אני חושבת שזה אחד המתכונים הכי אהובים באתר, מתכון כזה שלוקחים לכל החיים ולכל מסיבה. היא כל כך נהדרת בעיני כי היא מצליחה להיות טעימה ולהשתלב כחלק מתזונה בריאה, עם כמות שפויה של סוכר ומעט מאוד שמן. היא עשירה בויטמין A, ניתנת להקפאה, והכי חשוב -טעימה כל כך שאפילו הילדים ישתגעו עליה.
מומלץ להכפיל את הכמות- העוגה תיגמר עוד לפני שתספיקו לקרר אותה...
כמו בכל המתכונים שלי, כוס מתייחסת לכוס מדידה סטנדרטית לאפיה.
1 כוס סוכר חום/ מולסה/ סילאן (אפשר גם פחות)
1/4 1 כוסות קמח כוסמין או קמח חיטה מלאה.
1/4 כוס שמן- רצוי מאוד מכבישה קרה
3 ביצים (או: בננה וחצי, מרוסקת היטב, או 3/4 כוס רסק תפוחים)
1 כפית קינמון
2 כוסות גזר מגורר גס
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
מעט תמצית וניל אמיתית
אופציונלי: חופן אגוזי מלך קצוצים
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מערבבים היטב את כל החמרים.
3. אופים בתבנית אינגליש קייק כארבעים דקות או בתבניות מאפינס- 15-20 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש (עם פירורים עליו זה בסדר) אם השתמשתם בסילאן או בממתיק נוזלי אחר יתכן שתצטרכו להוסיף כמה דקות נוספות לאפיה.
אבל שימו לב, העוגה אמורה להיות רכה, היזהרו מאפיית יתר.
4. פזרו מעט אבקת סוכר על העוגה.
ציפוי:
ממש לא חייבים, כי היא מעולה גם בלי. אבל אם רוצים להרשים, או לפנק, אפשר להכין קרם קוקוס:
1. שמים קרטון מי קוקוס במקרר למשך כמה שעות.
2. מוציאים בלי לנער ומסננים את המים החוצה. מקציפים את השכבה הקרמית שנשארה בקרטון.
3. מורחים אחרי שהעוגה התקררה. שומרים במקרר.
גיוונים:
אפשר להוסיף (על חשבון הגזר)- תפוחים מגורדים, פירות יבשים ועוד.
הוסף תגובה חדשה
תגובות (50)
אלינה מירקין -
שלום ענבל יקרה
אתמול חשבתי שאיך קרה שמעולם לא אמרתי לך תודה על מתכון עוגת הגזר.
העוגה הזו מככבת בבית שלנו כבר הרבה שנים וגם אתמול באירוע השקת הספר שלי היא כיכבה.
העברתי את הקישור לאתר שלך להרבה אנשים במהלך השנים, כולם רצו את המתכון.
גם בן הזוג שלי מכין בעצמו את העוגה וכבר לא מבקש ממני.
אגב אנחנו אוהבים להוסיף קצת צימוקים קצוצים והכי טעים לנו עם קמח כוסמין מלא.
אז תודה לך על מה שאת עושה
חג אורות שמח
אלינה💜
ענבל נתן בר -
תודה על המילים הטובות והמשמחות. תהנו 💕
ריקי -
מה אם אין לי לא גזר ולא תפוחים יש לי בננות ועסק תפוחים האם אני יכולה להכין אותה?
ענבל נתן בר -
אם יש בננות כדאי להכין עוגת בננות ולא עוגת גזר (-:
אפרת בן חורין -
האם אכן כוס ורבע קמח ושקית אבקת אפייה?
אפרת בן חורין -
האמנם כוס ורבע קמח לשקית אבקת אפייה? זה אומר שאם מכפילים אז זה שתי שקיות? 6 ביצים? נראה המון..
ענבל נתן בר -
אכן כן
רעות -
נשמע נפלא.
ילך עם שמן זית אורגני עדין?
ענבל נתן בר -
כנראה שלא..
רעות -
הכנתי עם שמן קוקוס אורגני, יצאה נפלאה ונטרפה. :) תודה על עוד מתכון משובח.
ענבל נתן בר -
איזה כיף לשמוע! תודה
נועה -
אמא שלי הכינה את העוגה, עוגה נפלאה! תודה רבה.
רציתי לשאול כמה קלוריות פחות או יותר יש בפרוסה?
