למרק תימני יש עשרות ואולי מאות גרסאות, כל אחד ישבע לכם שזה שסבתא שלו היתה עושה הוא המקורי והאמיתי. אבל למעשה, תימן היא ארץ גדולה ובה מחוזות רבים, ומכאן השוני. המרק שאני מכינה מורכב מזכרונות המרק של סבתא שלי וסבתא של בעלי.
לפעמים אני מוסיפה קניידלך למרק, כי מה לעשות, יש גם סבתא הונגרייה וסבא פולני, וזה טעים בהגזמה. אבל הפעם אתן לכם את הגרסה התימנית למתכון ללא תוספות. אני ממליצה להכין פעם ראשונה את המרק כפי שהוא, ואחר כך אתם יכולים להוסיף כיד הדמיון הטובה עליכם ירקות כמו דלעת, גזר ואפילו עגבניה חתוכה לרבעים. אבל זוהי הגירסה האותנטית כפי שהכינו הסבתות.
כמובן שאין אבקת מרק במתכון, כי פשוט לא צריך. העצמות נותנות טעם עשיר ועמוק, והתבלינים מוסיפים את הטעמים המקוריים הנפלאים. יש להקפיד לא לשים יותר מדי מים כדי לא לדלל את טעמו של המרק. אני ממליצה לשים מים בכמות של כמעט כיסוי של העוף, אבל לא ממש. זה, אגב, הטריק שלי בכל מרק- לשים פחות מים ממה שנראה, וכך המרק יוצא עשיר בטעמים.
לעוד מתכונים תימנים
מה טוב במרק תימני? הוא מהיר הכנה, בלי קיצוץ והכנות ושטויות, הוא בריא ומכיל ציפורן והל וכורכום (בתוך החוויג' מרק) שהם אנטידלקתיים, אנטיויראליים, מחממים, מחטאים, נפלאים למערכת העיכול ולדם. יחד עם עסיד זו הארוחה הכי טובה שיש כסעודה מפסקת לפני צום, כי היא קלילה, מזינה, מלאה בנוזלים ומשביעה.
עוף שלם, מפורק או 3 כרעיים*
עצם בקר למרק (לא חובה)
בצל מקולף, שלם
4 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
חצי חבילת כוסברה
2 כפות חוויג' מרק
מלח
אופציונלי:
2 מסמרי ציפורן
2 תרמילי הל
שני מקלות סלרי עם העלים, שטופים
1. שוטפים היטב את העוף ואת העצמות למרק, מניחים בסיר ושמים מים מסוננים עד לכמעט כיסוי.
2. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שמצטבר בעזרת כף. מנמיכים את האש.
3. מוסיפים את התבלינים השלמים, המלח, את הירקות והעלים, שלמים כפי שהם. אם מצטבר קצף נוסף מוציאים גם אותו.
4. לאחר מספר דקות כשכבר אין קצף, מוסיפים את החוויג', טועמים ומתקנים תיבול.
4. מבשלים עד שמזלג שננעץ בעוף נכנס בקלות. גם פה יש את אלה שאוהבים שהעוף ממש מתפרק מהעצם, ואת אלה שאוהבים שהוא לא מבושל מאוד ועדיין קשה.
5. מגישים עם עגבניה מגורדת מעורבת עם סחוג, ואני אוהבת גם לזרות כוסברה טריה למעלה.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
אביב -
תודה!! בהמלצתך מכינה לסעודה מפסקת. ויוצא נהדר כל פעם.
ענבל נתן בר -
לבריאות! שמחה לשמוע.
תום תום -
תודה שאת מגלה לקהל הרחב את כל סודות התימנים, המתכונים שלך תמיד יוצאים מיליון דולר
ענבל נתן בר -
בשמחה רבה מאוד. אין על מרק תימני (-:
מילי -
אני מבשלת את המרק התימני דומה מאוד רק בלי הגזר, הפעם נצמדתי למתכון שלך יצא מעולה
ענבל נתן בר -
נהדר! מרק תימני עם גזר... סטארט אפ