טופו מהווה חלבון איכותי וזול מהצומח, שנחשב מזין ובריא הרבה יותר מתחליפי בשר מבוססי סויה מתועשים. הוא נהדר במרקים, מוקפצים, כריכים וקציצות. הרבה אנשים שמחפשים חלבון איכותי טבעוני, או ספורטאים שמחפשים חלבון איכותי אך לא מעוניינים באכילת חלבון מהחי שלוש פעמים ביום, ימצאו בטופו פתרון נפלא.
בדרך כלל בשלב הזה שואלים אותי- מה בכלל עושים עם טופו? זה טעים?
טופו זה דבר בלי טעם. זה יהיה חסרון, אם תחשבו שאפשר לאכול ממנו ככה סתם ביס, וזה יהיה יתרון אם תבינו שאפשר להרכיב לו כל טעם אפשרי בעולם, והוא יספוג אותו לתוכו באהבה.
הרעיון הוא להכין מרינדה שאתם אוהבים, להשרות בה קוביות או פרוסות של טופו לשעתיים או ללילה, ואז להקפיץ/ לאפות כמה דקות.
כמויות: חבילת טופו מספיקה כמנה עיקרית לשני מבוגרים צנועים או מתבגר אחד אחרי אימון (-; אם יש צורך, פשוט הכפילו כמויות והקפיצו את הטופו בשתי נגלות. שימו לב, אם תנסו להקפיץ כמות גדולה מדי של טופו במחבת, במקום טופו צלוי יצא לכם טופו עייף ומעולף.
הנה שלושה מתכוני טופו שתמיד יוצאים לי טעימים:
טופו צלוי בתיבול פיקנטי
חבילת טופו חתוכה לקוביות
שתי כפות שמן זית
רבע כפית כורכום
רבע כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל צ'ילי טרי או טחון
שן שום קצוצה
אופציונלי: שתי כפות כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה
פלפל ומלח
1. מערבבים את כל רכיבי המרינדה, מוסיפים את קוביות הטופו ומכניסים למנוחה במקרר לשעתיים לפחות, או לכל הלילה.
2. מחממים מחבת נון סטיק בלי שמן. כשהמחבת חמה מקפיצים את הטופו מספר דקות עד קבלת גוון זהוב שחום.
3. מגישים עם אורז לבן או מלא, קינואה, או מכניסים לכריך.
טופי טופו- טופו מתקתק בסילאן וסויה שילדים ומבוגרים אוהבים מאוד
רכיבים:
חבילת טופו חתוכה לקוביות
2 כפות סילאן אמיתי
2 כפות רוטב סויה
שן שום קצוצה
פלפל ומלח
הכנה:
1. מערבבים את כל רכיבי המרינדה, מוסיפים את קוביות הטופו ומכניסים למנוחה במקרר לשעתיים לפחות, או לכל הלילה.
2. מחממים מחבת נון סטיק בלי שמן. כשהמחבת חמה מקפיצים את הטופו בלי הנוזלים במשך מספר דקות עד קבלת גוון זהוב שחום. בסוף הצליה מוסיפים את נוזלי המרינדה ומקפיצים עד שהנוזל מצטמצם.
3. מגישים עם אורז לבן או מלא, או קינואה. טעים במיוחד עם שעועית ירוקה.
טופו מוקפץ עם ירקות
רכיבים:
חבילת טופו חתוכה לקוביות
2 כפות סילאן אמיתי
2 כפות רוטב סויה
שן שום קצוצה
בצל ירוק קצוץ
פלפל אדום חתוך לקוביות או רצועות
רצועות גזר דקות
פלפל ומלח
אופציונלי: אטריות אורז מלא מבושלות או מושרות במים (על פי ההוראות שעל האריזה)
מעט שומשום לקישוט
הכנה:
1. מערבבים את כל רכיבי המרינדה, מוסיפים את קוביות הטופו ומכניסים למנוחה במקרר לשעתיים לפחות, או לכל הלילה.
2. מחממים מחבת נון סטיק בלי שמן. כשהמחבת חמה מקפיצים את הטופו בלי הנוזלים במשך מספר דקות עד קבלת גוון זהוב שחום. מוציאים את הטופו לצלחת.
3. מוסיפים למחבת את הירקות, מוסיפים את נוזלי המרינדה ומקפיצים עד שהנוזל מצטמצם. הירקות צריכים להישאר קריספיים ולא להתרכך. אפשר בשלב הזה להוסיף אטריות אורז מלא מוכן (על פי ההוראות על האריזה) ו/ או שומשום לקישוט.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
משה -
האם יש פודינג טופו בישראל והיכן
תודה
ענבל נתן בר -
לא מכירה... תתייעץ עם הבלוג: פתיתים. אם מישהו ידע זה הוא...
תמה -
הכנתי את הראשון ויצא מעולה. לקראת סיום ההקפצה הוספתי שומשום ובהגשה עירית קצוצה. אחד הטעימים
אנונימי -
כמה זה חבילת טופו?
ענבל נתן בר -
300 גר'
Smadar Benayahu -
הי ענבל,
במתכון הראשון אין בכלל נוזלים, זו בעצם תערובת של תבלינים?
גיא -
מצטרף לשאלה - לא צריך נוזלים/שמן כדי שזאת תהיה מרינדה?
ענבל נתן בר -
אכן השמן נשמט מהרכיבים. עודכן במתכון ותודה על ההארה (-:
תמר -
כמה שמן?
ענבל נתן בר -
הי תמר, הכמויות רשומות ברשימת הרכיבים
שירה -
יצא לי נפלא הטופו בסויה וסילאן פעם הבאה אשלש כמויות
ירין -
ענבל מעולה שיחקת אותה כמו תמיד!