שילובי פירות

שילובי פירות

פירות... המזון האהוב עלי ביותר בעולם.
אנשים רבים חושבים שפירות בריאים כקינוח, או כסלט פירות, אך שילוב שגוי של פירות  עשוי להוביל לתסיסה בבטן, כאב בטן ועיכול לא תקין. אם אתם נוהגים לאכול כמה פירות יחד, או להגיש לילדיכם קערת פירות, או שייקים של פירות, רצוי לשים לב לשילובים נכונים.
תמיד נקפיד על פירות בשלים: בננה עם נמשים חומים על הקליפה, גויאבה עם קליפה צהובה או אדומה ולא ירוקה, תפוח שתוכו אינו ירוק אלא לבן או צהבהב, וכו'

שילוב נכון:
פרי חמוץ + פרי חמוץ
פרי מתוק + פרי מתוק
פרי חמצמץ + פרי חמוץ
פרי חמצמץ + פרי מתוק

שילוב לא נכון:
פרי חמוץ + פרי מתוק
אבטיח + מלון


פירות מתוקים לדוגמה:
בננה
תאנים
תמרים ופירות יבשים
ענבים
חרובים
מלון
אפרסמון

 

פירות חמצמצים:
תפוח (לשים לב, ישנם תפוחים חמוצים מאוד כמו גרנד סמית)
אגס
אפרסק
מנגו (אם יש בו חמיצות, תלוי בזן)
תותים
פטל, אוכמניות, דומדמניות
משמש
דובדבנים
גויאבה
תותי עץ

 

פירות חמוצים:
שזיפים
פירות הדר
אננס
קיווי
רימונים

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

nמה לגבי ירקות חריפים וחצי חריפים?
מהם ומה השילובים והכמויות הרצויות?
תודה רבה

היא כתבה שפירות הדר הם חמוצים.
מה לגבי פסיפלורה?