הגרנולות ברובן מכילות כמויות עצומות של סוכר ושומנים מוקשים. אפילו הגרנולות הבריאות מחוייבות על ידי משרד הבריאות להעביר את האגוזים והזרעים חימום- לכן מומלץ להכין גרנולה בבית, והנה אני מלמדת אתכם את הטריק שלי: אני מפרידה את שיבולת השועל מהגרעינים, ואופה רק את הגרנולה.
למה זה כל כך חשוב?
כשאנחנו מחממים אגוזים, זרעים (שומשום, פשתן, צ'יה) ושקדים למיניהם- חומצות השומן שלהן מתחמצנות והופכות לרדיקלים חופשיים (כן, אלה שגורמים להזדקנות מוקדמת, במקרה הטוב). לכן כל מזונות 'הבריאות' כמו חטיפי בריאות, לחמים מלאים מצופים גרעינים, וקרקרים עם פשתן- לא רק שאינם בריאים אלא אף מזיקים.
אם אתם מכינים בכמות גדולה ושומרים בארון, אני ממליצה לערבב בקופסה קטנה מעט מתערובת האגוזים עם תערובת שיבולת השועל, כיוון שלאגוזים נטיה להתחמצן ולהתקלקל מהר.
לתערובת שיבולת השועל:
500 גר' קוואקר- שיבולת שועל גסה
מיץ מ- 3 תפוזים גדולים
גרידת תפוז משלושת התפוזים האלה
כף תמצית וניל אמיתית
אופציונלי:
סירופ מייפל אמיתי, סילאן או מולסה לפי הטעם (חצי כוס מאחד מהם תיתן טעם ממותק עדין)
3 כפות ליקר שזיפים או ליקר אחר
מעט מלח
4 כפות שמן קוקוס, או שמן אחר מכבישה קרה. (60 גר') זה בעצם מחליף את החמאה הקלאסית.
לתערובת האגוזים- שימו מה שאתם אוהבים:
300 גר' אגוזים למיניהם: שקדים, אגוזי לוז ומקדמיה שבורים, גרעיני דלעת וחמניות, פקאנים, אגוזי מלך וכו'
100 גר' פירות מיובשים קטנים: אוכמניות, חמוציות, צימוקים, אננס טבעי מיובש חתוך וכו'
אופציונלי: 50 - 100 גר' זרעי פשתן שלמים או צ'יה
1. מערבבים את שיבולת השועל עם המיץ מהתפוזים והסילאן/ מולאסה. אם בחרתם לשים גם שמן- זה בדיוק הזמן להוסיף אותו. מודאים שכל קוואקרון קטן זכה לליטוף של מיץ ומתיקות.
2. משטחים בתבנית עם נייר אפיה. חשוב שתהיה שכבה לא עבה של קוואקר. אם יצרתם שכבה עבה תצטרכו לפתוח את התנור באמצע ולערבב פעם או פעמיים את הקוואקר
3. אופים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות עד ששיבולת השועל משתזפת באופן אחיד. אין כל כך זמנים, כי זה תלוי כמה רטובה יצאה התערובת וכמה עבה היא פוזרה בתנור. מה שחשוב הוא ששיבולת השועל יוצאת פריכה וזהובה.
4. מקררים את התערובת היטב. כשהיא קרה ממש, מערבבים עם תערובת האגוזים שהכנתם. שומרים בצנצנת סגורה היטב במקום קריר ויבש.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
דניאל -
היי
אני רואה ברשת מאמרים וכתבות לשני הכיוונים אולי תוכלי לתת לי תשובה חד משמעית!
האם מותר ורצוי - או ממש לא - לקלות(ללא מלח) אגוזים שקדים וזרעים? אם כן- איזה טמפרטורה לא לעבור? והאם מומלץ לאכול אותם שלמים או לטחון? מלך,ציה,פשתן פקאן קשיו פיסטוק שומשום שקדים לוז בקיצור באיזה צורה מפיקים את המיטב מהחבטרה הזאת???
תודה!
שושנה דרור -
אני ממליצה לקלות את הקואקר היבש במחבת גדולה עם אש גדולה תוך כדי ערבוב מידי פעם (לשים לב לערבב היטב מהקרקעית של המחבת, שלא ישרף למטה) מהיר יותר וחסכוני יותר באנרגיה, במקביל מחממים את החומרים לציפוי בסיר קטן על אש קטנה-אין צורך בשמן כלל. כשהקואקר קלוי מכבים את שני הלהבות ויוצקים את תכולת הסיר הקטן על הקואקר ומערבבים היטב. לאחר מכן אפשר להוסיף פרות ותבלינים לפי הטעם.