האורז האדום הוא מתקתק עם טעם עשיר ולא דומה בכלל לאורז מלא. מתחילים עם בצל, ופשוט מוסיפים כל ירק כמעט שיש במקרר, לא כולל תפוח אדמה ובטטה.
2 כוסות אורז אדום, שטוף ומסונן, או מושרה לשעתיים במים קרים עם מעט מלח, ומסונן
3.5 כוסות מים רותחים
בצל גדול, אפשר גם סגול וגם לבן
ברוקולי או כרובית מפורקת לפרחים קטנים
1 פלפל מתוק, אפשר גם חריף
גזר מגורד
סלרי
כוס כרוב חתוך גס
חצי חציל חתוך לקוביות
(זרמו)
מלח
פלפל
1. מתחילים מהחציל, אם יש. אני אוהבת לפזר עליו מלח ולתת לו להגיר את המרירות למשך חצי שעה, ואז לנגב בנייר מגבת. טיפ שקיבלתי מאמא שלי ותמיד עובד: תקנו תמיד חצילים קלים, הם מועטי גרעינים ולכן לא מרים.
2. מחממים מעט שמן זית בסוטאז' נון סטיק, מוסיפים את קוביות החצילים, ועושים להם טיגון בכאילו עד שהם מקבלים צבע יפה. מוציאים אותם החוצה.
3. מוסיפים קצת שמן זית ומשחימים את קוביות הבצל. מוסיפים את שאר הירקות, כולל החצילים, ומשחימים עם ערבוב מדי פעם. להבה גדולה.
4. מוסיפים את האורז, מערבבים עם הירקות על להבה גבוהה יחסית, למשך שתיים שלוש דקות. ממליחים ומפלפלים.
5. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה. לא מערבבים יותר, בכלל. הערבוב ישבור את האורז ויהפוך את הכל לדייסה. ואם בדייסת אורז חשקכם, אנא פנו למתכון שלנו לקונג'י, אבל תשאירו את האדום הזה במנוחה.
6. כעבור 25 דקות בודקים את הסיר- אם יש הרבה נוזל בסיר, ממשיכים בישול בלי מכסה, עדיין על להבה נמוכה, עד לספיגת המים וריכוך האורז. אם אין הרבה נוזלים, ממשיכים בישול עם מכסה סגור למשך 10-15 דקות נוספות. יודעים שזה מוכן כשהאורז רך אבל נגיס - רעיון מוזר, אבל הכוונה היא שהוא רך אבל יש לו גוף, לא מושי רחמנא ליצלן.
מגישים מיד, בתור ארוחה כיפית ולא כבדה, או כתוספת. מוזמנים לשתף איך יצא לכם ואיזה גירסה משלכם יצרתם למתכון. בתיאבון!
הוסף תגובה חדשה