קנטאקי פרייד צ'יקן מושלם ללא טיגון

קנטאקי פרייד צ'יקן מושלם ללא טיגון

תקשיבו לי טוב, זה הרבה, אבל הרבה יותר טעים מכל שניצל שאי פעם תכינו, ואפילו הילדים שלכם יודו בזה. אני לא רוצה בכלל לדבר על הקנטאקי פרייד צ'יקן המקורי, שבביקור הראשון שלי בארצות הברית טעמתי וגרם לי לשקול להמיר את דתי לבודהיזם (הם צמחונים, יא?)
הקטע הוא שבגלל שאנחנו משתמשים בשוקיים, שהן שומניות יחסית, העוף לא יתייבש בתנור, מה שקורה בדרך כלל אם מנסים להכין שניצלים בתנור.
זה מתכון מאוד פשוט בלי בישול מוקדם ועניינים, כי הלו, אני אמא עובדת לומדת וגם מנסה להכין כל יום צהריים, מגיע לי על זה פרס נובל לשלום או לפחות אוסקר, אין לי שום כוונה להכין בצהריים מתכונים מסובכים.
יאללה לעבודה.
 

רכיבים: 

10 שוקי עוף נקיות ללא העור
פירורי לחם (אלה השמנים, אפשר מקמח מלא או רגיל)
קמח לטבילת השוקיים
2-3 ביצים טרופות
מלח ופלפל
אופציונלי אבל נותן בוסט אמיתי: רבע כפית סחוג
ספריי שמן זית לשימון

אופן הכנה: 

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 
2. מכינים 3 צלחות: אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות, אליהן מוסיפים מלח פלפל וסחוג (לא להתפתות בשום אופן לשים את המלח בקמח!), ואחת עם פירורי הלחם, אליהן מוסיפים עוד קצת מלח ופלפל. מכינים גם תבנית שטוחה עם נייר אפיה, ומשמנים אותה במעט שמן זית.
3. שוטפים ומייבשים את שוקי העוף. טובלים בקמח ומנערים קלות.
4. טובלים כל שוק מצופה קמח בביצה הטרופה, ומיד טובלים בפירורי הלחם ומצפים אותה מכל כיוון (חוץ מהעצם).
5. אחרי שכל השוקיים מצופות ומונחות יפה יפה בתבנית, מרססים אותן במעט שמן זית, ומעיפים לתנור.
אחרי כארבעים דקות בודקים עם נעיצת מזלג, אם המזלג נכנס בקלות משמע השוקיים מוכנות. 
לפעמים אם העוף לא השתזף מספיק אני מגבירה את החום ל- 225 לעשר דקות האחרונות, אבל בזהירות שלא ישרף!
 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

מושלם!!! באמת טעים פריך ומדהים שזה ללא טיגון!!!

כל המשפחה טרפה, ללא ספק זה הולך להיות חלק קבוע בשבוע

את קורעת מצחוק והמתכון מושלם! לא יודעת מה יותר טוב מבין השניים...