דודה שלי התחתנה אל תוך משפחה של בשלניות מרוקאיות, והיא נדבקה בכשרון שלהן תוך שתי דקות. כל מה שהיא מכינה פשוט מעולה, ואני אוהבת במיוחד את הפשטידה הזו כי היא מהירה מאוד, טעימה מאוד וגם נראית טוב. כשאתם שואלים את עצמכם מה להביא לבראנץ' או לארוחה קלילה זו יכולה להיות אופציה מצויינת.
הקישואים נגיסים ופריכים בגלל שהם פרוסים ולא מגורדים, אין בה קמח אלא מעט פירורי לחם, והיא ממש מעולה. אם אתם מחפשים את פשטידת הקישואים הקלאסית, אולי תרצו להעיף מבט במתכון אחר שלי לפשטידת קישואים.
3 בצלים קצוצים גס
6 קישואים בינוניים
4 כפות פירורי לחם
5 ביצים טרופות עם מעט מלח
מלח ופלפל
1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
2. משחימים את הבצל במעט שמן זית בסיר שטוח שיכול להיכנס לתנור. חותכים את הקישואים לא דק לאורך ואז פורסים לרוחב- מה שמשאיר אותנו עם חצאי עיגולים.
3. מוסיפים את הקישואים לסיר, מתבלים ומערבבים.
4. שופכים את תערובת הביצים הטרופות מעל הירקות.
5. מפזרים מעל את פירורי הלחם ומכניסים לתנור לכחמישים דקות, עד שהפשטידה שחומה ויציבה.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
שי -
אפשר להמיר את פירורי הלחם לקמח כוסמין מלא? ואם כן, לאיזו כמות?
רחלי -
אילו סירים מתאימים לתנור? והאם אפשר גם בפיירקס?
ענבל נתן בר - נ... -
כל סיר שאין לו פלסטיק בידיות או במכסה- למשל סירי נירוסטה. פיירקס אפשר אבל לא תוכלי לעשות בו את השלב הראשוני על הגז