קרקרים ביתים מלאים

מתכון טבעוני
קרקרים ביתים מלאים

פעם, בימים בהם אנשים צלו את האוכל שלהם על האש הפתוחה, נודדים בדרכים, לא היתה אפשרות להתפיח לחם ולאפות אותו כראוי. על מחבתות חבוטות הכינו פשוט... קרקרים. 
ספר ישן שקראתי העלה בי חשק להכין קרקרים כאלה, פשוטים וטעימים. אפשר להכין את הקרקרים מקמח כוסמין, אפשר להכין את הקרקרים מקמח שיפון או כל קמח אחר שאתם אוהבים.

רכיבים: 
 

3 כוסות קמח כוסמין/ שיפון/ קמח מלא

¾ כוס שמן זית

2/3 כוס מים

2 כפיות מלח שטוחות

 2 כפות פפריקה מתוקה / כוס פרג שלם

לקישוט (לא חובה): מעט קצח
 

 

אופן הכנה: 
 

1.מערבבים עד ליצירת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.

2.מחלקים לשני כדורים, מרדדים כל כדור (כמה שיותר דק) על נייר אפיה. מפזרים קצח, ומרדדים אותו לבצק.

3. דוקרים את הבצק במזלג, וחותכים בסכין פיצה לריבועים.

4. אופים ב- 190 מעלות, כשלושים דקות, עד שהקרקרים מתקשים ומזהיבים מעט.

 

 הערה: המנהג של אכילת קרקרים עם זרעי פשתן, שומשום, וזרעים אחרים, אינו נכון מבחינה תזונתית: חומצות השומן הטובות שבהם מתחמצנות באפיה והופכות למזיקות.  

 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

ניסיתי עכשיו ויצא נהדר
חשוב להדגיש לענ"ד שצריך לרדד את הבצק ממש ממש דק אחרת הם יוצאים פחות פריכים . יחד עם זאת הטעם מצויין והקרקרים שבשוליים, אלו שהיו דקים יותר והזהיבו יותר יצאו הכי טעים, תודה על המתכון!

שלום ענבל,
מהיכן האינפורמציה על כך שאסור לחמם או לאפות זרעי פשתן? בכל מקום בו בדקתי, זה לא נכון. בדקי לדוגמא כאן: http://whfoo.org/genpage.php?tname=dailytip&dbid=18
וכאן: htt://www.livestrong.com/article/409949-do-you-eat-flax-seeds-raw/
ממה שאני לומדת, אין כל בעיה או סכנה באכילת זרעי פשתן שלמים שחוממו או נאפו. בנוסף, גם לגבי אגוזים, קשיו למשל עדיף וכדאי לצרוך קלויים. כנ"ל לגבי בוטנים. את יתר האגוזים, כולל שקדים, מומלץ לצרוך לא קלויים אבל זאת אך ורק כדי לקבל את מלוא ערכם התזונתי. השמנים שלהם מתחמצנים אבל אינם יוצרים רדיקלים חופשיים כפי שכתבת במתכון הגרנולה שלך. יתכן שנוצרים שומני טראנס. אשמח לשמוע את התייחסותך לנושא. תודה.

רחל היקרה, את המידע הזה לומד כל נטורופת בשנה ב', בקורס ביוכימיה (-: 
למעט בטנים, שרצוי לצרוך אותם קלויים, לא מומלץ לחמם שמנים חד בלתי רוויים (כאלה שנמצאים בזרעים ואגוזים) כיוון שהם מתחמצנים. כאשר שמן מתחמצן, הוא מתנהג בגוף כרדיקל חפשי. שוב- ביוכימיה פשוטה. 
לגבי קשיו, כאשר את קונה אותו בחנות 'לא קלוי' הוא כבר עבר שטיפות וקליות ולכן אין בעיה ואף רצוי לאכול אותו טרם הקליה השניה.

בתיאבון,
ענבל נתן בר, נטורופתית

יצא לי משהו דומה לג'חנון..
המון תודה על המתכונים והמידע הרב באתר- מאוד שימושי!

היי אתר מדהים !!!
התחלתי בדיאטת קנדידה והמתכון הזה מתאים ואנסה אותו אשמח לדעת אם יש עוד מתכונים מתאימים ,
והאם אפשר להחליף במתכון הזה את השמן זית בשמן קוקוס ?

שאלה קטנה, האם את אופה את כלהמשטח של הבצק ביחד, רק חתוך או שאת מניחה במרווחים

שמן ענבים ושמן אורז מתאימים לבישול ואפיה בחום גבוה

שמן זרעי ענבים אינו בריא - כמו כל שמני הזרעים למיניהם.
אני מתפלא עלייך ענבל - איך שכחת את שמן הקוקוס בכבישה קרה ?
שמן שהוא בין המזונות הבריאים עלי אדמות [חפשו בגוגל] וגם מצויין לאפיה וטיגון - בגלל שהוא 90 % רווי - הוא יציב מאוד בחום גבוה ואינו מתחמצן בקלות.

את התגובה שאליה הגבת הוסיף משתמש אנונימי, זו אינה תגובה שלי. 

אבל זאת כן תגובה שלך - ממש כאן מעליי - שבה את כותבת שלא מצאת עדיין שמן עמיד יותר משמן זית - אז הנה הצעתי את שמן הקוקוס בכבישה קרה . מה תגובתך ?

מבין יקר, אני לא יודעת איפה אתה רואה משפט כזה... אני משתמשת וממליצה למטופלי על מספר שמנים עיקריים: שמן זית, שמן קוקוס וגהי. הכל בהתאם לצרכיו של המטופל. 

גם חימום של שמן זית ל-190 מעלות לא עושה איתו חסד. יש תחליף ? - ותודה על המתכון. ינוסה (אולי עם שמן קנולה?)

את בהחלט צודקת אתי. האם יש תחליף? לצערי טרם מצאתי. שמן קנולה הוא שמן של צמח מהונדס גנטית, שבני אדם לא אמורים לאכול... את יכולה לנסות עם גהי, זה יותר בריא וגם יותר טעים, אם כי פחות נגיש.

אפשר לוותר על השמן?????
לאור ההסברים לעיל, לא בריא.

הי איציק, אין בעיה עם חימום של שמן זית איכותי, מכבישה קרה . נכון שהוא מאבד חלק מערכיו אבל לא הופך למזיק כמו שמנים שמיוצרים מזרעים. בלי שמן זה פשוט לא טעים, והמרקם נוראי.