מביך כמה שזה פשוט, אבל מסתבר שיש מלא אנשים שלא יודעים שאפשר להכין ברבע מהזמן, עשירית הקלוריות, ואם תשאלו אותי, פי מאה יותר טעים- חצילים מטוגנים. התחליף הזה לחצילים מטוגנים הוא אחד הדברים הטעימים ביותר בעולם לעניות דעתי.
הקפידו לבחור בחצילים קלים- את זה אמא שלי לימדה אותי כשהייתי קטנה ונשלחתי לירקניה מול הבית. מסתבר שחצילים כבדים מלאים בגרעינים- אלה שעושים את החציל מר. איך תדעו מה זה חציל קל? תרימו חציל, אחרי זה את החבר שלו, ועוד חבר, ותבינו על מה אני מדברת.
חצילים קלים
מלח אטלנטי גס
שמן זית
1. מחממים תנור ל- 225 מעלות
2. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של קצת פחות מסנטימטר. מסדרים על השיש או במסננת ומפזרים מלח גס. משאירים לחצי שעה או שעה.
3. שוטפים את החצילים ומנגבים במגבת נייר.
4. מסדרים נייר אפיה בתבנית שטוחה. משמנים אותו בשמן זית. מסדרים את החצילים ומרססים את הצד העליון שלהם בתרסיס שמן זית. אם אין לכם תרסיס, תמרחו עם היד קצת שמן זית על החלק העליון שלהם.
5. מכניסים לתנור ואופים עד שהחלק התחתון משחים והחלק העליון הופך שחמחם.
עכשיו אוכלים אותם ככה חמים מהתנור, שמים בכריך מושלם, ממלאים בגבינת עזים ומגלגלים, מכינים איתם מאה ואחד סלטים, מכניסים ללזניה, לקיש, למיטה.
בתיאבון
הוסף תגובה חדשה