ממרחים בריאים הם חלק חשוב מתזונה בריאה. הסלט הזה נפלא לחובבי הז'אנר החצילי, שלא מוכנים לאכול סלט מיונז עם נגיעות חציל, המתכנה בפי העם 'סלט חצילים'. סלט חצילים טבעוני הוא לא תחליף לסלט חציל עם מיונז, אלא אופציה טעימה יותר ובריאה יותר ממנו.
הוא ממש פשוט להכנה אם שורפים את החצילים בתנור ולא על הגז. בכל מצב בו אתם משתמשים בחצילים, הקפידו לקנות חצילים קלי משקל. (פשוט מחזיקים כמה חצילים ומשווים אחד לשני) חציל קל מכיל פחות גרעינים, ולפיכך פחות מר.
3 חצילים קטנים וקלים
כף וחצי טחינה גולמית מלאה (ואפשר גם רגילה)
מלח לפי הטעם
מיץ מלימון קטן
שן שום כתושה
חצי כפית שטוחה כמון
1. שוטפים את החצילים וקולים אותם שלמים בתנור (ואם יש סבלנות, על הגז). כשהם שרופים, הקליפה מתקשה והם מתחילים להגיר נוזלים, הם מוכנים. מאפשרים להם להצטנן.
2. מוציאים בכף את תוך החצילים, עם קצת מהקליפה השרופה. מועכים במזלג.
3. מערבבים את כל החמרים אל תוך החצילים, חוץ מהטחינה. מוסיפים את הטחינה בהדרגה וטועמים. משפרים תיבול ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה לקישוט. .
הוסף תגובה חדשה