עודכן 3/6/19
סלמון צלוי עסיסי בכלום עבודה, שלוקח כמה דקות להכין הוא אחד מהרעיונות האהובים עלי לארוחת צהריים בריאה ומהירה במינימום זמן. הוא גם טעים ולגמרי נכנס בקטגוריה של אוכל בריא לקחת לעבודה. תוסיפו לו ירקות צלויים או ירקות קריספיים מאודים, או קינואה, ויש לכם ארוחה טעימה ובריאה.
נתח סלמון טרי (או קפוא מופשר)
שמן זית
מלח - רצוי אטלנטי גס
פלפל שחור גרוס
1. שוטפים את הסלמון, מניחים מעל מסננת או מייבשים בנייר נצמד.
2. מניחים בקערה עם מעט שמן זית, מלח ופלפל.
3. מחממים מחבת נון סטיק עם תחתית כבדה. אין צורך בשמן.
4. מניחים נתח סלמון על המחבת, וכעבור שתיים -שלוש דקות הופכים לצד השני לשתי דקות נוספות. אם אוהבים שהוא עשוי יותר, מחכים שהוא יתחיל להלבין מהצדדים, ורק אז הופכים לצד השני.
זהירות מצליית יתר שתייבש את הדג.
עדכון 3/6/19
אני מנסה כל הזמן לשדרג את קלות הכנת האוכל, כולל זמן הנקיון וכולו קיצור הזמן שבו אני צריכה לעמוד ולטפל באוכל. היום אני מעדיפה לעשות את אותו המתכון בתנור, פשוט לחמם מראש (חשוב) תנור ל- 180 מעלות, ולהכניס את הדג לעשר דקות- רבע שעה עד שהוא מלבין.
הוסף תגובה חדשה