קינואה תרד וחמוציות

מתכון טבעוני
קינואה אדומה לפני הבישול

קינואה לבדה יכולה להיות משעממת במקרה בטוב עד כדי מזעזעת ממש כשלא יודעים להכין אותה. תוספת קטנה ליד הופכת אותה לארוחה טעימה, מעניינת וצבעונית. לא בכדי אימצו אותה בכל בתי הקפה. הקינואה מכילה חלבון מלא, בשונה מרוב המזונות מהצומח, ובתזונה אנחנו מתייחסים אליה כדגן למרות שמבחינה בוטנית היא לא שייכת למשפחת הדגנים. היא קלה לעיכול ואהובה על ילדים. המנה הזו מהווה ארוחה טבעונית קלה ובריאה, שתשאיר אתכם מסופקים.

רכיבים: 
 
2 כוסות קינואה.
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
שן שום קצוצה

כרישה קטנה (או חצי כרישה גכדולה), החלק הלבן ומעט מהירוק, חתוך לטבעות
שני חופנים נדיבים של עלי תרד שטופים וקצוצים גס
3-4 גבעולים של בצל ירוק קצוצים לטבעות
חופן פטרוזיליה שטופה וקצוצה
1/4כוס חמויציות
מיץ מחצי לימון
פלפל, מלח

 

אופן הכנה: 
 

1. מבשלים את הקינואה כמו במתכון בסיסי לקינואה(אפשר להשתמש בקינואה מיום האתמול.)
2. מאדים את הבצל במעט מים או שמן זית / קנולה מכבישה קרה עד שהוא מזהיב. מוסיפים כרישה ומערבבים.
3. מוסיפים את השום, תוך כדי ערבוב (זהירות שלא יחרך) ומיד מכניסים למחבת עלי תרד,  בצל ירוק, פטרוזיליה וחמוציות. מתבלים במלח, פלפל ולימון, מנמיכים את האש ומערבבים עד שהעלים מאבדים מנפחם.
4. מוסיפים את הקינואה המבושלת למחבת, מערבבים בעדינות ומגישים.


 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

לא היתה לי כרישה אז עשיתי בלי. יצא פשוט משגע והילדים טרפו (וכמובן שהתווכחו למי יש יותר חמוציות בצלחת).