סלט שעועית ירוקה הוא אחד הסלטים האהובים עלי ועל בני המשפחה שלי. הוא כל כך פשוט הכנה, טעים מאוד מאוד, אהוב על ילדים אבל מספיק מתוחכם בשביל חיך של אדם בוגר בזכות המשחק עם הסויה והשום. השקדים נותנים קריספיות מעניינת, ואם מקפידים לאדות את השעועית זמן קצר היא נשארת עם הצבע הירוק החי שלה מתחת למעטה דקיק של סויה שחמחמה, ומספקת מנה בריאה של ירק ירוק. השעועית הירוקה עשירה בסידן, ויטמיני B, פלבונואידים, ויטמין K ומנגן.
בעונה, אפשר להכין את המתכון הזה עם שעועית טריה. אני אוהבת לעשות אותו גם עם אפונת שלג שטוחה, אבל צריך להקפיד ממש על זמן קצר על הגז ותיבול קמצני, כי היא עדינה מאוד.
חבילת שעועית ירוקה קפואה
3-4 שיני שום קצוצות
רוטב סויה או טריאקי איכותי (לסובלים מצליאק, להקפיד להשתמש ברוטב ללא גלוטן)
כף דבש
כף שמן שומשום
שומשום או שקדים חתוכים גס, או בטנים לא קלויים גרוסים (בתהליך ירידה במשקל, לא יותר מכף)
2. כשהשעועית מתחילה להתרכך מוסיפים מעט רוטב סויה לפי הטעם (אין צורך להוסיף מלח כיוון שרוטב הסויה מלוח מאוד) ואת השום, שמן השומשום והדבש. מערבבים.
3. טועמים ובודקים אם השעועית מוכנה (היא צריכה להיות נגיסה, פריכה ועדיין בעלת צבע ירוק חי). מוסיפים את השומשום/שקדים/בטנים, מערבבים וסוגרים את האש.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
אפרת -
שלום, ניתן להכין ערב קודם או שעדיף סמוך להגשה?
לור -
יפעת -