עוגת פרג כוסמין

עוגת פרג כוסמין

עוגת פרג- כוסמין מעולה ופשוטה להכנה. העוגה יוצאת גבוהה, רכה ופשוט טעימה.

רכיבים: 
 
2 כוסות קמח כוסמין (או קמח מלא)
שקית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
קורט מלח

1/4 1 כוסות סוכר חום  
3 ביצים גדולות
1 כוס חלב (למה לא חלב פרה?)
3/4 כוס שמן, רצוי מכבישה קרה
3/4 כוס פרג טחון
כפית קליפת לימון מגורדת
 
 
רכיבים לציפוי שוקולד 

(גם בלעדיו העוגה מעולה, אבל אם רוצים להתפנק- זה הציפוי המושלם)

3 כפות קקאו מנופות
5 כפות סוכר חום
2 כפות חלב כלשהו

50 גר' חמאה/ גהי/ שמן קוקוס
50 גר' שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות

 

אופן הכנה: 

1. טורפים עם מקצף את הביצים השלמות עם הסוכר. מוסיפים את השמן והחלב וטורפים עד לאיחוד. בקערה נפרדת מנפים את כל הרכיבים היבשים (קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח) ומוסיפים את הפרג. 
2. מוסיפים בכמה פעמים את תערובת היבשים ומערבבים קלות עם מרית רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
2. אופים ב- 175 מעלות, כ-40 דקות בשתי תבניות אינגליש קייק או 45-50 דקות בתבנית גבוהה קוטר 20 עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או יבש עם כמה פירורים.

אפשר גם לאפות בתבנית מאפינס, ולקצר את זמן האפיה ל12- 15 דקות עד שהמאפינס זהובים.

 

ציפוי:

1. מערבבים קקאו, סוכר ומים בסיר קטן.
2. מוסיפים חמאה ושוקולד, מניחים את הסיר על אש קטנה ומערבבים עד שהתערובת נעשית חלקה ואחידה. להיזהר שהשוקולד לא ישרף! 3. שופכים את ציפוי השוקולד על העוגה לאחר שהצטננה.

 
תגיות ראשיות: 
הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות (36)

היי ענבל,
תודה רבה על המתכון,
1.האם אפשר במקום החלב מים עם קצת נס קפה מומס? ואז לעוגה יהיה טעם קפה
2. באיזה גודל תבנית לאפות?

הי, השילוב של קפה עם עוגת פרג נשמע מעניין, תנסי, ותעדכני אותנו. יש כמה אפשרויות לגודל התבנית ראי במתכון. בהצלחה!

אפשר גם לשאול?
אם כן, תודה!
כדי להתאים את המתכון ל"סוכרתיים", האם אפשר להמיר סוכר חום ב"סוויטאנגו"?
אם כן כיצד?

הי טלי, אין לי ניסיון בשימוש בממתיקים מלאכותיים.

תודה על המתכון, יצא טעים מאד! גם הילדים שיבחו :)
עשיתי מעט שינויים:
חצי כוס סוכר
במקום חלב, שמתי מיץ ענבים (תירוש)
הפחתתי בשמן - חצי כוס שמן קוקוס

וואו, נשמע מעניין מאוד. לא ניסיתי לשים תירוש בעוגה אבל זה בטח טעים. 

האם ניתן להחליף את קמח הקוסמין בשקדים טחונים?

היי.. האם כדאי להשתמש בחלב אורז או שקדים?

ענבר.. תודה על המתכונים הנפלאים. באיזה חלב את ממליצה להשתמש ? שקדים או אורז? מה עדיף?

הי אפרת, שמחה שאת נהנית. זה עניין של טעם, אין הבדל משמעותי מורגש לדעתי.

שנה טובה, 
ענבל נתן בר
נטורופתית

ענבל בוקר טוב,
באיזה גודל תבנית? אינגליש, עגולה או גדולה.
חד פעמית כסף, כוונתי.
תודה, אילנה.

הוספתי פרורי שוקולד ופחות ביצה אחת
עוגה מעולה!!!

עשיתי את העוגה בלי בייצים כי אני טבעוני וגם קונדיטור ויצא מעולה :)!

שלום כמה מאפינס יוצאים מכמות של עוגה אחת? תודה

שלום האם בעוגת פרג אפשר להשתמש במיץ תפוזים או תפוחים במקום חלב סויה? תודה

בהחלט. אך עם חלב סויה או חלב שקדים היא יוצאת נהדרת ממש.

היי... ניתן להחליף חלב במיץ תפוזים? ושמן רגיל בשמן קוקוס?

האם ניתן להמיר שמן קנולה בשמן קוקוס?
האם לאגבה השפעה על הטעם?

כן, ניתן. לאגאבה יש טעם מעט שונה. 

עושה מידי שבוע את עוגת הכוסמין תפוזים עם שמן קוקוס והיא מעולה... האם שמן זה מתאים גם לעוגת הפרג? האם האגבה אכן שומר על הטעם של הסוכר או שהוא מורגש?

השמן אכן מתאים גם לעוגת פרג.

היי, תודה על המתכונים הנפלאים. האם ניתן להחליף את החלב בחלב שקדים? תודה רבה, שלומית
תודה, ובשמחה. אין בעיה להחליף..
האם אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים? האם אפשר להוסיף קוקוס? אגוזים קצוצים?
לא ניסיתי להכין את העוגה עם מיץ תפוזים אך אני מניחה שזה יהיה בסדר. אם את מוסיפה קוקוס זה כבר מתכון אחר לגמרי ויש לחשב מחדש את כמויות השמן והנוזלים בעוגה. לא מומלץ. אין בעיה להוסיף אגוזים אך שימי לב שהם מתחמצנים בחום והופכים מזיקים לבריאות.
עוגה מצויינת! הורדתי את הסוכר ובמקומו הוספתי תרכיז תפוחים טבעי (הורדתי מים באותו יחס) ויצא מעולה. תודה רבה

הכמה תרכיז תפוחים? אם המרת את כול כמות הסוכר בתרכיז תפוחים?

האם ניתן להחליף את הב=סוכר עם מייפל, דבש או ממתיק אחר? או סוכר חום?
כמובן, ניתן להחליף בכל ממתיק אחר. שימי לב שאם את מחליפה בדבש, יש לשים הרבה פחות (הדבש מתוק בהרבה מסוכר.) אם את משתמשת בדבש, או סירופ מייפל, יהיה טעם אחר לעוגה, כי יש לשניהם טעמים מאוד מודגשים. אפשר גם להחליף במולסה, או בסירופ אגאבה.
הבנתי שזה מאד לא בריא ואפילו מכיל לעיתים אלומיניום, האם יש תחליף הולם או אפשרות לצמצם?
אבקת אפיה לא מכילה אלומיניום, ולצערי לא ניתן להכין עוגות ללא אבקת אפיה. (זאת אומרת, ניתן, אך הן לא יתפחו ויהיו יותר כמו מאפה דחוס). יש אפשרות להמיר חלק מאבקת האפיה בסודה לשתיה אבל היא לא בריאה יותר מאבקת אפיה כך שלדעתי אין טעם.

יש אבקת אפיה ללא אלומינים של חברת רומפורד שנמכרת בחנויות טבע,

עוגה מצויינת! וגם באמת מהירה. אפשר לעשות גם עם קמח רגיל?
כמובן שאפשר, אבל אז את מאבדת את הערכים התזונתיים של הכוסמין.