לביבות אפויות מושלמות

סתם תפוחי אדמה כי טרם הספקתי לצלם

חנוכה הוא אחד החגים האהובים עלי, ויש כבר מסורת של אירוח הנר הראשון אצלי בבית. הפשע היחידי שמתרחש הוא חבילת סופגניות קנויות שממתינות להן מבוישות ואף אחד לא נוגע בהם, כי תנו לי לגלות לכם סוד- כל שאר הדברים טעימים הרבה יותר, בלי להיות מטוגנים. 
אז התפריט כולל תמיד מרק מושלם כלשהו, כי יו נואו, חורף, גשם, וכאלה. בדרך כלל זה מרק בטטה וערמונים שקל בטירוף להכין אותו גם למאותגרי מטבח קשים ביותר, אם רק נצמדים להוראות הפשוטות ולא מתפתים להתחכם. יש שם גם לביבות קישואים או ירק אחר, לביבות גבינה וצימוקים שטרם העליתי מתכון שלהן, דלעת ערמונים אפויה בתנור ועליה זילוף מייפל, ראש כרובית שלם בתנור, ככה עם העלים שלו- תסתכלו על המתכון של אייל שני, באמת שאין מה להוסיף, ולרוב גם פאי תפוחים או קראמבל תפוחים אם התעייפתי.

נראה לכם שסופגניה כלשהי משחקת פה תפקיד?
אז הנה המתכון שלי ללביבות, תהנו, ותספרו איך יצא. 

רכיבים: 
3 תפוחי אדמה בינוניים מגורדים על החלק הכי דק של הפומפיה
 

בצל מגורד על החלק הכי דק של הפומפיה

2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה

3-4 ביצים, תלוי במרקם

כרבע כוס קמח (איזה שבא, כוסמין, חיטה, קוואקר דק)

מלח ופלפל- בבקשה לא לוותר על הפלפל

אופציונלי: חופן קטן של עירית קצוצה

תרסיס שמן זית

 

אופן הכנה: 

טוב אז בלביבות כמו בלביבות, הכמויות הן מעט פלואידיות. כי אם תפוח האדמה שלנו גדול או מימי מדי, אני אצטרך קצת יותר קמח, ואם הביצים קטנות מדי (הא הא) אז אולי נוסיף עוד אחת. מה שחשוב, זה שהמרקם צריך להיות לא נוזלי אלא לכיוון מרקם של דייסת קוואקר, כדי שהן לא יתפרקו. מה שטוב באפיה, זה שיש להן פחות נטיה להתפרק.

1. מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס.

2. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים על החלק הכי דק של הפומפיה את תפוחי האדמה החיים ואת הבצל. סוחטים היטב היטב. אני מתכוונת לזה- לוקחים ערימה וסוחטים אותה בידיים, וכך עד שסחטתם את כל הנוזלים.

3. מקלפים ומועכים את תפוח האדמה המבושל. מניחים לו להתקרר מעט. מערבבים אותו עם הבצל ותפוח האדמה ועם העירית. מוסיפים שלוש ביצים, חצי מכמות הקמח ואת המלח והפלפל. מערבבים. המרקם צריך להיות עיסתי אך לא נשפך, דביק אך בעל צורה. במידת הצורך מוסיפים עוד ביצה ו/ או קמח. 

3. מניחים על תבנית שטוחה וגדולה נייר אפיה ומשמנים אותו היטב בשמן זית. מסדרים לביבות על התבנית בעזרת שתי כפות. מרססים שמן זית בנדיבות מעל הלביבות.

5. מכניסים את התבנית לתנור ואופים עד שהלביבות מזהיבות. בדרך כלל החלק התחתון מזהיב קודם, ולפעמים אני פשוט הופכת את כל הלביבות כדי שיקבלו צריבה מהצד השני, אבל זה לא חובה.

6. אם יש לכם אורחים, בשום פנים ואופן לא טועמים. חבל שיגמר עוד לפני שהגיעו.

7. מגישים חם, עם שמנת חמוצה, או בלי כלום. 
 

הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות

אוהבת לנסות דברים חדשים,המתכונים שלך מנצחים

אני שמחה לשמוע! שיהיה חג שמח