קיש ברוקולי ופטה מקמח כוסמין

קיש ברוקולי וכוסמין

מתכון לקיש, שבמקור מכיל כמויות משולשות של חמאה ושמן, ושתי חבילות שמנת מתוקה, אבל למרות הקיזוזים מצליח להיות מתכון מנצח, כזה שמבקשים ממני שאכין בכל שבועות.
ועם זאת זה אחד המתכונים המושחתים שלי. הוא לא מתאים בתהליך ירידה במשקל, ולא מתאים למי שסובל משומנים גבוהים בדם... אז למה הוא כאן, תשאלו? 
כדי לומר שאוכל זה לא דת, ואנחנו לא מחרימים אוכל משמין. מותר לפעמים להתפרע! 
 

רכיבים: 

לבצק:

1/2 ק"ג קמח כוסמין או קמח מלא

1 כפית שטוחה מלח

1 שקית אבקת אפיה

100 גר'  גהי או חמאה קרה

200 מל' מים קרים

ביצה 


רכיבים למילוי:

פרחי ברוקולי טריים או קפואים מסוננים מנוזלים, בכמות שתכסה את תחתית הבצק (את הטריים כדאי לאדות בסיר/ פרח אידוי חמש דקות). 

100 גר' גבינת פטה כבשים
 

בלילת רויאל:

2 חבילות יוגורט 3% סמיך (כמו יוגורמה) או גבינת עזים

3 ביצים

מלח, פלפל

1 כפית שטוחה אגוז מוסקט

 

 

אופן הכנה: 

1. שמים את החמרים פרט לביצה במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד שנוצרת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים בשניים שלושה פולסים,רק עד שנוצר כדור.
גם אם הכדור לא אחיד, אל תמשיכו לעבד. עיבוד יתר פוגע במרקם הבצק. 
מכסים ומניחים במקפיא ל 1/2 שעה או במקרר לכמה שעות.

2. מערבבים היטב את רכיבי הבלילה.

3. מסדרים את הבצק בתבנית, מעליו המילוי- גבינות וירקות, ולבסוף שופכים את הבלילה. מכניסים מיד לתנור כשהבצק עוד קר ואופים בחום 180 מעלות, 30- 40 דקות.

4. במידה ורוצים להקפיא, אופים 25-30 דקות, עד לשלב בו המילוי מתייצב כמעט אך עדיין צמיגי, והצבע עדיין בהיר. 
כשרוצים לאפות מוציאים מהמקפיא, מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות ואופים עד להזהבה. 


גיוונים:
במקום ברוקולי ופטה: פלפלים ואמנטל, בטטה ורוקפור (שילוב אלוהי), פטריות ובצל מושחם, ועוד ועוד. 
תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

שלום לענבל המטפלת שלי(~,'
אני לא מסכימה איתך בעניין ״אוכל זה לא דת״, הרי שגם בתוך מה שקרוי ״דת״ יש חופש פעולה! ואל נשכח שאת המושג דת בני אדם המציאו...
המשך יום נפלא
שרה

שלום ענבל,
רציתי לשאול אם יש אפשרות להחליף את היוגורט בבלילה?
אני אמורה לאכול בתזונה שלי רק גבינות קשות (שהן לא מחלב פרה). - אז הגבינה פטה היא בסדר, אבל לגבי היוגורט/ גבינת עיזים אני לא בטוחה.

ניתן להשתמש בגבינות טבעוניות כמו גבינות סויה שקדים וכד'

אני עושה עם הבצק הזה תבנית קיש ענקית או שתיים סטנדרטיות.

היי... מכינה כל שבוע את עוגת התפוזים והכוסמין...
תודה על התכונן. יש חלופה לחמאה?

שמחה שאת נהנית (-: נסי להכין עם שמן קוקוס ללא טעם.