רוטב בריא לסלט- הויניגרט המושלם

מתכון טבעוני
סלט ירוק

כל אחד יודע להכין סלט ירוק- מה הבעיה? שוטפים כמה עלי בייבי, קצת חסות. אבל כדי שהוא יהיה טעים, אנחנו צריכים את הנשק הסודי- רוטב מושלם. 
יש לי בשבילכם רוטב כל כך טעים, שתוכלו לאכול איתו דלי חסה בלי להפסיק. הוא פשוט להכנה, וניתן לגוון אותו בכל דרך אפשרית, כל עוד שומרים על יחס נכון בין הרכיבים. 
אז כמו שאני אוהבת, הנה עקרונות למתכון בסיסי כדי שתוכלו ליצוק לתוכו את האופי והטעם שלכם.
כדי להכין ויניגרט חשוב לשמור על יחס של 1/3 חומץ ו- 2/3 שמן, ומכאן אתם כבר מסודרים. אפשר להכין בכל כמות, אבל אני מכינה בכמות גדולה ושומרת במקרר, כדי שתמיד יהיה לי רוטב מוכן לסלט. 
וכשרוצים לקחת משהו קליל לעבודה, שמים קצת מהרוטב בצנצנת קטנה וזורקים כמה עלים ירוקים לקופסה נפרדת. 

 
רכיבים: 


1/3 כוס נוזל חומצי לבחירתכם (חומץ בן יין אדום או לבן/ בלסמי/ מיץ לימון/ חומץ תפוחים)
2/3 כוס שמן איכותי וטעים מכבישה קרה  (שמן זית, שמן שומשום)
מלח
פלפל גרוס
כפית חרדל איכותי עם או בלי גרגרים 
כף גדושה מתוק: בדרך כלל משתמשים בדבש, אבל עופו על זה ביצירתיות: השתמשו במולסה, סילאן, אגאבה אם אתם נמנעים מסוכר, השתמשתי פעם בקונפיטורת תותים וזה יצא מדהים.

2 שיני שום כתוש- לא חובה.

אופן הכנה: 
 

מכניסים את כל החמרים לצנצנת עם מכסה, ומנערים היטב. טועמים ומשפרים תיבול אם יש צורך. אם הויניגרט לא מכיל שום, אפשר לשמור אותו כמה חודשים במקרר. אם הוא מכיל שום, יש לצרוך אותו תוך מספר ימים. 

יוצקים מעט מהרוטב על עלים ירוקים ששטפנו ויבשנו היטב (כדי שהרוטב יאחז בעלים ולא ישחה עם המים, אל תתעצלו ויבשו אותם). הכמות במתכון הזה מספיקה לשתי קערות סלט ענקיות (נניח, 3 ראשי חסה גדולים). אם הכנתם סלט אישי, השתמשו בכף או שתיים מהרוטב. 

אפשר להוסיף לסלט גם פרי כמו פירות יער, אגסים, תותים, אפרסקים ועוד, כמו גם אגוזים למיניהם. 

 

בתיאבון!

 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

נשמע רוטב נהדר.לכמה חסות תספיק כמות הרוטב לפי המתכון המצוין?

הכנתי כמות ענקית ושמרתי במקרר חודש וחצי - נשמר טעים ומעולה.

מאוד מאןד הופתעתי , מושלם. מצויין.

כמרכיב מתוק השתמשתי בסילאן ובנוסף בסלט שמתי גרגרי רימון.