פגישת יעוץ יעילה בוידאו

מאז ומתמיד כשליש מהפונים אלי בחרו לקיים שיחות וידאו, עקב מגורים בחו"ל, מרחק נסיעה רב או קשיים אחרים. מחורף 2020 , תקופת הקורונה, כל הפגישות מתקיימות בזום, בהצלחה רבה. מבחינתי אין שום דבר שלא ניתן לעשות בפגישת וידאו, בתנאי שנוודא יצירת תנאים מתאימים לפגישה. זה נראה ארוך, אבל למעשה אלה הכנות שצריך לעשות רק פעם אחת.

אני כותבת את המדריך הזה עבור האנשים שמגיעים אלי אך אשמח אם מטפלים/ מדריכים/ מורים ותלמידיהם יהנו ממנו גם הם.

האם מפגש מרחוק פחות טוב ממפגש פנים אל פנים?
פגישה מרחוק או טיפול מרחוק יהיה פחות טוב מאשר טיפול פרונטלי בשני מקרים: כאשר יש תפיסה מחשבתית שאומרת שטיפול לא יכול להיות טוב בוידאו, או כאשר יש עניינים טכניים שמפריעים לניהול פגישה תקין.
עם התפיסה נוכל להתמודד יחד בפגישה הראשונה, הרי מה שאנחנו עושים הכי טוב זה לפגוש תפיסות, אמונות ודפוסים מגבילים ולשחרר אותם (-:  זה עשוי להיות שונה כאשר מדובר בילדים או באנשים שמתמודדים עם מגבלות מסוימות.
לגבי העניינים הטכניים אסביר כאן:

הפן הטכני- 'כלי עבודה' תקינים:

1. מחשב נייד או מחשב נייח עם מצלמה ומיקרופון
בעדיפות נמוכה יותר- טלפון. 
2. אוזניות תקינות
במידה והן אלחוטיות- יש לוודא טעינה מלאה. אל תוותרו על הסעיף הזה, זה קריטי.
3. קליטת אינטרנט מלאה ותקינה.
האפשרות הטובה ביותר תהיה חיבור לשקע אינטרנט עם קבל. בעדיפות שניה- בדקו באיזה חדר יש את הקליטה הגבוהה ביותר. זה לרוב יהיה קרוב לראוטר. ממ"ד הוא האופציה הגרועה ביותר לרוב. גם חדר שבינו לבין הראוטר ממוקם ממ"ד יהיה אופציה פחות טובה כיוון שהבטון חוסם קליטה.
שווה להשקיע עשר דקות ולהתקשר מראש לספק האינטרנט שלכם ולבקש שיעלו את מהירות ההורדה וההעלאה- תתפלאו, אבל הם תמיד יבצעו 'עדכון' כלשהו למערכת שבסיומו תגלו שמהירות הגלישה שלכם עלתה.
4. טלפון נייד עם אוזניות תקינות בסטנד ביי- חשוב! נשתמש בו במקרה שתהיה לכם בעיית קליטה.

כמה דברים קטנים אך חשובים:
1. יציבות חשוב שהמחשב יהיה מונח ביציבות, אם הוא מונח על הרגליים שלך או על המיטה, הצד השני חוטף סחרחורת. גם ישיבה על כסא מתנדנד או מסתובב, אינם מומלצים.

2. זויות מקמו את המחשב כך שהפנים שלכם במרכז והראש בחלק העליון שלו. אם תעשו זאת, כשאסתכל עליכם תראו שאני מסתכלת עליכם, ולא תהיה לכם תחושה שאני מסתכלת למטה. זה נעים יותר ומשקף למוח שאני איתכם. אם תהיו בתחתית המסך או בצד תרגישו כאילו שאני מסתכלת על משהו אחר בעודי משוחחת עמכם.

3. בטלו את האפשרות לראות את הוידאו שלכם-  אין סיבה לראות את עצמכם במהלך השיחה- כמו שלא תשבו מולי בשיחה עם מראה ענקית. זה מסיח את הדעת ומביא למודעות עצמית שלא מועילה לנו בפגישה. על  תמונת הוידאו שלך יש 3 נקודות, יש ללחוץ עליהן ולבחור  Hide self view.

ארגון סביבה תומכת לטיפול / שיחה /הנחיה אישית
1. חדר פרטי, נעול. אין כמו ילד שנכנס בצעקות לחדר על מנת להוציא אותך מריכוז בדיוק כשנזכרת בטראומה שקרתה כשנתת פרח לנורית והיא זרקה אותו לחצר. אם יש ילדים קטנים בבית- לדאוג שמישהו נמצא איתם ולהבהיר שאתם זמינים רק במקרה של שריפה.
2. עוד סעיף לגבי פרטיות. שהו במקום בו נוח לכם, אתם לא מרגישים שעשויים לשמוע אתכם. זו עוד סיבה לא לוותר על אוזניות. עדיף לשוחח מהרכב ולא כששני השותפים החטטניים שלכם עומדים עם האף בדלת (-;
3. כוס מים וטישיו לידכם. גם אם אינכם צמאים ולא נראה לכם שאתם הטיפוסים הדומעים. למה? ככה זה אצלי בקליניקה ואני רוצה שתרגישו שאתם אצלי...
4. מחברת וכלי כתיבה. בשביל שלא נבזבז זמן על - רגע אני הולך להביא דף... בדרך שעשיתם מהחדר לסלון הכלב מבקש טיול ובת הזוג שואלת על כרטיסים לרומא. במחברת נכתוב דברים חשובים, כלי עבודה, תובנות ונקודות למחשבה. לעתים תרצו להסתכל בה במהלך השבוע או בהמשך החיים.
5. העבירו את הטלפון לשקט (לא רטט) והשאירו אותו הפוך ורחוק מהישג ידכם ועיניכם. זה ימנע fomo (מוזמנים לגגל) שיסיח את דעתכם ויפריע לפגישה. אם השיחה מתנהלת מהטלפון- (פחות מומלץ) העבירו למצב נא לא להפריע (נראה כמו ירח) כדי שלא תקבלו טלפונים במהלך הפגישה שלנו.
5. מרחב זמן לפני ואחרי הפגישה.
 
