קוקו סאבזי- פשטידת ירק

קוקו סאבזי- פשטידת ירק

יש לכם חסות עייפות במקרר? מיליון עלים ירוקים מהמשלוח האורגני שאין לכם מושג מה לעשות איתם? או שסתם מתחשק לכם לגוון קצת בארוחת הערב המשעממת?
בדיוק בשביל זה יש לנו קוקו- סאבזי: פשטידה- חביתה טעימה המגיעה מהמטבח הפרסי ורובה ככולה עשויה מעלים ירוקים.

רכיבים: 

 עלים ירוקים מכל הבא ליד (אפשר גם כאלה שקצת התעלפו)- 

עלי סלק
בצל ירוק
מנגולד
שמיר
חסה
פטרוזיליה
כוסברה
ואפשר גם עלים מהגינה, כמו כוכבית, רוקט, חוביזות ועוד.

3- 1 כפות קמח (כוסמין/ שיפון/ קמח מלא. בצליאק יש להמיר לקמח ללא גלוטן כמו קמח אורז מלא/ קמח חומוס/ תירס וכו')

3 ביצים
מלח, פלפל

 

 

 

אופן הכנה: 
 

 

שוטפים ומייבשים את העלים וקוצצים. מוסיפים 1-3 כפות קמח  בהדרגה לעלים, עד שהם מצופים קלות. (בצליאק יש להמיר את הקמח בקמח אורז מלא) מוסיפים מלח ופלפל ואת הביצים ומערבבים.

מחממים מעט שמן זית בסיר נמוך (כמו סיר דגים או מחבת עמוקה) ומשמנים מעט גם את הדפנות. ופכים את הירקות למחבת ומשטחים מעט. מכסים ומניחים לעשר- 20 דקות, תלוי בכמות. מסירים את המכסה ומכסים את המחבת בצלחת. הופכים את החביתה לצלחת, ומחליקים אותה שוב למחבת כך שיתבשל הצד השני. משאירים לעשר דקות נוספות ומכבים.

 

מגישים חם או קר עם יוגורט או גבינת עזים. 

 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה