ריבה ביתית- משמשים ותותים

מתכון טבעוני
קונפיטורה ביתית

אין עונה טובה יותר מעונת הקיץ להכנת ריבה. במקום לשלם עשרים שקלים על צצנת זעירה של קונפיטורה איכותית, הכינו בפשטות ריבה שתספיק לכם עד העונה הבאה.
אני כל כך אוהבת תותי עץ. עץ נדיב, שנותן פרי פעמיים בשנה, שלא צריך לרסס אותו כי החרקים היחידים שאוהבים אותו הם נמלים. שכמעט ולא צריך השקייה כי הוא עץ שגדל פה בארץ באופן טבעי ולא עץ מפונק שיובא מארצות עתירות משקעים. זה ה- Berry המקומי שלנו והוא מתוק ובריא. ברפואה הסינית הוא מחזק דם ונפלא לאנמיה, ובנטורופתיה אנו מתייחסים לפיגמנט הסגול שלו- שמחזק את כלי הדם, ומצויין לבעיות ורידים. זאת הסיבה שהחלטתי שזה העץ הראשון שאני נוטעת אצלי בגינה- והיום זו הפעם הראשונה שקטפתי ממנו מספיק כדי להכין ריבה- וישר אני רצה לצלם ולספר לחבר'ה.

המתכון הזה הוא של משמשים ותותי עץ, אבל ניתן להמיר בכל פרי אחר.

רכיבים: 

300 גר' תותי עץ או תות שדה בשל ומתוק
300 גר' משמשים בשלים מאוד (כתומים, רכים ומתוקים)
400 גר' סוכר (חום או לבן)
חצי מקל וניל (לא חובה)


 

אופן הכנה: 

לפני הכל, שתי הכנות:
1. הכניסו צלחת זכוכית קטנה למקפיא. היא תהיה שימושית בהמשך כשנרצה לבדוק אם הריבה מוכנה.
2. הכינו צנצנת זכוכית נקיה לריבה שלכם- הדבר חשוב כדי למנוע צמיחת חיידקים ועובשים בריבה וקלקול מהיר שלה.
קחו צנצנת רחוצה היטב, שפכו לתוכה מים רותחים ויבשו היטב - הכי טוב לייבש בתנור בחום של 40 מעלות. זה מהיר ואתם יכולים להיות בטוחים שהצנצנת מעוקרת אחרי טיפול כזה. 

3. אני חובבת ריבות וקונפיטורות בהן ניתן להרגיש את הפרי, ולא כאלה אחידות ולא מזוהות. אם אתם כמוני, פשוט חתכו כל משמש לחתיכות בגודל של סלט ירקות גדול והוסיפו תותי עץ שלמים או תותי שדה חצויים לשלוש.
4. מכניסים לסיר כבד וגבוה עם תחתית כפולה את הפירות, מקל הוניל (חתוך לחצי לאורך) והסוכר, וכשהסוכר מתחיל להימס- מערבבים בעדינות בלי לפרק את הפרי.
3. מנמיכים אש, מערבבים מדי פעם ובזהירות- אין טבח שלא יודע שאחת הכוויות האכזריות הן אלה של סוכר רותח. 
5. הריבה מוכנה כאשר היא מסמיכה ונקרשת, אך כיוון שהיא רותחת קשה לגלות מתי השלב הזה מגיע. בשביל זה יש לנו את הפטנט של הצלחת הקפואה. כשרואים שהריבה מסמיכה ומצטמצמת (כעבור כשעה בערך) ניקח כמות של כחצי כפית מהריבה ונניח אותה על הצלחת הקפואה. אחרי דקה נעביר את האצבע על הריבה בצורה שתחלק את הריבה לשתיים. אם ה'תעלה' שיצרנו נסגרת זאת אומרת שהריבה נוזלית מדי ויש להמשיך בבישול. אם הריבה לא זזה יותר מדי זה אומר שהיא נקרשה ומוכנה.
6. העבירו בזהירות לצנצנות המעוקרות, שמרו בארון חשוך וקריר ואחרי הפתיחה במקרר, ואל תשכחו לתת צנצנת או שתיים למישהו שאתם אוהבים.

 

 

הכנתם? צלמו ותייגו :)

הוסף תגובה חדשה

תגובות

הכנתי עם משמשים בלבד יצא מצויין אין לי תותי עץ אני גרה במרכז תל אביב...