שעועית אזוקי עם ירקות

מתכון טבעוני
שעועית אזוקי אדזוקי

נעים להכיר- שעועית אזוקי. זו שעועית שנחשבת לאחת הבריאות, היא קלה לעיכול יחסית לשאר הקטניות ויש לה טעם עשיר ונהדר, בעל גוון מתקתק (במזרח נוהגים להכין ממנה קינוחים). היא עשירה מאוד במינרלים, דוגמת אשלגן, מגנזיום, ברזל ואבץ, ויטמיני B וכמובן סיבים.

 
רכיבים: 
 
שעועית אזוקי מבושלת עד לריכוך (רצוי מונבטת. ראו הנבטת קטניות)
גזר 
קישוא 
בצל גדול 
פלפל אדום 
פלפל שחור גרוס
אין צורך במלח- רוטב הסויה מלוח מאוד.

רוטב סויה אמיתי כמו תמרי לפי הטעם (לא בקנדידה)
מעט סילאן לפי הטעם (לא בקנדידה)
אופן הכנה: 

חותכים את הירקות לקוביות. מאדים את הבצל במים או במעט שמן זית עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות, את הסויה, הדבש והתיבול ומערבבים. לאחר חמש דקות מוסיפים את פולי האזוקי, ומבשלים חמש דקות נוספות. 
להגיש עם אורז מלא, קינואה או אמרנט. 

 
תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

לא צריך להשרות את שעועית האזוקי?

כמובן שצריך להשרות, כמו את כל השעועיות. במתכון משתמשים בשעועית מבושלת (זאת אומרת שעברה השריה, הנבטה ובישול, או רק השריה ובישול)