עוגת פרג- כוסמין מעולה ופשוטה להכנה. העוגה יוצאת גבוהה, רכה ופשוט טעימה.
שקית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1/4 1 כוסות סוכר חום
3 ביצים גדולות
1 כוס חלב (למה לא חלב פרה?)
3/4 כוס שמן, רצוי מכבישה קרה
3/4 כוס פרג טחון
כפית קליפת לימון מגורדת
(גם בלעדיו העוגה מעולה, אבל אם רוצים להתפנק- זה הציפוי המושלם)
3 כפות קקאו מנופות
5 כפות סוכר חום
2 כפות חלב כלשהו
50 גר' חמאה/ גהי/ שמן קוקוס
50 גר' שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות
1. טורפים עם מקצף את הביצים השלמות עם הסוכר. מוסיפים את השמן והחלב וטורפים עד לאיחוד. בקערה נפרדת מנפים את כל הרכיבים היבשים (קמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה ומלח) ומוסיפים את הפרג.
2. מוסיפים בכמה פעמים את תערובת היבשים ומערבבים קלות עם מרית רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
2. אופים ב- 175 מעלות, כ-40 דקות בשתי תבניות אינגליש קייק או 45-50 דקות בתבנית גבוהה קוטר 20 עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש או יבש עם כמה פירורים.
אפשר גם לאפות בתבנית מאפינס, ולקצר את זמן האפיה ל12- 15 דקות עד שהמאפינס זהובים.
1. מערבבים קקאו, סוכר ומים בסיר קטן.
2. מוסיפים חמאה ושוקולד, מניחים את הסיר על אש קטנה ומערבבים עד שהתערובת נעשית חלקה ואחידה. להיזהר שהשוקולד לא ישרף! 3. שופכים את ציפוי השוקולד על העוגה לאחר שהצטננה.
הוסף תגובה חדשה
תגובות (36)
נורית -
היי ענבל,
תודה רבה על המתכון,
1.האם אפשר במקום החלב מים עם קצת נס קפה מומס? ואז לעוגה יהיה טעם קפה
2. באיזה גודל תבנית לאפות?
ענבל נתן בר -
הי, השילוב של קפה עם עוגת פרג נשמע מעניין, תנסי, ותעדכני אותנו. יש כמה אפשרויות לגודל התבנית ראי במתכון. בהצלחה!
טלי -
אפשר גם לשאול?
אם כן, תודה!
כדי להתאים את המתכון ל"סוכרתיים", האם אפשר להמיר סוכר חום ב"סוויטאנגו"?
אם כן כיצד?
ענבל נתן בר -
הי טלי, אין לי ניסיון בשימוש בממתיקים מלאכותיים.
ענבל -
תודה על המתכון, יצא טעים מאד! גם הילדים שיבחו :)
עשיתי מעט שינויים:
חצי כוס סוכר
במקום חלב, שמתי מיץ ענבים (תירוש)
הפחתתי בשמן - חצי כוס שמן קוקוס
ענבל נתן בר -
וואו, נשמע מעניין מאוד. לא ניסיתי לשים תירוש בעוגה אבל זה בטח טעים.
אילנה -
האם ניתן להחליף את קמח הקוסמין בשקדים טחונים?
אפרת בן חורין -
היי.. האם כדאי להשתמש בחלב אורז או שקדים?
אפרת בן חורין -
ענבר.. תודה על המתכונים הנפלאים. באיזה חלב את ממליצה להשתמש ? שקדים או אורז? מה עדיף?
ענבל נתן בר - נ... -
הי אפרת, שמחה שאת נהנית. זה עניין של טעם, אין הבדל משמעותי מורגש לדעתי.
שנה טובה,
ענבל נתן בר
נטורופתית
אילנה קוסטיקה -
ענבל בוקר טוב,
באיזה גודל תבנית? אינגליש, עגולה או גדולה.
חד פעמית כסף, כוונתי.
תודה, אילנה.
חנה -
הוספתי פרורי שוקולד ופחות ביצה אחת
עוגה מעולה!!!
אלי -
עשיתי את העוגה בלי בייצים כי אני טבעוני וגם קונדיטור ויצא מעולה :)!
ליאורה -
שלום כמה מאפינס יוצאים מכמות של עוגה אחת? תודה
פרידה -
שלום האם בעוגת פרג אפשר להשתמש במיץ תפוזים או תפוחים במקום חלב סויה? תודה
ענבל נתן בר - נ... -
בהחלט. אך עם חלב סויה או חלב שקדים היא יוצאת נהדרת ממש.
אפרת בן חורין -
היי... ניתן להחליף חלב במיץ תפוזים? ושמן רגיל בשמן קוקוס?
ענבל נתן בר - נ... -
אפשר לנסות..
אפרת בן חורין -
האם ניתן להמיר שמן קנולה בשמן קוקוס?
האם לאגבה השפעה על הטעם?
ענבל נתן בר - נ... -
כן, ניתן. לאגאבה יש טעם מעט שונה.
אפרת בן חורין -
עושה מידי שבוע את עוגת הכוסמין תפוזים עם שמן קוקוס והיא מעולה... האם שמן זה מתאים גם לעוגת הפרג? האם האגבה אכן שומר על הטעם של הסוכר או שהוא מורגש?
ענבל נתן בר - נ... -
השמן אכן מתאים גם לעוגת פרג.
אנונימי -
ענבל נתן בר - נ... -
נדב -
שושנה -
ענבל נתן בר - נ... -
אנונימי -
אור -
הכמה תרכיז תפוחים? אם המרת את כול כמות הסוכר בתרכיז תפוחים?
תמר -
ענבל נתן בר - נ... -
מחפשת עוגה בריאה -
ענבל נתן בר - נ... -
לי -
יש אבקת אפיה ללא אלומינים של חברת רומפורד שנמכרת בחנויות טבע,
אנונימי -
אנונימי -