חלב האורז הזה הוא טעים כמו שמעולם לא חשבתם שחלב אורז יכול להיות. תשכחו מהנוזל הדלוח שקונים בבית הטבע. החלב הזה עשיר, במרקם קרמי, בריא וטעים בפני עצמו.
1 כוס אורז מלא
לא חובה: 2-4 כפות סוכר חום (לפי הטעם), או סילאן, או שני תמרים מגולענים (לסובלים מקנדידה, יש להימנע מהמתקה או להמתיק בסטיביה)
קורט מלח (לא חובה)
1/4 כוס שקדים טחונים (טוחנים במטחנת תבלינים) או 3 כפיות גדושות שקדיה
1 כפית תמצית וניל אמיתית בלבד, או חצי מקל וניל
1. שמים את כל הרכיבים פרט לוניל ולשקדים בסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
2. חוצים את מקל הוניל לארכו, מוציאים את הגרגרים לסיר, ומוסיפים גם את המקל. אם משתמשים בתמצית וניל, מוסיפים אותה לקראת סוף הבישול.
3. מבשלים את האורז עד שהוא מתרכך מאוד (לפחות 45 דקות).
4. מורידים מהאש, מחכים שיתקרר מעט. טוחנים את האורז עם המים והשקדים הטחונים/ השקדיה בבלנדר מוט, במעבד מזון או בבלנדר.
חלב האורז במתכון הזה יוצא קרמי, במרקם של שמנת מתוקה. ובמידה ואוהבים חלב אורז נוזלי יותר, אפשר להוסיף עוד מים: 2 כוסות מים נוספות או יותר, לפי רמת הסמיכות / דלילות הרצויה.
5. מסננים בבד חיתול, או במסננת ומניחים לנוזלים לרדת - צריך לתת להם קצת זמן.... אחרי כן ממש סוחטים את הבד עם הדייסה שבתוכו. שותים מיד או שומרים במקרר מקסימום יומיים - שלושה.
האורז שנותר בבד, הוא אחת הדייסות הכי משובחות שקיימות- תהנו.
הערה לגבי תינוקות:
חלב צמחי כזה או אחר לא יכול להחליף הנקה או פורמולה מתחת לגיל שנה. אצל תינוקות שניזונו מחלבים כאלה ואחרים במקום הנקה/ פורמולה נוצרו חסרים תזונתיים שהובילו לנזקים קשים עד בלתי הפיכים מבחינת התפתחות פיסית ומנטלית.
הוסף תגובה חדשה
תגובות (45)
טל -
טוב ממש ממש לא יצא לנו ומעניין אותי מה יכל לקרות. עשינו הכל לפי המתכון, אחרי הטחינה הכל היה נראה ורוד. שפכתי לתוך בד שהיה מונח על גבי מסננת ונתתי לזה להישאר ככה כשעה כמו שאני נוהגת לעשות עם גבינות שקדים וקשיו. אחרי שעה הגעתי וכלום לא עבר את הבד התערובת הייתה סמיכה מדי. הוספתי עוד 2 כוסות וכעבור שעה המצב היה זהה וכך עוד שתיים. בסופו של דבר התייאשתי עזבתי את הבד והעברתי את זה רק דרך המסננת. הטעם סבבה אבל המרקם הוא של דייסת אורז דלילה וממש לא מזכיר בשום צורה חלב אורז. גם הכמות יצאה לי ענקית ולא כמו מה שאנשים כתבו וגם לא מתערבב בקפה... איפה טעינו???
ענבל נתן בר -
טוב, אז ההימור שלי ממה שאת מספרת, זה או שלא טחנתם מספיק, או שבישלתם יותר מדי ונגמרו הנוזלים (או שלא נתתם מספיק זמן לנוזלים לרדת... לפעמים צריך ממש לסחוט את הדייסה בתוך הבד.) אחר כך, מכיוון שהוספת הרבה מים זה יצא בכמות גדולה. מקווה שלפחות הדייסה היתה טעימה...
ענבל נתן בר -
טוב, אז ההימור שלי ממה שאת מספרת, זה או שלא טחנתם מספיק, או שבישלתם יותר מדי ונגמרו הנוזלים (או שלא נתתם מספיק זמן לנוזלים לרדת... לפעמים צריך ממש לסחוט את הדייסה בתוך הבד.) אחר כך, מכיוון שהוספת הרבה מים זה יצא בכמות גדולה. מקווה שלפחות הדייסה היתה טעימה...
שרונה -
מתחברת לגמרי עם הפתיח לכתבה. מתקבל חלב טעים ומדהים! תודה רבה
שנית -
אתר מעולה! מתכונים מנצחים!! תודה!!
מור -
היי ענבל, תודה על המתכון:)
רציתי לדעת אם חייבים להכין מאורז מלא או שאפשר מה גם מסוגי אורז אחרים? לדוגמא אורז פרסי קלאסי
ענבל נתן בר - נ... -
הי מור, בשמחה. ניתן בהחלט להכין מאורז אחר. בתיאבון
מירי -
הי,
נראה מעולה, אפשר להקפיא?
אלינור -
אפשר לוותר על התמצית וניל? אורז אדום מלא זה בסדר?
אילונה הדר קורז -
שלום,
אשמח לדעת האם חובה להשתמש בשקדים במשקה האורז שלך?
ענבל נתן בר - נ... -
לא, אבל זה מאוד טעים
שרה -
היי,איזה כיף תודה רבה!
האם את יודעת כמה זמן הוא מחזיק?
ענבל נתן בר - נ... -
יומיים- שלושה במקרר
שרה -
שלום ענבל,
האם כדאי להשרות את האורז לפני הבישול?
נוענ -
האם אורז מלא בשמתי גם מתאים?
נעמה -
נראה לוהט, תכף אנסה. תודה!
יודעת להגיד משהו על הערך הקלורי של הנוזל? אני צורכת בעיקר בקפה ומתכוונת למרקם דומה לזה של חלב אורז/שקדים שנמכר בחנויות.
עדנה -
ב"ה
האם החלב עלול לגרום לעצירות?
תודה
ענבל נתן בר - נ... -
לא, אם כי כאשר כבר יש עצירות עדיף לשתות חלב שקדים
ערן -
עניין שלא לגמרי ברור: האם חלב האורז הוא המים שנותרים לאחר הסינון או העיסה כולה? תודה
ענבל נתן בר - נ... -
הנוזל שנשאר..
מיטל -
היי. האם לסנן עם חיתול בד? אפשר עם מסננת כי בחיתול יש שאריות של חומרי כביסה...
ענבל נתן בר - נ... -
חייבים עם בד. מה שאני ממליצה זה לכבס את החיתול ביד עם נוזל כלים ולא במכונת הכביסה.
דנה -
ענבל נתן בר - נ... -
נעם -
ענבל נתן בר - נ... -
מאשה -
ענבל נתן בר - נ... -
אנונימי -
ענבל נתן בר - נ... -
רותם -
ענבל נתן בר - נ... -
יפעת -
אנונימי -
ענבל נתן בר - נ... -
משה -
שמרית -
ענבל נתן בר - נ... -
שמרית כהן -
ענבל נתן בר - נ... -
אכן יוצאת כמות לא גדולה של חלב. ובהחלט מומלץ להכין ללא סוכר לתינוק.
יובל -
ענבל נתן בר - נ... -
ליה -
אנונימי -
מרשים מאוד. רמה גבוה.
ענבל נתן בר - נ... -