אל תקבעו שום דבר מיד אחרי הפגישה. קחו לעצמכם בין רבע שעה לחצי שעה שבה אתם מעבדים, נחים, נרגעים. אל תדליקו טלפון מיד או תצאו לישיבה. רוב תהליכי העיבוד מתרחשים דווקא אחרי השיעור/טיפול/ סשן, ואתם פשוט מפסידים אותם אם ישר נכנסתם לנוטיפיקציה באינסטגרם שמכריזה שאדל ירדה עוד 20 קילו.

האם יש אבחנות שלא יכולות להתקיים בהנחיה אישית מרחוק/ שיחת וידאו?
אני מכירה ועובדת עם שיטות אבחנה רבות, אך כבר שנים רבות שאינני זקוקה לכולן. בשנים האחרונות אני עוסקת בליווי תהליכי תודעה, משמע עבודה רגשית ורוחנית,  ולשם כך אין צורך בכלים פיסיים וניתן לעשות אותה מכל מקום. עם הזמן גיליתי שניתן להגיע לאבחנות מדויקות גם כשהאדם איתו אני משוחחת נמצא מעבר למסך המחשב.

יתרונות בטיפול מרחוק
1. אין פקקים.
2. לא משלמים על דלק, בייביסיטר של שלוש שעות. לא מבזבזים שעה או יותר על הנסיעה לכל כיוון.
3. גם אם עייפים או מרגישים פחות טוב, אין סיבה לבטל את הפגישה. ומי כמונו יודע שדווקא כשלא מרגישים טוב זה בדיוק הזמן לעבודת תודעה (-:
4. לחלק מהאנשים קל יותר עם מפגש מרחוק. לעתים יותר קל להיפתח והאינטימיות יכולה להיווצר מהר יותר.
5. אפשר להישאר עם פיג'מה. 
6. אפשר לקבוע פגישה באמצע יום עבודה, במיוחד אבל לא רק אם אתם עובדים מהבית. כמובן, יש לעדכן את מקום העבודה שיצאתם לפגישה אישית/ רפואית ושלא תהיו זמינים. זה לגיטימי כמעט בכל מקום עבודה. 

אוקיי, איך נתחיל את פגישת הוידאו?
תקבלו קישור למייל כמה דקות לפני הפגישה.
יש ללחוץ עליו, לאשר הורדה ( Download) של זום, ולאחר מכן ללחוץ על
join with audio
join with video 
זהו, במועד הפגישה שלנו אאשר את כניסתך.

כמה טיפים למטפלים/ מורים/ מדריכים:
1. הפסקות ארוכות יותר בין הפגישות יאפשרו גמישות במקרה של עיכובים טכניים. 
2. קצת יוגה ומתיחות בין פגישה לפגישה זה ממש חובה כשעובדים כל היום על המחשב.
3. השקיעו במומחה תקשורת כמה מאות שקלים כדי שהקליטה אצלכם תהיה הטובה ביותר. זה כרגע כלי העבודה שלנו.
4. אוזניות טובות ונוחות הן פריט חשוב כדי שלא תצטרכו לצעוק ושהאוירה תהיה אינטימית ונעימה.
5. במקרה של בעיות קליטה, השאירו את שיחת הוידאו פתוחה ולחצו על מיוט (גם הצד השני), ובצעו את השיחה הקולית בטלפון עם אוזניות במקביל לשיחת הוידאו הפתוחה. כך תשמעו באופן רציף ללא הפרעות, גם אם התמונה נקטעת.
6. הכינו לידכם את כל מה שאתם צריכים מראש. לקום בפגישה פרונטלית כדי להדליק את המזגן או להביא עט זה לגיטימי, בפגישת וידאו , כיוון שאנחנו נעלמים מהפריים בכל סיטואציה כזו, זה לא נעים ונותן תחושה שאנחנו מוסחים ולא נוכחים.
7. אם יש לכם תפיסות שאומרות שפגישת וידאו תהיה פחות טובה או יעילה מפגישה פרונטלית, כך יהיה. שחררו אותן. השמיים הם הגבול.
 

אם יש לכם טיפים ורעיונות, אשמח מאוד לשמוע.

בהצלחה
ענבל נתן בר
נטורופתית, ריפוי תודעה
 

הוסף תגובה חדשה