שקשוקה ירוקה

מתכון לשקשוקה ירוקה

זה מתכון שאילתרתי ערב אחד והוא יצא פשוט מעולה, מאז אני מכינה אותו כשאני רוצה להתארגן על ארוחת ערב מהירה ( וכמובן בריאה). פחות או יותר מוציאים את כל העלים הירוקים שיש לכם במקרר, גם אלה שקצת התעייפו, ותרגישו חופשיים לגוון עם פטריות, בצל, ושאר ירקות. השילוב המושלם בעיני הוא תרד, חסה, בצל ירוק, וכוסברה. 

רכיבים: 

1-2 שיני שום קצוצות
שמן זית
עלים ירוקים (חסה חתוכה לפיסות גדולות, בצל ירוק חתוך גס, תרד, כוסברה, פטרוזיליה וכו')
מלח ופלפל

אפשרות לגיוון: פטריות

אופן הכנה: 

1. מקפיצים במהירות את שיני השום בשמן זית. שימו לב שלא ישרפו ויקבלו טעם מר. 
2. ברגע ששיני השום מתחילות להעלות ריח מהמחבת, מוספים את העלים הירוקים, מלח ופלפל. אם בא לכם להוסיף פטריות כדאי להוסיף אותן למחבת קצת לפני העלים הירוקים.
3. ברגע שהעלים 'התעלפו'- איבדו נפח אל תוך המחבת- עניין של שתי דקות בערך, שוברים כמה ביצים טריות אל המחבת, ומתבלים גם אותן במלח ופלפל. מנמיכים להבה ומבשלים עד שהביצים מוכנות. אם אתם אוהבים ביצים מבושלות היטב, כסו במכסה. 

בתיאבון!
ענבל נתן בר,
נטורופתית

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה