כשמחפשים תחליף בריא לספגטי בולונז, או גיוון לאורז בארוחת צהריים מהירה, חייבים להמציא. וזה מה שעשיתי השבוע, כשהבנים שלי התלוננו שנמאס להם ממרקים. הגריסים נפלאים לחורף, הם מסייעים בניקוי ליחה ובחיזוק מערכת העיכול, טעימים וחביבים גם על ילדים. יש לנו גם מתכון בסיסי לגריסי פנינה, וכאן הטוויסט הבשרי נכנס לעלילה.
כוס וחצי גריסי פנינה שטופים
4 כוסות מים רותחים או ציר מרק
מלח ופלפל
כף סילאן
300 גר' בשר בקר טחון איכותי
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גסות
מעט שמן זית
אופציונלי:
חבילת פטריות
שבבי שקדים
1. מזהיבים את הבצל במעט שמן זית, רק עד שהוא הופך זהוב ולא משחים.
2. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהוא משנה את צבעו לאפור.
3. מוסיפים את הגריסים, הסילאן והתיבול ומערבבים עוד שתיים- שלוש דקות.
4. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה.
5. מבשלים כחצי שעה, עד שהגריסים והבשר מתרככים אך עדיין שומרים על 'נגיסות'.
6. אופציונלי: מקפיצים פטריות במעט שמן זית, קולים בנפרד במחבת יבשה שבבי שקדים למשך פחות מדקה, רק עד שהם מזהיבים מעט- ומפזרים מעל לגריסים המוכנים.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
סתיו -
היי
אין תיבול למנה? רק סילאן?
ענבל נתן בר -
ראי במתכון, מלח ופלפל כמובן
מימי -
האם אפשרי להחליף סילאן בדבש?
ואם ישלי כבר גריסי פנינה מוכנים, אז מתי להוסיף אותם?
ענבל נתן בר -
בהחלט! בהצלחה
אסתי -
האם אפשר לשים חזה עוף טחון במקום בשר טחון ? תודה רבה
ענבל נתן בר -
בהחלט אין בעיה להשתמש בעוף טחון במקום בקר.
פיני -
המתכון ברור ופשוט וטעים מאוד. בהחלט מתכון להנות ממנו ולהחליף את הבולונז מדי פעם. תודה
גילי, ב"ש -
תודה על עוד מתכון נפלא!
מיכל -
תודה ענבל
חוזרת למתכונים שלך כל פעם...