קציצות? לביבות? מה זה חשוב... הן טעימות ובריאות ויתחסלו לפני שיספיקו להתקרר. פעם בשנה בחנוכה אני מטגנת אותן עם הרבה תפוח אדמה מגורד, ובשאר השנה אופה בתנור- שזה לא רק בריא יותר, אלא מהיר יותר, ועושה הרבה פחות בלגאן במטבח. אמהות לתינוקות ופעוטות מכירות אותן בתור מזון אצבעות. הקטנטנים יכולים להחזיק קציצה ביד ולחקור אותה במשך חצי שעה, שזה בערך הזמן הכי ארוך שישנת בו רצוף מאז שהוא נולד. הן מתאימות לתינוקות שעברו את השלב של המזון הטחון וכבר שולטים ביכולת הבליעה.
קישוא גדול
בטטה קטנה / תפוח אדמה
רבע/ חצי בצל
כוסברה/ פטרוזיליה/ עירית
חלמון ביצה
מלח ופלפל (לתינוקות- ללא)
2. מגררים את הירקות וקוצצים את העלים הירוקים. במקרה והלביבות מיועדות לקטנטנים, טוחנים במעבד מזון או מגררים דק מאוד.
3. סוחטים את הנוזלים מהירקות ומערבבים היטב את כל החמרים.
4. בעזרת הידיים יוצרים קציצות קטנות ושטוחות. אם הקציצות מתפרקות אפשר להוסיף חלמון נוסף.
5. ואופים בתנור כרבע שעה עד להשחמה. (בקציצות המכילות עוף יש להיזהר מאפיית יתר המייבשת את הקציצות.)
* לביבות טבעוניות: מחליפים את הביצה בכף שטוחה קמח חומוס מעורבב עם 3 כפות מים.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
אנונימי -
אחלה קציצות! עובד גם עם ביצה שלימה רק יוצא יותר דליל ונמוך
חן -
יש תחליף לביצה? אולי קוואקר?
ענבל נתן בר -
הי חן, הוספתי מתחת למתכון תחליף לביצה. בהצלחה! עדכני אותנו (-:
חן -
אין לי קמח חומוס, לא אפשרי קוואקר?
אורלי -
בלי קמח בכלל?
ענבל נתן בר -
בלי קמח בכלל!
ג'ני -
אני נמנעת לסחוט ירקות שגירדתי בפומפייה בגלל חשש מאבדן ערך תזונתי. האם זה חשש מוצדק או שהסחיטה לא פוגעת משמעותית בערך התזונתי.
ענבל נתן בר -
הסחיטה פוגעת, אבל אי אפשר להכין קציצה מלאה בנוזלים, היא תתפרק לך. גם האפיה/ בישול/ טיגון שלה פוגעים בערכים התזונתיים. את יכולה לשמור את הנוזלים לתבשילים כאלה ואחרים.
מיה -
מה עם התבלינים? כמה קציצות יוצאות?
ענבל נתן בר -
לא צריך יותר ממלח ופלפל. לגבי מספר הקציצות- זה תלוי באיזה גודל תלבבי אותן. ואני מודה שמעולם לא ספרתי (-: