עוגת פירורים מהירה, שתמיד מצליחה.
קמח כוסמין, הפירות הטריים, וכמות הסוכר השפויה הופכות אותה לקינוח נהדר ולא מושחת, אך היא מכילה חמאה ולכן לא מתאימה לסובלים מעודף משקל או שומנים בדם.
חוצמזה, זו העוגה הכי מהירה שאני מכירה. בעיתות חירום אפשר להכין אותה רק עם פירות קפואים ואז אין צורך אפילו לשטוף ולחתוך פירות.
אני מכינה אותה לרוב עם חבילה של פירות יער קפואים להם אני מוסיפה תפוחים ונקטרינות, והיא יוצאת מופלאה. אפשר להכין אותה עם כל פרי כמעט: אגסים, משמשים, אפרסקים, תותים (אוי כמה שזה טעים), או כל דבר אחר שיש במקרר.
1. שמים את כל רכיבי הבצק במעבד מזון (כזה שטוחנים איתו) ומפעילים עד שהתערובת נראית כמו פירורי לחם קטנים. אפשר גם לשפשף את כל הרכיבים בין הידיים ולקבל את אותה התוצאה.
2. מסדרים את הפירות בתבנית שטוחה (תבנית פאי למשל) ומפזרים מעליהם את הסוכר, הברנדי, סוכר או תמצית הוניל. מערבבים עם הידיים, ובשלב הזה אני מבקשת להזהיר אתכם לא לטעום. אתם פשוט תחסלו את כל הפירות ולא תצא מזה שום עוגה!
מעל מפזרים את פירורי הבצק.
3. אופים ב- 190-200 מעלות, כחצי שעה, עד שהבצק נעשה זהוב. ההגשה 'מבולגנת', אז אם רוצים הגשה אלגנטית אפשר להכין בתבניות אישיות נפרדות ולהגיש בהן.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
לילך -
האם אפשר לעשות את הפאי מסודר שהבצק למטה והפירות למעלה?
סמדר -
עינבל שלום,
האם ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום החמאה? אם כן, מה הכמות?
תודה
ענבל נתן בר - נ... -
לא ניסיתי, אך חמאת קוקוס וחמאה רגילה מתנהגות די דומה. כך שהכמות היא אותה כמות.
אנונימי -
נראה מעולה
ענבל נתן בר - נ... -
רונית -