פשטידת בצל ופטריות

פשטידת בצל ופטריות

פשטידה נהדרת ללא גבינות ומאוד מאוד קלה להכנה. למרות הטעם המתוחכם שלה היא מאוד חביבה על ילדים- הם טוענים שהיא מזכירה טבעות בצל… זה התחיל מפשטידת בצל מעולה שטעמתי אצל חבר, וכבר באותו שבוע עשיתי עליה ניסויים- הוספתי לה סוגים שונים של פטריות, הוצאתי ממנה רכיבים פחות בריאים כמו מיונז והחלפתי את הקמח בקמח כוסמין. זו הואריאציה האהובה עלי, אבל אפשר להכין אותה גם בלי הפטריות, פשוט פשטידת בצל נהדרת.
היא במיטבה כשהיא יוצאת מהתנור, פחות מתאימה להכנה יום קודם. 

רוצים עוד פשטידות בלי גבינה? ראו את פשטידת הקישואים שלי וגם קוקו סאבזי - פשטידת ירק מעולה. 

 

רכיבים: 

חבילת פטריות מיובשות- פטריות יער או פורטבלו
 4 בצלים גדולים
חבילת בצל ירוק
½ כוס שמן זית
2 ביצים
כוס קמח כוסמין
כפית אבקת אפיה
מלח ופלפל
פירורי לחם לפיזור

 
אופן הכנה: 

1. משרים את הפטריות במים רותחים למשך חצי שעה. מסננים את הפטריות ושומרים חצי כוס מנוזלי ההשריה (ללא המשקע בתחתית).
2. קוצצים את הבצלים לטבעות די עבות- קצת פחות מרוחב סנטימטר. קוצצים את הבצל הירוק לחתיכות גדולות של 2-3 ס"מ.
3. מערבבים את כל הרכיבים, כולל הפטריות וחצי כוס מנוזל ההשריה שלהן. אם הכנתם את המתכון בלי הפטריות הוסיפו חצי כוס מים רגילים.
4. משמנים תבנית בחלק משמן הזית. מפזרים פירורי לחם על תחתית התבנית ומעליה מפזרים את הבלילה.
5. מפזרים מעל הבלילה עוד פירורי לחם,מרססים בקצת שמן זית ומכניסים לתנור למשך כשעה בחום של 175 מעלות.

 

 

הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות

היי :) רציתי בבקשה לשאול אם לשים את התנור על תכנית טורבו או רגילה?
תודה רבה מראש!

אני שמה על רגילה. תיהני מהפשטידה

האם יש אפשרות
להשתמש בפטריות טריות? ואם כן אז באיזו כמות?

היי ענבל,
זאת שוב אני... :-)
מצאתי בחנות מזרח ומערב בשוק הכרמל פטריות יער מיובשות. הבעיה שלא ידעתי איזו כמות אמורה להיות בשקית כי זה היה במשקל. עולה שם 100 גרם 29 שקלים. אשמח לדעת כמה צריך ואם המחיר סביר בעיניך.
בינתיים מתכוונת לעשות עם בצל אחד נוסף במקום פטריות, אבל שוב נתקעתי.. הרי מהפטריות המושרות צריך להשתמש בשליש מנוזלי ההשריה, אם כך איזה נוזלי השריה אשתמש במקום, והאם כבר ניסית זאת בדרך הזאת והיה טעים?
המון תודה, אילנה

הי אילנה! בשקית יש בערך 10 פטריות לא גדולות. לא יודעת לומר לך לגבי המחיר... אם את לא משתמשת בפטריות את יכולה להוסיף פשוט מים רותחים במקום נוזלי ההשריה. בתיאבון!

תודה רבה! אנסה בלי נדר ואיידע אותך לגבי התוצאה
שבת נפלאה!

היי ענבל,
כבר שבועיים שאני מחפשת פטריות מיובשות מהסוג שציינת מעלה. כל הסופרים כמו רמי לוי, מגה בעיר וכו' אין. בניצת הדובדבן אין. בחנות טבע בהדר יוסף, אין!
אם כך מה אפשר לעשות, איפה ניתן לקנות?
או לחילופין מה אפשר לשים במקום?
בתודה, אילנה.

מוזר מאוד! אני מוצאת בסופר הרגיל והסטנדרטי בו אני קונה. את הפטריות תמצאי בדרך כלל איפה שנמצאות העגבניות המיובשות ושאר המטעמים. בכל מקרה אפשר להכין בלי פטריות ולהוסיף בצל אחד , ראי פירוט במתכון

בהצלחה,
ענבל נתן בר , נטורופתית

תודה רבה!
ויום של אור שמח! :-)

תודה רבה! אני מתפעלת מהאתר שלך ומהמתכונים המעניינים והבריאים וב"ה מתכוונת לנסות כמה מהם.
בנוסף אני משתפת קרובים בלינקים ויש סיכוי שאשתף גם בפייסבוק.
שוב תודה ושבוע מבורך, אילנה.
נ.ב. כמי ששלושה משורשיה תימנים שמחתי לגלות מתכון לג'חנון בריא וסמנה ועוד :-)