מנחם, מתוק, מחמם, חושני.... הוניל הוא אחד התבלינים הנפוצים בעולם, והוא כל כך מיוחד שני לא מצליחה להחליט אם אני אוהבת אותו יותר על העור בתוך אחד מהקרמים שלי, או בצלחת.
אני מאוד אוהבת להכין דברים בעצמי. אבל אף פעם לא הרגשתי שאני דופקת את המערכת כמו בפעם הראשונה שהכנתי תמצית וניל אמיתית. היא יצאה כל כך, אבל כל כך הרבה יותר איכותית מהתמצית היקרה בטירוף שהייתי קונה מרשת נחשבת לענייני אפיה. הריח המדהים שלה, זרעי הוניל שמנקדים אותה, הטעם המעולה שלה- וכל זה, בעשירית המחיר שהייתי קונה. סוכר הוניל היפהפה שתכינו ישדרג כל מאפה או קינוח, וינקד אותם בזרעים שמודיעים חד משמעית: הקינוח הזה הוא הדבר האמיתי, לא כזה שמכיל תמצית סינטטית בטעם וניל.
מילה לגבי המקלות- מומלץ לרכוש מקלות וניל טריים- אם המקל קשה, סימן שהוא ישן. שמעתי גם שאפשר לקנות באיביי במחיר מצחיק מקלות וניל מאוד איכותיים, אבל טרם ניסיתי.
2 מקלות וניל גמישים וריחניים
קילו סוכר קנים (או סוכר חום איכותי, או סוכר לבן)
מנפים במסננת את הסוכר, כדי לתפוס את החתיכות של מקל הוניל שלא נטחנו. שומרים אותן בצד, כמובן! את הסוכר מאחסנים בצנצנת זכוכית נקיה ויבשה. מחזיק נצח.
תמצית וניל
חתיכות של מקל הוניל שלא נטחנו כשהכנו סוכר וניל
ברנדי איכותי
שמים את החתיכות (אין בעיה עם גרגרי הסוכר שנשארו עליהן) בבקבוקון או צנצנת קטנים (כמאה מ"ל), ממלאים את הבקבוק בברנדי. התמצית מוכנה כעבור כמה ימים, כאשר הברנדי מתכהה מאוד וריח מדהים של וניל מתפזר כשפותחים את הצנצנת. אפשר להשאיר אותה ככה, עם החתיכות. הן שוקעות לתחתית ורק משפרות את טעם התמצית ככל שעובר הזמן.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
משה -
רציתי לדעת האם יש לך מתכון לממרח שוקולד ללא סוכר
אילנה -
יפה! חושבת על כל דבר בשבילנו.
אהבתי מאד.
שבוע טוב, אילנה.
ענבל נתן בר - נ... -
שמחה שאהבת (-: (-: (-:
חגית -
סלאבא -
ציליאקי אסור סוכר אסור קורקום ולא ברוקולי ולא ווניל ולא שוקולד ולא חלב ולא גבינות
ענבל נתן בר - נ... -
אין שום בעיה עם כורכום, ברוקולי, וניל וכל מה שרשמת בצליאק. בתיאבון!
ענבל נתן בר - נ... -
ורד לב -
אלינור -
אריאל -
אני שמתי ויסקי :)
רפי -