא שלי אימצה את המתכון ממני ונהנתה מאוד, ואם סבתא מאמצת כנראה שזה באמת מוצלח:)
כל הכבוד ותודה!!
עירית -
ניסיתי. יצא מעולה! נגלה אחת לא מספיקה. הולכת להכין עוד אחת. תודה רבה עוגיות מעולות!!!
זהר -
ענבל נתן בר - נ... -
לילך -
ענבל נתן בר - נ... -
אנונימי -
אנונימי -
אנונימי -
ענבל נתן בר - נ... -
אנונימי -
עמודים