סלט קינואה קייצי

מתכון טבעוני
סלט קינואה קר

קינואה, אם יודעים להכין אותה, היא כחומר ביד היוצר. אפשר להכין ממנה הכל ובכל טעם אפשרי, היא פשוט סופחת טעמים נהדרת. 
למתכון הזה יש ואריאציות רבות, וזו הגירסה שלי לסלט קינואה מהיר. הוא מרענן, קליל ומאוד טעים.

רכיבים: 

2 כוסות קינואה לבנה
חצי חבילת נענע
חצי חבילת פטרוזיליה או כוסברה
2 גבעולי בצל ירוק גדולים
בצל סגול גדול
אוכמניות מיובשות (להשיג בכל חנות תבלינים) אפשר גם חמוציות אבל לדעתי זה הרבה יותר טעים
פלפל חריף ירוק- לא חובה
2 לימונים
שמן זית לפי הטעם
מלח ופלפל
 

אופן הכנה: 

1. מבשלים את הקינואה כמו פסטה- בהרבה מים רותחים עם מעט מלח (ראו פרטים במתכון בסיסי לקינואה). אחרי 13-14 דקות מסננים- בלי לשטוף בשום פנים ואופן במים.
2. בינתיים מפרידים את הנענע מהגבעולים שלו, קוצצים אותו ואת שאר העלים הירוקים ואת הפלפל החריף.
3. חותכים את הבצל הסגול לקוביות וסוחטים עליו את שני הלימונים. משאירים בצד. אם בא לכם להשקיע, גרדו את הקליפה של הלימונים והוסיפו לסלט.
4. אחרי שהקינואה מתקררת מעט, מערבבים אותה בעדינות עם כל הרכיבים שקצצנו ועם הבצל הסגול, כולל מיץ הלימון. 
טועמים ומתקנים תיבול. 
5. אם לא מגישים מיד, יש לשמור את הקינואה ושאר הרכיבים בשתי קערות נפרדות ומערבבים רק לפני ההגשה. 

הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות

איזה סוג של קינואה ללא גלוטן את משתמשת, יש לי ילדה בת 9.5 עם צליאק ואני מנסה להעשיר ולגוון את התפריט שלה, מסתבר שממש קשה להשיג קינואה וקיטניות ללא גלוטן

קינואה לא מכילה גלוטן. ניתן למצוא בכל סופר או חנות טבע או תבלינים

בתיאבון

תודה על מתכון נהדר כמו שאר המתכונים שמככבים אצלי בבית.

מתכון מעולה! לא האמנתי שקינואה יכולה להיות כל כך טעימה

בס"ד
שלום ענבל. האם אפשר לקבל ממך עידכונים ותכנים דרך המייל? אני לא פותחת פייסבוק לכן הערוץ הזה מתאים לי יותר.
אשמח מאד,
תודה רבה
אורית

הי אורית, כרגע לא ניתן, אך את מוזמנת לבקר באתרנו ולראות מה חדש, או להיכנס לדף הפייסבוק שלנו (גם בלי לפתוח חשבון פייסבוק).
המשך שבוע נפלא