דגנים מלאים חשובים מאוד לאספקת ויטמינים ומינרלים ומהווים חלק חשוב מהתפריט.
אבל כשילדים לא רגילים למזון מסויים, לוקח זמן עד שהם מוכנים לנסות אותו. אחת העצות שאני נותנת למטופלים היא לקחת מזון שהילדים אוהבים, ולהכניס אותו למתכון החדש.
במתכון הזה של האורז המלא שילבתי גזר מגורד וכמות זעירה של פתיתים, שמהווים מעגלים מתוקים של טעם מוכר.
אם יש משהו שהילדים או אתם לא אוהבים, כמו פטרוזיליה- ותרו עליו במתכון.
מעט שמן זית
2 כוסות אורז מלא מושרה ללילה ומסונן
4 כוסות מים מסוננים/מינרליים/ ציר ירקות או מרק
1/2 כוס פתיתים (כדאי טבעות, זה יוצא ממש יפה)
1 בצל ענקי חתוך לקוביות
1 גזר ענקי מגורד גס
מלח אטלנטי (בערך כפית יפה, אבל אם אתם שמים מלח דק תשתמשו פחות)
מעט פלפל שחור גרוס
קמצוץ כמון (לא חובה)
חופן פטרוזיליה
1. מחממים מעט שמן זית בסיר רחב ושטוח. מכניסים לסיר את קוביות הבצל ומשחימים אותן היטב.
2. מוסיפים את הגזר, הפתיתים, התבלינים והאורז המושרה (למה להשרות את האורז? ראו במתכון הבסיסי לאורז מלא) ונותנים להם להיצרב קצת תוך כדי ערבוב למשך שלוש דקות בערך.
3. מוסיפים בזהירות את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. סוגרים את הסיר במכסה ומעבירים לאש נמוכה למשך כארבעים דקות, עד שהמים נספגים. בשלב הזה אין יותר ערבובים וכדאי להשתדל לפתוח את הסיר כמה שפחות.
5. כשהאורז מוכן, מסירים את המכסה ומפרידים בעדינות רבה מאוד את הגרגרים. אנחנו מדברים פה על אוורור של האורז עם מזלג, בשלוש- ארבע נגיעות, ולא ערבוב פרוע שישאיר אותנו עם מחית לא אסתטית.
אהבתם? שתפו בפייסבוק.
בתיאבון!
הוסף תגובה חדשה
תגובות
שירה -
מה עושים עם ילדים בררנים שלא יאהבו גזר ובצל?
איילה -
מריח מצויין כרגע על הגז.. מתי שמים את חופן הפטרוזיליה? בהתחלה?
חוה -
נראה מצוין.
מתי מוסיפים לסיר את הפתיתים?
ענבל נתן בר - נ... -
יחד עם האורז בהתחלה