אורז ומאש נימוחים בתבשיל אחד פשוט ותמים. מתאים לתינוקות מגיל 7-8 חודשים ואהוב גם על המבוגרים בזכות הטעמים העשירים של החמאה והבצל השחום.
רכיבים:
1 כוס שעועית מאש מושרית ומונבטת. (עוד על הנבטת קטניות)
2 כוסות אורז מלא שהושרה ללילה
4 כוסות מים מטוהרים או מינרליים
בצל גדול חתוך לקוביות
פלפל שחור גרוס
מלח (1 כפית או פחות)
גהי או חמאה לפי הטעם
2 כוסות אורז מלא שהושרה ללילה
4 כוסות מים מטוהרים או מינרליים
בצל גדול חתוך לקוביות
פלפל שחור גרוס
מלח (1 כפית או פחות)
גהי או חמאה לפי הטעם
אופן הכנה:
1. מאדים את הבצל במים או במעט שמן זית עד להזהבה, ושומרים בצד.
2. שמים בסיר את האורז, המאש, התבלינים והמים. מביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כארבעים דקות, עד שהנוזלים נספגים והאורז והמאש מתרככים. סוגרים את האש ומשאירים מכוסה לחמש- עשר דקות.
4. בעדינות מעבירים עם מזלג את האורז והמאש לקערה גדולה ורחבה, ומוסיפים את הבצל, עם קוביות חמאה או גהי. מערבבים קלות, ומגישים.
הכנתם? צלמו ותייגו :)
הוסף תגובה חדשה
תגובות
איילת -
לא כתוב באיזה שלב מוסיפים את הבצל.
אלא אם כן הוא מוגדר כתבלין...
ענבל נתן בר -
צודקת, הוספתי.
איילת -
זה מה שהנחתי...
הופתי גהי ויצא מדהים,
מעל לכל הציפיות.
תבורכנה ידייך.
תודה רבה ורק בריאות
ענבל נתן בר -
איזה כיף איילת,שימחת אותי! לבריאות
דקלה -