עוגת תפוזים וכוסמין

עוגת תפוזים מקמח כוסמין

עוגה מעולה שתמיד מצליחה, ולא צריך אפילו ללכלך את המיקסר- ערבוב קליל בכף ולתנור. המתכון הזה מוקדש באהבה לשרון.

רכיבים: 
 
 1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא
1/4 1 כוסות סוכר חום 
שקית אבקת אפיה
כוס שמן בעל טעם ניטרלי מכבישה קרה (זרעי ענבים, קנולה)
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
 4 ביצים
אופן הכנה: 

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.
2. מערבבים בקערה את כל החמרים היבשים.
3. מוסיפים שאר הרכיבים ומערבבים לתערובת חלקה.
4. אופים 55 דקות, בתבנית משומנת מס' 26 עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי
.

אפשר לאפות בתבנית שקעים, ואז זמן האפיה מתקצר לכ-35-40 דקות.

תגיות ראשיות: 
הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות (50)

היי :) אפשר להשתמש בסוכר קנים במקום סוכר חום?
ובנוסף, אפשר לאפות בתבניות אינגליש קייק?

הי עדי, ודאי, אפשר בשתי אינגליש קייק קטנות. ואין בעיה להחליף בסוכר קנים. בתיאבון! 

אני משתמשת בשמן קוקוס, ואין לי מספיק להפעם..
האם ניתן לערבב עם שמן קנולה?

איזה מתכון נהדר, פשוט כל כך להכנה, וטעים טעים! תודה רבה!

היי האם אפשר להמיר את בסוכר בסילאן טבעי? מפחדת שהעוגה תצא נוזלית מאחר ואין סוכר? במידה וניתן מה הכמות?

היי ענבל, אשמח גם לקבל תשובה לשאלה האם ניתן להחליף את הסוכר בסילאן טבעי, תודה!

גם אני אשמח לדעת האם ניתן להשתמל בסילאן ללא סוכר או מייפל אורגני ללא סוכר ובאיזו כמות.

שלום. לא הגבת פה לשאלה אם אפשר להמיר את הסוכר בממתיק נוזלי כמו סירופ מייפל.. אודה מאוד למענה שלך!

הי, את המתכון הזה אני מכינה בהצלחה עם סוכר קנים, ואף עם סוכר קוקוס (אם כי יש לו טעם לוואי שלא כולם אוהבים). לא ניסיתי אותו עם סילאן, או מייפל, סילאן כי טעמו דומיננטי מדי לעוגה הזו לדעתי, וסירופ מייפל כי אם משתמשים בסירופ מייפל טבעי לא נראה לי שווה לבזבז אותו ככה בתוך עוגה. אבל תמיד אפשר לנסות, יכול להיות שזמן האפיה יתארך בכמה דקות. 

שלום ענבל,
ביחס לשימוש בשמן קוקוס- האם מדובר באותה כמות של שמן? האם ניתן להפחית את הכמות?
תודה מראש,
אילנה

תכון קל ופשוט וטעים מאוד אני הוספתי חתיכות תפוח עץ מזן גרנג סמית והעוגה יצאה יותר טעימה תודה רבה על המתכון

מתכון מצוין. הוספתי חצי כוס קוקוס ויצא מוש...
תודה רבה.

היי ענבל האם אפשר להוסיף חצי כוס שמן זית בכבישה קרה ורבע כוס שמן קנולה?

האם ניתן להשתמש בקמח רגיל לבן או תופח?
נתקעתי בלי קמח כוסמין וחייבת עוגה לעוד מעט :-)

ענבל היי, המתכון מוצלח מאוד. הכנסתי שינויים קלים: במקום סוכר הוספתי 1/2 כוס סילן ללא תוספת סוכר. אחרי העברת הבלילה לתבנית פיזרתי קומץ אגוזי מלך קצוצים. התוצאה נהדרת. תודה על המתכון.

בהחלט ניתן להקפיא. אפשר להוסיף קוקוס אך זה יפגע באיזון העוגה.