שירי מור -
אפשר להכין כמאפינס? כמה זמן אפייה מומלץ? תודה...
דינה -
הי ענבל,
עוגה מדהימה! מכינה כמאפינס ומחלקת לילדים בקופסאות האוכל לביה"ס.
השינויים שעשיתי:
1/2 כוס סוכר דמררה ומייפל טבעי (סה" כ- 2/3 כוס)
1.5 גזר מגורר דק ו-0.5 כוס תפוח גרנד סמיט מגורר גס
1/2 כפית קינמון (מעבר לזה הטעם מאוד דומיננטי לילדים)
עדן -
וואו! הכנתי היום בתבניות מאפינס ויצא פשוט מדהיייים!
הפחתתי את כמות הסילאן בחצי , המרקם והטעם מדהימים!
תודה על המתכון
בת שבע -
תודה על המתכון .לא אפיתי כבר כמה שנים( בת 75) הכנתי ושלחתי לבן ולנכדים (17) עד שנגמר הביקור ניגמרו שתי העוגות.תודה .
ענבל נתן בר -
באהבה רבה, כיף שכולכם נהניתם!
ליאת -
הי ענבל, אם אני רוצה לשלב בין ביצים (ביצה או שתיים) בנוסף לבננה כתחליף, איך לשלב ביניהם?
ואם אני משתמשת רק בבננה במקום ביצים, העוגה יוצאת נמוכה יותר?
תודה!
ענבל נתן בר -
הי, לא הבנתי למה לשים גם ביצים וגם בננה... אם את משתמשת בבננה כתחליף, העוגה יוצאת שונה, כמובן. גם בטעם וגם במרקם.. אף פעם לא שמתי לב להבדלי גובה אבל יתכן שהיא תופחת מעט פחות. בהצלחה! עדכני אותנו איך יצא לך
אתי סלם -
עוגה מהממת טעימה ורכה ,כולם אהבו. ,תודה
אוה -
אפשר דבש במקום סוכר?
נעמה -
היי ענבל!
אם ברצוני להמיר את הסוכר במתכון לתחליף סוכר לסכרתיים ,למשל- תמצית סטיביה. באתר של "ברא", החברה המייצרת את התמצית, כתוב כי עבור כוס סוכר לבן יש להשתמש בכפית תמצית. האם אפשר להמיר את הסוכר החום במתכון לסטיביה כפי שנעשה עבור סוכר לבן?
תודה!
ענבל נתן בר -
אני מניחה שכן, אבל מעולם לא ניסיתי ואני לא בעד ממתיקים מלאכותיים (גם הכביכול טבעיים) .
נעמה -
גם לסכרתיים מגיעה עוגת יומולדת מתקתקה (:
אם יש לך המלצות על משהו אחר שאפשר לשים במקום הסוכר אני אשמח (: (כי סטיביה זה התחליף הכי טבעי שאני מכירה חח)
תודה בכל מקרה!
ענבל נתן בר -
אכן אכן, אך אני לא ניסיתי להכין עם תחליף ולכן לא יכולה להמליץ לך...
קרן אוחיון -
היי ענבל זה קמח כוסמין מלא? יש לי מלא
ענבל נתן בר -
הי, את העוגה אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין לבן, אני משתמשת בקמח כוסמין המלא והעוגה יוצאת מדהימה
נעה -
היי
אם אני רוצה עוגה בלי ביצים? במה אפשר להמיר?
ענבל נתן בר -
כל ביצה ניתן להמיר ברבע כוס רסק תפוחים או חצי בננה מרוסקת. בהצלחה!
הילה -
ואוו עוגה מעולה וטעימה בטירוףף
מומלץץ
hila -
היי ענבל, הכנתי את העוגה והתגובות היו מדהימות. עם זאת, האמצע של העוגה היה לא אפוי ברמת הנוזלי!!! יש לך השערות מדוע? את אופה על חום עליון תחתון או על טורבו?
ענבל נתן בר -
ודאי, הוצאת אותה לפני שסיימה את האפיה שלה. הדרך לדעת שעוגה מוכנה היא כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי, או נקי עם מעט פירורים (זה תלוי בעוגה). בעוגה הזו בגלל הגזר הקיסם יכול לצאת עם מעט פירורים.
