תוספי תזונה

לעתים בקליניקה נגלה כי יש צורך בנטילת תוספי תזונה, כמו ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן ועוד. יתכן כי יש חסרים תזונתיים שהתגלו בבדיקות המעבדה, או על פי סימנים קליניים אצל המטופל. מדע תוספי התזונה הוא מערבי ומחקרי, והוכח כיעיל כשהשימוש בו נכון.

אני אינני ממהרת להורות על נטילת תוספים ומנסה, בהתאם לצרכי ולאורח החיים של המטופל, למלא את הדרוש בתזונה נכונה. לעתים אין בכך די, ולמשך תקופה מסוימת אמליץ למטופל לצרוך תוסף טבעי כלשהו עד למילוי החסר.
חשוב לדעת, שאין לצרוך תוספים ללא יעוץ מקצועי של נטורופת או תזונאי טבעי, בעיקר הדבר מהותי לנשים הרות ומניקות ולילדים.

הרחבת הדעת בנושא

קינואה
שייכת למשפחת הדגנים, ומוצאה בדרום אמריקה. עשירה מאוד בויטמינים ומינרלים, ובעיקר אבץ, ניאצין, ויטמין E, ברזל, סידן וויטמיני B. מרגיעה את מערכת העיכול, ומרבה חלב בנשים מניקות. מתאימה גם לתינוקות מגיל 8-9 חודשים.
גהי - סמנה
סמנה, או גהי, היא חמאה מזוקקת שחלבוני החלב הופרדו ממנה, עד שנוצר נוזל צלול, נקי וטהור שנודע בסגולותיו הרבות. באיורוודה (הרפואה ההודית) הגהי מוגדר כמזון סטוי- מזון שמביא שלווה לתודעה, מרגיע את הנפש ומסכך את אברי הגוף.
ציר ירקות, ציר מרק טבעוני
נראה כאילו ההכנה של הציר כל כך מסובכת, אבל למעשה פשוט יותר להכין ציר מרק מאשר מרק ירקות רגיל. הסיבה היא, שאנו רק שוטפים את הירקות אבל לא קוצצים, לא מקלפים ולא נותנים להם טיגון מקדים.