התינוק שלי לא עושה קקי!
כשלתינוק יש עצירות, הוא סובל, הוא בוכה, וההורים שלו סובלים איתו.
עצירות אצל תינוקות נגרמת פעמים רבות כתוצאה משינויים ומעברים- מעבר מהנקה לבקבוק, מעבר לאכילת מוצקים, שינוי פורמולה, וכדומה.
מה גורם לעצירות ואיך מטפלים בעצירות אצל תינוקות באופן טבעי?
אם שמת לב ששינוי כזה או אחר בתזונת התינוק גרם לבעיה, סביר להניח שהשינוי לא מתאים לילד- אם מבחינת הזמן או מבחינת המזון עצמו- למשל, התחלת מוצקים כאשר הילד עדיין לא בשל, או התחלה עם מוצקים שלא מתאימים לו (ניתן לקרוא את המאמר שלנו על הגישה הנטורופתית מעבר למזון מוצק בתינוקות).
במקרה כזה מומלץ להגיע ליעוץ על מנת לעזור לתינוק עם התאמה טובה יותר ובניית תוכנית תזונתית שנכונה לו.
עצירות נגרמת פעמים רבות גם כתוצאה מהתניה שנוצרת אצל התינוק- עצירות- כאב ביציאה- פחד מיציאה וכיווץ. גם במעגל קסמים זה אנו מטפלים בקליניקה על מנת לשחרר את הטראומה שיש לתינוק מהיציאה ולסייע לו להיות רגוע יותר.
בקליניקה שלנו בגדרה אנו מטפלים בעצירות אצל תינוקות באופן מיידי כמעט, על ידי עיסוי מיוחד המשלב גם טיפול רפלקסולוגי. מדהים כיצד עיסוי של מספר דקות מביא להקלה כל כך מהירה.
ברוב המקרים טיפול אחד הכולל הנחיות נטורופתיות מספיק כדי למנוע את חזרת הבעיה.
עצירות כרונית אצל תינוק
במקרים של עצירות כרונית אצל תינוקות אנו לרוב זקוקים למספר טיפולים על מנת לטפל בגורם לבעיה- כולל אצל תינוקות שמקבלים מרככי צואה כמו פגלקס ונורמלקס באופן קבוע. במקרים כאלה, אם יש היענות מההורים, ניתן אף להיגמל ממרככי צואה ולהביא ליציאות נורמליות.
מהם הנזקים של עצירות?
עצירות משאירה את הצואה- הפסולת- בגוף, וגורמת לספיגה חוזרת של רעלנים המעי אל מחזור הדם. תחשבו מה קורה אם משאירים את הזבל שלושה ימים בבית...
פיסורה היא בעיה נוספת שעלולה להיגרם מעצירות- זו למעשה שריטה בפי הטבעת, מכאיבה מאוד- התינוק ממש בוכה מכאב בזמן היציאה, לעתים היא מדממת. ניתן לטפל בה באמצעות שילוב של משחה טבעית לפיסורה שמתאימה לתינוקות, וכמובן תוך כדי טיפול בגורם לעצירות.
עצירות כרונית עלולה לפגוע במערכת החיסון, לגרום לפריחות וגירויי עור שונים כמו אטופיק דרמטיטיס ופצעים, פגיעה באיכות השינה של התינוק- ובואו נודה על האמת, גם באיכות השינה של הוריו. עצירות כרונית שנמשכת שנים גורמת לבעיות חמורות יותר, אבל אין סיבה להגיע לשם- עצירות היא בעיה שאפשר לטפל בה במהירות ובקלות.
חשוב לזכור- ככל שהעצירות נמשכת זמן רב יותר, המעי מתנוון ונעשה עצל יותר, מה שגורם לכך שהטיפול בהמשך יהיה ארוך וקשה יותר.
לכן אם יש עצירות, יש לטפל בה בהקדם האפשרי.
אין בכתוב משום התוויה רפואית או תחליף ליעוץ רופא.
הוסף תגובה חדשה