עוגיות חרובים וכוסמין

 
עוגיות חרובים טעימות בטעם שוקולד, כאשר במקום קפאין (מהקקאו) שמפריע לספיגת הסידן, יש לנו עוגיות עשירות במיוחד בסידן. (אבקת חרובים עשירה בסידן כמו סרדינים, וערכה התזונתי גבוה). בגלל שהכמות של אבקת החרובים לא גדולה, אין טעמי לוואי ואת העוגיות האלה יאהבו גם סרבני בריאות מדופלמים.
רכיבים: 



3/4 כוס סוכר חום
170 גר' חמאה (כמעט חבילה) בטמפרטורת החדר
2 ביצים
כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
2/3 1  כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח חיטה מלאה)
1/2 כוס קוואקר דק/ גס
1/3 כוס אבקת חרובים
חופן צימוקים שחורים, רצוי אורגניים (לא חובה, למי שלא אוהב)

 
אופן הכנה: 
 
1.מחממים תנור ל- 190 מעלות. מעבדים את הסוכר והחמאה במיקסר עד שנוצרת תערובת קרמית מפתה. מוסיפים את תמצית הוניל והביצים.
2. מוסיפים את המלח והסודה לשתיה, תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת החרובים והקוואקר לערבוב מינימלי.
3. מוסיפים צימוקים ומערבבים.
4. צרים עם ידיים רטובות כדורים ומשטחים אותם, או משתמשים בשתי כפות כדי לסדר גבעות קטנות על תבנית ונייר אפיה. 
5. אופים 10-15 דקות (לא יותר) ומשתדלים לחכות שהעוגיות יתקררו לפי שמחסלים אותן. 
הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות

האם ניתן להחליף את אבקת החרובים בממרח חרובים? או איך אפשר להשתמש בממרח חרובים באפייה? אשמח למתכון!

הכנתי את לחם השאור מהאתר יצא לא פחות ממעולה. תודה
האם ניתן במתכון הזה של העוגיות להחליף את הסוכר החום בסילאן או תחליף שמותר במצבי קנדידה?

הכנתי את העוגיות המדהימות והן נחטפו כבר באותו היום!!
רציתי לשאול אם אפשרי להחליף את הסוכר בממתיק טבעי כמו דבש/סילאן/מייפל/אגבה?

באיזה קמח ניתן להשתמש לרגישים לגלוטן?

במה ניתן להחליף את החמאה לנמנעים ממוצרי חלב?

שמן קוקוס באותה הכמות

האם נית להחליף את החמאה בשמן קוקוס?

170 גרם חמאה? אני מכירה חבילה של 100 גרם, אז 170 זה כמעט שתי חבילות... אני רק בודקת שזו לא טעות, כי העוגיות האלה נראות טובות. תודה