עוגיות ללא ביצים וללא אבקת אפיה.
העוגיות האלה מצליחות להיות מיוחדות בזכות האוכמניות המיובשות, טעימות ועם זאת לא מתוקות מדי. אני אוהבת אותן עם התה אחר הצהריים (כמה בריטי...) אבל יש לי מטופלים שנשבעים שהן לא מתחילים בלעדיהן את הבוקר.
כדי לערוך תיאום ציפיות, אגלה לכם שאלה עוגיות שמתאימות לאנשים שאוהבים מתיקות עדינה, אלה לא עוגיות שחיתות מלאות בטונות של סוכר ושומן. מה שאומר שאלה לא עוגיות שילדים אוהבים בדרך כלל. וזה נהדר! כי תוכלו לאכול אותן בלי שותפים.
2 כוסות קוואקר טחון (240 גר')
כוס קוקוס טחון (100 גר')
1/2 כוס אגוזי מקדמיה קצוצים גס (50 גר')
2 כוסות אוכמניות מיובשות (240 גר')
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
1/2 כוס סילאן (חובבי המתוק מוזמנים להוסיף על הכמות הזו)
120 גר' שמן קוקוס לטבעונים שבינינו, או חמאה / גהי
אופציונלי: שוקולד צ'יפס. אבל בשביל מה? הן מעולות ככה.
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2. מערבבים את כל הרכיבים היבשים.
3. מוסיפים את החמאה/ שמן קוקוס ואת הסילאן, ומערבבים היטב במיקסר בוו גיטרה או ביד (לא, כף לא ממש תעשה את העבודה). מוודאים שהתערובת אחידה- היא אמורה להיות דביקה ולא יבשה. אם היא יבשה, ערבבו היטב עם הידיים.
4. מרטיבים מעט את כפות הידיים ויוצרים עוגיות קטנות (בגודל של עגבניית שרי נניח). משטחים אותן ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
5. אופים כ- 15 דקות עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב ומתקשות מעט. להיזהר מאפיית יתר, העוגיות נוטות להישרף בתחתית.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
יואב -
האם מתאים לאוכמניות טריות / מוקפאות?
ענבל נתן בר -
המתכון מיועד לאוכמניות מיובשות, אם תשים קפואות יהיו בהן המון נוזלים ואז יש צורך לנסות ולעדכן את כמות הקמחים. הטריות יכולות להסתדר יותר אבל גם שם צריך להוסיף עוד קצת קמח ואולי להאריך את זמן האפיה.
פרידה -
איפוא אני יכולה ללמוד על.תכונותיו של שמן קוקוס
פרידה -
גיליתי את האתר והוא מעולה ,לגבי העוגיות מקדמיה ואוכמניות כמה שמן קוקוס שהוא נוזלי בכוס מדידה לשים פשוט זו פעם ראשונה שאני רואה שמן קוקוס