אם היית מכניסה קיסם, הוא היה יוצא עם תערובת עוגה עליו, והיה ברור שהעוגה צריכה עוד זמן בתנור. זמן אפיה משתנה מתנור לתנור, בגלל הגודל שלו, מהירות החימום שלו והדיוק של התרמוסטט שלו. לכן לא אופים אפיה עיוורת אלא תמיד בודקים.
לשאלתך השניה, עוגות אני תמיד אופה על חום עליון ותחתון ושמה את העוגה על הרשת התחתונה.
הדס -
עוגה מעולה, החלפתי חצי מהקמח בקמח קינואה ויצא טעים:)
hila -
היי ענבל, מה הכוונה לשמן מכבישה קרה? האם מדובר בשמן זית או רגיל? איך אני יודעת שמדובר בשמן מכבישה קרה?
ענבל נתן בר -
הי, שמן מכבישה קרה הוא שמן שתהליך ההפקה שלו לא כלל חימום לטמפרטורות גבוהות, מה ששומר על הערכים התזונתיים שלו ולא גורם לחמצון ויצירת רדיקלים חופשיים בשמן. כדי לדעת האם השמן הוא מכבישה קרה צריך להסתכל על האריזה, ולוודא שרשום שם: כבישה קרה. ניתן לייצר כמעט כל שמן בכבישה קרה. שמן זית לא מתאים לעוגה הזו, נסי שמן קוקוס בכבישה קרה, חמאה/ גהי (ראי מתכון באתר). בהצלחה!
hila -
תודה רבה על ההסבר :)
אני מניחה שאפשר להשתמש גם בשמן קנולה רגיל שרשום שהוא מכבישה קרה?
במידה ואני משתמשת בחמאה כמה לשים?
מתכננת להכין ממש בקרוב את העוגה !
ענבל נתן בר -
הי הילה, עקרונית אפשר להשתמש בכל שמן שבעולם, אבל אנחנו מנסים שיהיה קצת יותר בריא כאן (-; אם את הולכת על חמאה, אני פשוט ממיסה חמאה בכמות של השמן (למשל, כאן כתוב רבע כוס שמן, אז אני ממיסה חמאה ומודדת רבע כוס). עם חמאה העוגה יוצאת מעט יותר דחוסה, אבל בשום אופן לא פחות טעימה. המרקם פשוט מעט שונה. בהצלחה!
אילנה קוסטיקה -
העוגה נהדרת!!! עושה אותה בפעם הרביעית והיא תשאר חלק בלתי נפרד מארסנל העוגות הקבועות. קלה לעשיה, בריאה וטעימה מאד. תודה ענבל :-)
ענבל נתן בר -
איזה כיף אילנה! צלמי לנו תמונות (-:
אילנה קוסטיקה -
סורי ענבל, הרגע ראיתי והעוגה/ות נאכלות כהרף עין :-)
פעם הבאה בלי נדר
שבוע מבורך! ותודה
בתיה אלישייב -
אסור לי לאכול סוכר חום מולסה או סילאן האם אפשר לשים סטיביה נוזלית וכמה
בתיה אלישייב -
מה אפשר לשים במקום סילאן סוכר חום או מולסה. כי אסור לי את הדברים האלה . מותר לי רק סטיביה נוזלית . ואם כן אז כמה
פיונה -
עוגה מעולה!!! רכה ועסיסית .עשיתי ללא ציפוי.יצא מושלם!!!
דינה -
הי ענבל,
במה אפשר להחליף את הביצים לעוגה טבעונית? ובאיזו כמות...
תודה
ענבל נתן בר -
ברסק תפוחים, רבע כוס על כל ביצה. בהצלחה ובתיאבון.
עומר -
היי, האם מדובר בקמח כוסמין לבן או מלא?
ענבל נתן בר -
מדובר בקמח כוסמין מלא אבל מה שלא תשתמשי יצא טעים..
סיגל -
מתכון עוגת הגזר נפלא . קלה להכנה וטעם משגע תודה רבה
לירון -
שלום ענבל! תודה רבה על כל מה שאת משתפת אותנו...
רציתי לשאול על ערבוב החומרים - את הכל ביחד ישר ? או להקציף את הביצים לפני? (עם הסוכר)
תודה!
ענבל נתן בר -
אפשר להכין בכל מיני טכניקות, זו עוגה מהירה ואני עושה אותה בערבוב של כל הרטובים קודם (ביצים שמן גזר ...) ואז מוסיפה את היבשים בהדרגה תוך בחישה איטית.
עמודים