שלושה מתכוני טופו

מתכון טבעוני
טופו - מתכון בסיסי

הרבה אנשים שואלים אותי- מה בכלל עושים עם טופו? זה טעים? 
טופו זה דבר בלי טעם. זה יהיה חסרון, אם תחשבו שאפשר לאכול ממנו ככה סתם ביס, וזה יהיה יתרון אם תבינו שאפשר להרכיב לו כל טעם אפשרי בעולם, והוא יספוג אותו לתוכו באהבה.
הרעיון הוא להכין מרינדה שאתם אוהבים, להשרות בה קוביות או פרוסות של טופו לשעתיים או ללילה, ואז להקפיץ/ לאפות כמה דקות.

כמויות: חבילת טופו מספיקה כמנה עיקרית לשני מבוגרים. אם יש צורך, פשוט הכפילו כמויות והקפיצו את הטופו בשתי נגלות. שימו לב, אם תנסו להקפיץ כמות גדולה מדי של טופו במחבת, במקום טופו צלוי יצא לכם טופו עייף ומעולף. 

 

הנה שלושה מתכוני טופו שתמיד יוצאים לי טעימים:

טופו צלוי בתיבול פיקנטי

רכיבים: 

חבילת טופו חתוכה לקוביות 
רבע כפית כורכום
רבע כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מעט פלפל צ'ילי טרי או טחון
שן שום קצוצה
פלפל ומלח
 

אופן הכנה: 

1. מערבבים את כל רכיבי המרינדה, מוסיפים את קוביות הטופו ומכניסים למנוחה במקרר לשעתיים לפחות, או לכל הלילה. 
2. מחממים מחבת נון סטיק בלי שמן. כשהמחבת חמה מקפיצים את הטופו מספר דקות עד קבלת גוון זהוב שחום. 
3. מגישים עם אורז לבן או מלא, קינואה, או מכניסים לכריך. 

 

 

טופי טופו- טופו מתקתק בסילאן וסויה שילדים ומבוגרים אוהבים מאוד

רכיבים:

חבילת טופו חתוכה לקוביות 
2 כפות סילאן אמיתי
2 כפות רוטב סויה
שן שום קצוצה
פלפל ומלח
 

הכנה:

1. מערבבים את כל רכיבי המרינדה, מוסיפים את קוביות הטופו ומכניסים למנוחה במקרר לשעתיים לפחות, או לכל הלילה. 
2. מחממים מחבת נון סטיק בלי שמן. כשהמחבת חמה מקפיצים את הטופו  בלי הנוזלים במשך מספר דקות עד קבלת גוון זהוב שחום. בסוף הצליה מוסיפים את נוזלי המרינדה ומקפיצים עד שהנוזל מצטמצם.
3. מגישים עם אורז לבן או מלא, או קינואה. טעים במיוחד עם שעועית ירוקה. 

 

טופו מוקפץ עם ירקות

רכיבים:

חבילת טופו חתוכה לקוביות 
2 כפות סילאן אמיתי
2 כפות רוטב סויה
שן שום קצוצה
בצל ירוק קצוץ
פלפל אדום חתוך לקוביות או רצועות

רצועות גזר דקות
פלפל ומלח
אופציונלי: אטריות אורז מלא מבושלות או מושרות במים (על פי ההוראות שעל האריזה)
               מעט שומשום לקישוט

 

הכנה:

1. מערבבים את כל רכיבי המרינדה, מוסיפים את קוביות הטופו ומכניסים למנוחה במקרר לשעתיים לפחות, או לכל הלילה. 
2. מחממים מחבת נון סטיק בלי שמן. כשהמחבת חמה מקפיצים את הטופו  בלי הנוזלים במשך מספר דקות עד קבלת גוון זהוב שחום. מוציאים את הטופו לצלחת.
3. מוסיפים למחבת את הירקות, מוסיפים את נוזלי המרינדה ומקפיצים עד שהנוזל מצטמצם. הירקות צריכים להישאר קריספיים ולא להתרכך. אפשר בשלב הזה להוסיף אטריות אורז מלא מוכן (על פי ההוראות על האריזה) ו/ או שומשום לקישוט.

 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

הי ענבל,
במתכון הראשון אין בכלל נוזלים, זו בעצם תערובת של תבלינים?

יצא לי נפלא הטופו בסויה וסילאן פעם הבאה אשלש כמויות