הקינואה היא אחד המזונות הבריאים הפופולריים בשנים האחרונות, ולא בכדי. אספר לכם מעט על הקינואה:
היא שייכת למשפחת הדגנים (מבחינה תזונתית, אם כי מבחינה בוטנית היא כלל לא נחשבת לדגן) , ומוצאה בדרום אמריקה. הקינואה לא מכילה גלוטן ולכן מתאימה לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן. היא עשירה מאוד בויטמינים ומינרלים, ובעיקר אבץ, ניאצין, ויטמין E, ברזל, סידן וויטמיני B.
הקינואה היא דגן בעלת תכונה נדירה- היא מכילה חלבון מלא ולכן נהדרת לטבעונים כתחליף לבשר/ ביצים/ דגים. (אם כי היא לא מכילה B12)
הקינואה מרגיעה את מערכת העיכול, ומרבה חלב בנשים מניקות.
הקינואה מתאימה גם לתינוקות מגיל 8-9 חודשים.
כל התכונות הללו עושות אותה לאחד הדגנים הנפלאים והבריאים ביותר בנמצא.
ואחרי שהסברנו למה כדאי לאכול קינואה, הגיע הזמן לאיך- איך מכינים קינואה?
אז יש שתי דרכים עיקריות להכין קינואה: כמו אורז, וכמו פסטה. שתי הדרכים יפיקו קינואה נהדרת, אם מקפידים על ההוראות. בשיטת הבישול כמו אורז יש פחות איבוד ויטמינים במים, אבל היא דורשת השריה מוקדמת של כשעתיים של הקינואה ולכן פחות ספונטנית. אני מביאה לכם את הדרך שבעיני היא הקלה ביותר והטעימה ביותר, ללא הכנות מוקדמות וללא השריה.
קינואה
הרבה מים רותחים
מלח
1. מרתיחים סיר עם הרבה מים. כמה זה הרבה? תחשבו פסטה. משהו כמו שני ליטר מים כדי לבשל שתי כוסות פסטה, אבל הכמויות הן לא קריטיות.
2. מוסיפים מלח (בערך כפית גדושה לשתי כוסות- הרבה מהמלח ישטף החוצה עם המים). כשהמים רותחים מוסיפים את הקינואה לסיר - אין צורך בהשריה מוקדמת, טעמי הלוואי ישטפו.
המים צריכים לבעבע אבל לא בפראות, אם יש צורך מנמיכים מעט את האש.
3. אחרי 10-12 דקות מוציאים מעט קינואה בכפית וטועמים. כשהקינואה כמעט מוכנה, עדיין קצת אל דנטה- שופכים למסננת דקה (לא מפלסטיק כמובן). זה קורה אחרי 12-14 דקות בערך.
שימו לב- לא לשטוף במים! אם תעשו זאת תצא לכם קינואה מימית וחסרת טעם.
4. משאירים את הקינואה עוד כמה דקות במסננת כדי שכל המים ירדו, והקינואה מוכנה לאכילה.
- לאדות בצל בכף שמן זית או במים עד להזהבה. להוסיף פטריות טריות ולהוסיף לקינואה לאחר הבישול.
- להוסף לסיר לפני הבישול ירקות חתוכים דק כמו גזר, קישואים, פרחי כרובית, ברוקולי וכו'. לבשל כרגיל.
- תבלינים שעושים צבע, טעם וריח נפלאים- כורכום, פפריקה מתוקה וחריפה, קינמון, פלפל שחור, פלפלים חריפים, וכו'.
- מוסיפים למי הבישול פירות יבשים- צימוקים, תמרים, משמשים ומבשלים כרגיל. (לא בקנדידה)
- קינואה מתוקה- מוסיפים לפני הבישול כף דבש, כף רוטב סויה, ירקות מאודים וצימוקים. (לא בקנדידה)
הוסף תגובה חדשה
תגובות (26)
ויקי -
מדוע אינה מתאימה לבני 6-7 חודשים?
אנונימי -
עשיתי את הקינואה כמו במתכון (כמו פסטה) ויצא לקינואה טעם מריר קצת
את יודעת למה זה קרה?
ענבל נתן בר - -
או שהקינואה ישנה מאוד, או שלא שמת מספיק מים. תבשלי ממש עם הרבה מים, בסיר גדול של פסטה.
איה -
איך תינוקות אוכלים קינואה? צריך לטחון אחרי הבישול? אין סכנה שהגרגרים יתקעו בגרון?
ענבל נתן בר - נ... -
תלוי באיזה גיל. לתינוקות קטנים יותר מקפידים לבשל עם הרבה מים ואז יוצאת קינואה יותר דייסתית.
מיכל -
היי, האם חמוציות ללא סוכר מותרות בקנדידה? אם כן, האם להוסיף אותן לקינואה במצבן הטבעי או לבשל אותן יחד ?
אני -
אשמח לקבל גם תשובה לשאלה, האם אפשר לשים חמוציות ללא סוכר בקנדידה.
תודה!
ענבל נתן בר - נ... -
חמוציות מיובשות לא מתאימות בשום מקרה בקנדידה. לגבי טריות זה תלוי בשלב בו אתן נמצאות- התייעצו עם הנטורופתית איתה אתן עושות את התהליך. בהצלחה
ענבל נתן בר
נטורופתית
סיון -
אסור לאכול בקנדידה שומן מכל סוג שהוא, מומלץ להוריד גם סוכר מעובד
ענבל נתן בר - נ... -
אין בעיה עם שומנים בקנדידה.
ענבל נתן בר
נטורופתית
אנונימי -
היה ממש טעים נהנתי להכין וגם לאכול מומלץ בחום
יונתן -
הקינואה איננה דגן.
ענבל נתן בר - נ... -
אכן מבחינה בוטנית הקינואה איננה נחשבת לדגן כי אם לזרע, אך מבחינת החלוקה התזונתית היא שייכת למשפחת הדגנים (כך גם עם פירות מסויימים כמו אבוקדו שבתזונה נחשב לשמן ולא לפרי).
אורנה -
שלום ענבל,כמה זמן יש להשרות את הקינואה?
ענבל נתן בר - נ... -
כשמכינים לפי המתכון הזה, לא משרים בכלל
אורנה -
תודה על תשובתך,
זה היה ברור לי,שאלתי לגבי הדרך השניה.
ענבל נתן בר - נ... -
שעתיים
ורד -
ענבל נתן בר - נ... -
איריס -
איריס -
ענבל נתן בר - נ... -
ענבל נתן בר - נ... -
אנונימי -
אנונימי -
ענבל, מדוע לא להשתמש עם מסננת מפלסטיק?
ענבל נתן בר - נ... -
צריך להשתמש במסננת דקה מאוד, כי גרגרי הקינואה קטנים. המסננות הדקות מפלסטיק פשוט ימסו לך מהחום.
ענבל נתן בר
נטורופתית