נשוף או זום - תלוי מהיכן הגיעו סביכם בתימן, הוא תבשיל חלבי מחמם, משביע וטעים, שמוגש עם פתות- קרעי לחם, חלה או פיתה, או עם עסיד.
זה המתכון שלי, יש עוד המון מתכונים נפלאים כל אחד לפי טעמו. המתכון הזה לנשוף הוא מתכון שמאוד קל לזכור כי כל הרכיבים העיקריים שם מופיעים בכפולות של 2. ראו הערות למטה לגיוונים ותחליפים. אני אוהבת לעבוד עם מטרפה כי זה יוצר תערובת חלקה ויפה מאוד, אבל כמובן שאפשר להכין עם כף עץ.
לעוד מתכוני אוכל תימני
2 כוסות חלב/ רוויון/מים
2 כפות גדושות מאוד קמח (לנשוף סמיך, להוסיף עוד כף גדושה)
2 שמנת חמוצה*
2 אשל
2 כפות גדושות חמאה או יותר
2 שיני שום כתושות
2 שיני שום שלמות (וכל המרבה הרי זה משובח)
מלח לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כמון
יש שמוסיפים אורגנו או זעתר טריים או יבשים
1. לפני הדלקת האש, שמים בסיר גדול את הנוזלים ואחריהם את הקמח, ומערבבים היטב במטרפה עד שנוצרת תערובת חלקה ללא גושים.
2. מוסיפים את כל יתר הרכיבים וטורפים. מדליקים את האש. מרגע שהתערובת החלה לבעבע מערבבים בעדינות בכל כמה שניות. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
3. מבשלים כרבע שעה עד שהתערובת מסמיכה מעט. יש להקפיד לערבב, רצוי במטרפה, מדי דקה או שתיים, על מנת להימנע מגושים.
4. מגישים עם עסיד, קרעי פיתה או לחם ישנים, ועם סחוג. יש שמוסיפים מעט עגבניה מגורדת. בתיאבון!
*הערות ותוספות:
-אני אוהבת להשתמש במיקס של שמנת חמוצה 30% ו-15%
-אפשר להכין עם כל מיקס של מוצרי חלב שיש לכם כמו יוגורט, גיל, שמנת ואפילו גבינה לבנה. אני מאוד אוהבת את השילוב הזה שיוצר נשוף עשיר, חלק וקרמי.
-במידה ואין כמון אפשר לשים חצי כפית של חוויג' מרק וכך סבתי היתה מכינה. ניתן להכין גם ללא תבלינים כלל פרט למלח.
-יש המכינים ללא שום.
-ניתן כמובן להכין חצי כמות או להכפיל לפי הצורך.
הוסף תגובה חדשה