שלום ענבל,
רצוני לאפות את העוגה.
האם ניתן להקפיא את המאפינס?
האם אפשר להוסיף קוקוס מגורד.
תודה רבה מראש,
אילנה

הכנתי ואחסנתי במקרר. בבוקר העוגה היתה קשה מאוד...למה?

כיוון שאיחסנת במקרר. היא נשמרת טוב יותר בטמפרטורת החדר.

היי ענבל, אני בדיאטה ללא סוכר. האם אפשר להחליף את הסוכר בסיטביה? כמה צריך? תודה :)

אני מניחה שניתן... לא ניסיתי. את המרת הסוכר לסטיביה תוכלי לראות על האריזה של הסטיביה- זה תלוי בסוג ובחברה. מוזמנת לעדכן אותנו...

 

ענבל נתן בר
נטורופתית

תודה על המתכון הנפלא.אנסה גם עם לימון.

היי ענבל אפשר להשתמש בסוכר קוקוס במקום סוכר חום?

היי ענבל... שנה טובה... האם ניתן להמיר תפוזים בלימון? איך ניתן להכין את העוגה בגרסה לימונית?
תודה

היי לכמה זמן מחזיקה העוגה במקרר?

היי... עשיתי מספר פעמים את העוגה ויצאה מעולה... בשביל הבריאות... האם כדאי להשתמש בשמן קוקוס או להישאר עם שמן קנולה?
תודה

שמחה שנהנית. עדיף שמן קוקוס...

היי ענבל האם יש צורך לשמן את התבנית? או שאין צורך בשל העובדה שהעוגה מכילה שמן? ואם כן, עם מה משמנים?
עם השמן בו השתמשת לעוגה..
היי ענבל האם שמן זית מכבישה קרה זה בסדר?
זה ישנה את טעם העוגה ותצא לך עוגה בטעם שמן זית
עוגה טעימה טעימה ופשוטה אני השתמשתי בשמן זית ובמיץ לימונדה שסחטתי בבית כי זו לא העונה של התפוזים.. וגם טפטתי פנימה שמן אתרי לימון שנותן ארומה מעולה
יצא מעולה! ובמקום 4 ביצים שמתי אחת, + 3 כפות טחינה גולמית. במקום שמן קנולה - שמן זית. מטריף... תודה על המתכון.
היי ענבל, יש תחליף לשמן קנולה הכבידה קרה? פשוט אין לי בנמצא שמן כזה ולא הייתי רוצה להשתמש בשמן רגיל כי זה לא בריא.
כמו שמן זרעי ענבים, שמן קוקוס וכד'.
הי ענבל, אפיתי את העוגה עם אותם כמויות, מלבד התפוזים שהחלפתי במיץ מנדרינות (סחוט במקןם). העוגה יצאה אכילה, אך בצבע עוגת דבש מעט בהירה (להבדיל מהתמונה המצורפת למתכון). העוגה התפוררה, למרות כמות השמן שציינת. אני מעוניינת לשוחח איתך במייל/אחר, כדי להבין מה לא היה תקין.
אינני יודעת מה הצבע שיצא לך, אבל צבע העוגה תלוי בגורמים רבים, כמו סוג הסוכר, צבע הביצים, זמן וטמפרטורת האפיה וצבע הקמח (משתנה אפילו באותה שקית קמח). זה לא באמת חשוב, מה שחשוב זה הטעם. עוגות מקמח כוסמין אכן מתפוררות יותר מעוגות מקמח חיטה לבן. בכלל, מאפים מקמחים שאינם קמח חיטה נראים, נטעמים ומגיבים אחרת, ולדעת רבים, טעימים יותר.
אפשר כמובן להשתמש בשמן קנולה רגיל, אך זה לא כל כך בריא...
יצא טעים להפליא, וגם בתנו בת השנה ושלושה חודשים נהנתה מאוד...!
איפה מוצאים שמן קנולה מכבישה קרה?

עמודים