פשטידת בצל ופטריות

פשטידת בצל ופטריות

פשטידה נהדרת ללא גבינות ומאוד מאוד קלה להכנה. למרות הטעם המתוחכם שלה היא מאוד חביבה על ילדים- הם טוענים שהיא מזכירה טבעות בצל… זה התחיל מפשטידת בצל מעולה שטעמתי אצל חבר, וכבר באותו שבוע עשיתי עליה ניסויים- הוספתי לה סוגים שונים של פטריות, הוצאתי ממנה רכיבים פחות בריאים כמו מיונז והחלפתי את הקמח בקמח כוסמין. זו הואריאציה האהובה עלי- תהנו.

רוצים עוד פשטידות בלי גבינה? ראו את פשטידת הקישואים שלי וגם קוקו סאבזי - פשטידת ירק מעולה. 

 

רכיבים: 

חבילת פטריות מיובשות- פטריות יער או פורטבלו
3 בצלים גדולים
חבילת בצל ירוק
½ כוס שמן זית
2 ביצים
כוס קמח כוסמין
כפית אבקת אפיה
מלח ופלפל
פירורי לחם לפיזור

 
אופן הכנה: 

1. משרים את הפטריות במים רותחים למשך חצי שעה. מסננים את הפטריות ושומרים שליש כוס מנוזלי ההשריה (ללא המשקע בתחתית).
2. קוצצים את הבצלים לטבעות די עבות- קצת פחות מרוחב סנטימטר. קוצצים את הבצל הירוק לחתיכות גדולות.
3. מערבבים את כל הרכיבים, כולל הפטריות ושליש כוס מנוזל ההשריה שלהן- הוא עשיר מאוד בטעם.
4. משמנים תבנית בחלק משמן הזית. מפזרים פירורי לחם על תחתית התבנית ומעליה מפזרים את הבלילה.
5. מפזרים מעל הבלילה עוד פירורי לחם ומכניסים לתנור למשך כשעה בחום של 175 מעלות.

 

 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

תודה רבה! אני מתפעלת מהאתר שלך ומהמתכונים המעניינים והבריאים וב"ה מתכוונת לנסות כמה מהם.
בנוסף אני משתפת קרובים בלינקים ויש סיכוי שאשתף גם בפייסבוק.
שוב תודה ושבוע מבורך, אילנה.
נ.ב. כמי ששלושה משורשיה תימנים שמחתי לגלות מתכון לג'חנון בריא וסמנה ועוד :-)