פשטידת קישואים מעולה

פשטידת קישואים

זו פשטידה נהדרת שאני אוהבת להכין בתבנית שטוחה- היא יוצאת נמוכה וקריספית וטעימה טעימה.
הכי מהיר להכין אותה עם מעבד מזון- בוחרים בלהב המגרדת העבה והוא עושה בשבילנו את העבודה בחמש דקות. אם אין, אפשר גם להכין בפומפיה הישנה והטובה. 
המתכון הזה מוקדש למטופלות ומטופלים היקרים שלי שבזמן בניית התפריט מרימים גבה: איך מכינים פשטידה בלי גבינה? 
אז לא רק שאפשר ורצוי להכין פשטידה ללא גבינה, אחרי שתזללו מזו, יש לנו גם פשטידת בצל ופטריות מהממת שגם היא נטולת גבינה.
מומלץ במיוחד לגרד את הירקות תוך כדי השיר של פרפר נחמד שצירפתי להנאתכם (-;

 
רכיבים: 

4 קישואים גדולים - אני אוהבת את אלה עם הקליפה הכהה.
3 בצלים גדולים
2 שיני שום קצוצות דק
1.5 כוסות קמח כוסמין
כפית וחצי אבקת אפיה
⅓ כוס שמן זית
3 ביצים
מעט צ'ילי גרוס
מלח ופלפל

 
אופן הכנה: 

1. מגרדים את הבצל והקישואים בפומפיה או במעבד מזון, בצד העבה של המגרדת. סוחטים היטב היטב את הנוזלים. אני פשוט לוקחת חופן חופן בשתי ידיים, סוחטת ומעבירה לקערה. תעשו לעצמכם טובה ואל תוותרו על הסחיטה, אחרת הפשטידה תצא נוזלית, וממש לא טעימה גם אחרי שעתיים בתנור (כן, כן, מניסיון).
2. מערבבים את שאר הרכיבים ומעבירים לתבנית משומנת.
3. אופים בחום 180 מעלות, כחמישים דקות עד שהפשטידה שחומה ומגרה.

 
תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

שלום, תודה על המתכון.
אשמח לדעת במה ניתן להשתמש במקום ביצים בפשטידה הזו, אך גם במתכונים אחרים (עוגות / עוגיות)?

לפעמים אני מכינה פשטידות עם קמח חומוס במקום ביצים.

בברכה,
ענבל נתן בר, נטורופתית

זה מתכון של קובי בר..לפחות תרשמי בקרדיט :)

לא מכירה את המתכון שלו, אני מניחה שיש המון ואריאציות דומות לפשטידה הזו. אבל נחמד שכיוונתי לדעת גדולים (-: