בוחרים סיר שטוח נון סטיק, עם תחתית עבה, ומתחילים. התבשיל נשמר מצויין גם במקרר ולא מתייבש. הוא נפלא בתור ארוחת צהריים בריאה יחסית ולא מסובכת, שילדים אוהבים.
10 שוקי עוף ללא העור
3 גזרים קלופים וחתוכים לחתיכות גסות
2 בצלים ענקיים קצוצים לקוביות
מלח, פלפל
חצי כפית מחוקה כמון
כפית שטוחה כורכום
כפית פפריקה מתוקה
2 כוסות אפונה קפואה או טריה
1. מזהיבים את הבצל קלות עם מעט שמן זית, רק עד שהבצל נעשה שקוף.
2. שוטפים ומייבשים במגבת נייר את שוקי העוף ומוסיפים לסיר. מפזרים את כל התבלינים מעל והופכים את השוקיים לצד השני בעדינות.
3. מוסיפים מים רותחים בזהירות מהצד, אבל רק בתחתית (שיגיע בערך לשליש מגובה השוקיים).
4. מוסיפים את האפונה והגזר, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומכסים במכסה. אחרי כעשרים דקות הופכים את השוקיים כדי שיתבשלו גם מהצד השני.
5. העוף מוכן כשמזלג ננעץ בו בקלות.
6. מגישים עם אורז מלא, קינואה, או אורז מלא עם פתיתים.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
לאה -
הכנתי את העוף ויצא מושלםםם!!! כל הבית ריח נפלא!
תודה על מתכון מקסים.
ענבל נתן בר -
איזה כיף לשמוע! שיהיה לבריאות ועוד הרבה ניחוחות נפלאים בבית
ענבל -
יאמי זה נראה טובבבבב