את כדורי התמרים האלה הכנתי לפני כמה ימים כשממש התחשק לי משהו מתוק. האמת, התחשק לי שוקולד. אז חיפשתי משהו שיהיה שווה, מפנק ומנחם לפחות כמו שוקולד. את כדורי התמרים הנאים האלה מכינים בקלי קלות. אפשר לשחק עם הרכיבים ולהחליף את אגוזי המלך בשקדים או בשומשום, להוסיף טחינה גולמית או אבקת חרובים לטעם יותר שוקולדי- אבל אני אוהבת אותם ככה. כמה פשוטים- ככה טעימים.
250 גר' אגוזי מלך קלופים וטריים
450 גר' תמרים, רצוי מאוד אורגניים (כמות זו מיועדת לחובבי המתוק. אפשר בהחלט להפחית בכמות התמרים)
לקישוט:
שבבי קוקוס טחון/ שקדים קצוצים/ אגוזי מלך קצוצים/ אבקת חרובים למראה של טראפלס/ קוואקר דק וכן הלאה כיד הדמיון הטובה עליכם/ן
2. מגלענים את התמרים, ובודקים אותם אחד אחד לוודא שאין תמר מקולקל או עם חרקים. מוסיפים את התמרים למעבד המזון וטוחנים בכמה פולסים. פותחים את מעבד המזון ובודקים אם התערובת טחונה היטב (נראה כמו עיסה של תמרים עם חתיכות אגוזים בפנים). אפשר לטחון עוד אם יש צורך.
3. יוצרים כדורים קטנים בעזרת ידיים רטובות. (יתכן שיהיה צורך לשטוף את הידיים מדי פעם).
4. מניחים מעט מתערובת הקישוט על צלחת שטוחה. מגלגלים כל כדור בתערובת ומניחים בקופסה שטוחה בשכבה אחת, או בכמה שכבות שמפרידים ביניהם עם נייר אפיה.
5. שומרים במקרר.
הוסף תגובה חדשה
תגובות
ליאת -
מרים -
אפשר להוסיף 3-4 כפות טחינה גולמית. משדרג:)